You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Το Jackie Rose είναι ένα blend από Διεθνείς και Ελληνικές ποικιλίες που δημιουργείται σε περιορισμένο, αριθμημένο αριθμό φιαλών με σκοπό να δώσει ένα κορυφαίο ποιοτικά αποτέλεσμα, εφάμιλλο των μεγάλων κρασιών της Προβηγκίας. Το κρασί πήρε το όνομα του από μία Αμερικανίδα που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του.
ΧΡΩΜΑ: Ροζέ με ωχρές νότες φλούδας κρεμμυδιού.
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Ανθικά & φρουτώδη χαρακτηριστικά, πυρηνόκαρπα με κύριο το κεράσι και νότες εσπεριδοειδών όπως γλυκολέμονο και πορτοκάλι. Στα ανθικά κυριαρχεί το άνθος ακακίας και το αγιόκλημα. Ξηρό με αισθητή οξύτητα και σώμα ελαφρώς λιπαρό. Ευκολόπιοτο με ευχάριστη διάρκεια στην επίγευση.
Ο δεσμός του Απόστολου Μούντριχα με την άνυδρη Σαντορινιά γη και το Ασύρτικο γίνεται ολοένα και πιο δυνατός. Ο ήλιος, το φως, ο αέρας, η ηφαιστειακή γη, η θάλασσα και το νερό, τα στοιχεία της φύσης δηλαδή που δημιουργούν το συγκλονιστικό terroir της Σαντορίνης, εκφράζονται πολύ όμορφα σε αυτό το σπουδαίο κρασί. Η πολυπλοκότητα, η καθαρότητα του φρούτου, η κοφτερή οξύτητα και η ορυκτή αίσθηση το βάζουν στο πάνθεον των κορυφαίων λευκών κρασιών παγκοσμίως.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Κεφαλονιάς, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, Nouvelle Époque, δυνατά και περίπλοκα αρώματα γκρέιπφρουτ, ώριμου βερίκοκου, λευκών ανθών και βοτάνων, όπως και νότες μελιού, καραμέλας και μοσχοκάρυδου, ενώ η δωδεκάμηνη παραμονή, του ήμισυ του κρασιού, στα δρύινα γαλλικά βαρέλια παρουσιάζεται με τη μορφή αρωμάτων όπως βανίλια και κρέμα με πινελιές φύλλων καπνού. Κρασί γεμάτο και εντυπωσιακό στο στόμα, με επιβλητική, μακρά επίγευση.
Τρείς γηγενείς ποικιλίες το Αγιωργίτικο, η Λημνιώνα και το Μαυρούδι φοράνε την εξωστρεφή τους φορεσιά και μας χαρίζουν ένα λιγουρευτικό ροζέ κρασί με πολύ ωραία αρώματα φρούτων και λουλουδιών και δροσιστική γεύση. Ένα κρασί που μπορεί να σταθεί με την ίδια ευκολία στο καθημερινό αλλά και σε ένα γιορτινό τραπέζι. Είναι πολύ ευχάριστο και σαν απεριτίφ.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο, Πιείτε το τώρα
Δύο εξαιρετικές ερυθρές Αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες, το Μαυροτράγανο και η Μανδηλαριά, συνδυάζονται πολύ όμορφα σε ένα ροζέ κρασί γεμάτο ζωντάνια και φρουτένια αρώματα. Το Σαντορινιό terroir προικίζει το κρασί με ορυκτότητα και ζωηρή οξύτητα και το φέρνει δίπλα σε πολλά διαφορετικά εδέσματα της μεσογειακής κουζίνας.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
ΤΡΥΓΟΣ 2017 Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι τον Απρίλιο. Η χαλαζόπτωση του Μαΐου επηρέασε αρκετά φυτά με αποτέλεσμα η συγκομιδή να είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές. Το ιδιαίτερα ξηρό και θερμό καλοκαίρι, βοήθησε στην γρηγορότερη ωρίμανση και ένα αρμονικό τρύγο. Το 2017 θα είναι μια αρωματική χρονιά για το Ασύρτικο του Αμυνταίου.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Στην όψη, έντονο - λαμπερό κίτρινο χρώμα, στη μύτη διακριτικά αρώματα μήλου, αχλαδιού και εσπεριδοειδών. Στον ουρανίσκο πυκνό, με ευχάριστη υφή, αναδεικνύει αρώματα πυρινόκαρπων φρούτων και νότες ξύλου που ενισχύονται απο την δροσερή οξύτητα. Μακρά επίγευση με ελαφριά αλμυρότητα, σε μια ιδανική ισορροπία στα αρώματα του βαρελιού. Συνδιάζεται με μεσογειακά πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, πράσινες δροσερές σαλάτες όπως και πιάτα της Ιαπωνικής κουζίνας.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Κατά την άφιξή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια ψύχονται και περνούν από ένα στάδιο προζυμωτικής εκχύλισης. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες, για την έναρξη της ζύμωσης, που πραγματοποιείται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια 228 lt. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί παραμένει στα βαρέλια όπου παλαιώνει για 8 μήνες. Το τακτικό batonnage που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοηθά στη διαμόρφωση του τελικού πλούσιου χαρακτήρα του κρασιού.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Το αμπέλι του Aσύρτικου φυτεύτηκε το 2004, στο λόφο της Σαμαρόπετρας σε υψόμετρο 700 μ. εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Το συγκεκριμένο terroir κρίθηκε ιδιαίτερα κατάλληλο για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης λευκής ποικιλίας λόγω του μικροκλίματος της περιοχής, του υψόμετρου και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο αμπελώνας διαθέτει βορειοδυτικό προσανατολισμό, ενώ η κλίση και το μικρό βάθος του εδάφους ευνοούν την αποστράγγιση του νερού. Το αβαθές και φτωχό έδαφος περιορίζει επίσης τη ζωηρότητα και παραγωγικότητα του αμπελιού με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερες αποδόσεις και καλύτερες ωριμότητες, αφού στην περιοχή του Αμυνταίου, το Ασύρτικο θεωρείται μέσο όψιμη ως όψιμη ποικιλία.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Βραδιανό, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
Η γκάμα του House of Wine εμπλουτίζεται με ένα ακόμα οικονομικό κρασί και οι δικαιολογίες για στροφή προς την αγορά του ‘φτηνού’ χύμα πλέον περισσεύουν. Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6 ευρώ, το ευβοϊκό Βραδιανό και το διεθνές Merlot προσδίδουν Charisma-τικές γεύσεις και αρώματα σε ένα κρασί-ιδανική επιλογή-για την καθημερινότητα σας.
Η δεύτερη ανάγνωση της Σαντορίνης κρύβει πολλούς ακόμα θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας πέρα από το Ασύρτικο. Το Μαυροτράγανο αποτελεί μια από τις πλέον συναρπαστικές ερυθρές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, με τον Γαβαλά να αποτυπώνει εξαιρετικά τον πικάντικο, στιβαρό και ρωμαλέο χαρακτήρα της ποικιλίας σε μια υπέρ-premium εκδοχή. Φανείτε υπομονετικοί και παλαιώστε το στο κελάρι σας για μερικά χρόνια.
Ένα κρασί-σχολή στο ελληνικό Syrah, που αναβλύζει αγάπη και προσήλωση στην θαυμαστή αυτή ερυθρή ποικιλία. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας, ενώ η επιρροή του βαρελιού τονίζει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του και ενισχύει την πολυπλοκότητά του. Επιλέξτε το για να συνοδεύσετε μία αξέχαστη κρεατοφαγία ή παλαιώστε το και θαυμάστε την εξέλιξή του με το χρόνο.
Η Route 111 είναι ένας παλιός επαρχιακός δρόμος που συνδέει την Νεμέα και τη Αιγιαλεία, οι περιοχές όπου ευδοκιμούν οι δύο σπουδαίες ερυθρές ποικιλίες της Πελοποννήσου, το Αγιωργίτικο και η Μαυροδάφνη. Εδώ οι ποικιλίες δημιουργούν, σε ίσες αναλογίες, ένα πολύπλοκο χαρμάνι από αμπελώνες σε υψηλά υψόμετρα αυτών των περιοχών, δίνοντας ένα πολύπλοκο κρασί με φρέσκο φρούτο και συμπυκνωμένη γεύση. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Πολύ νόστιμο κρασί με ζωηρή οξύτητα και φρουτώδες προφίλ, ιδανικό για να συνοδεύσει ελαφριά γεύματα και μεζεδάκια. Οι Ασπρούδες είναι μια ομάδα άγνωστων ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο. Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς κάνει σπουδαία προσπάθεια για την ταυτοποίηση τους και την ανάδειξη τους.
Οι δύο ερυθρές ποικιλίες της Σαντορίνης, Μανδηλαριά και Μαυροτράγανο οινοποιούνται και παλαιώνουν σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες. Ένα από τα καλύτερα value for money κρασιά της Σαντορίνης. Σερβίρεται στους 18οC.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυροτράγανο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
Δυνατό και έντονο ερυθρό κρασί, με αισθητή μεταλλικότητα και πικάντικο τελείωμα. Δεν πρόκειται για ένα κλασικό νησιώτικο κόκκινο κρασί, αλλά για μία ενδιαφέρουσα και πολυδιάστατη ερυθρή πρόταση από έναν κορυφαίο Σαντορινιό οινοποιό.