You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Η δεύτερη ανάγνωση της Σαντορίνης κρύβει πολλούς ακόμα θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας πέρα από το Ασύρτικο. Το Μαυροτράγανο αποτελεί μια από τις πλέον συναρπαστικές ερυθρές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, με τον Γαβαλά να αποτυπώνει εξαιρετικά τον πικάντικο, στιβαρό και ρωμαλέο χαρακτήρα της ποικιλίας σε μια υπέρ-premium εκδοχή. Φανείτε υπομονετικοί και παλαιώστε το στο κελάρι σας για μερικά χρόνια.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Grenache Rouge, Merlot, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
«Ριζίτης» ονομάζεται ο ορεσίβιος κάτοικος που αποτελεί την τάξη εκ της οποίας προέρχονται οι Κρητικοί πολεμιστές. Ο «Ριζίτης Ντουράκη» αποτελεί ένα υπέροχο blend δύο ποικιλιών όπου η μία συμπληρώνει αρμονικά την άλλη. Μαυροκόκκινο πορφυρό χρώμα. Μύτη με πολύ ώριμα φρούτα και καραμέλα. Στόμα μέσης πυκνότητας, ευχάριστο, με καλή οξύτητα και φρούτο. Τελείωμα ικανοποιητικής διάρκειας.
Ωρίμανση σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια για δώδεκα μήνες.
Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση στην φιάλη, εφόσον και μόνο εάν πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις συντήρησης. Το κρασί αυτό θα επωφεληθεί, μεταγγίζοντας το. Η φιάλη περιέχει επτακόσια πενήντα χιλιοστόλιτρα.
Ένα κρασί-σχολή στο ελληνικό Syrah, που αναβλύζει αγάπη και προσήλωση στην θαυμαστή αυτή ερυθρή ποικιλία. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας, ενώ η επιρροή του βαρελιού τονίζει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του και ενισχύει την πολυπλοκότητά του. Επιλέξτε το για να συνοδεύσετε μία αξέχαστη κρεατοφαγία ή παλαιώστε το και θαυμάστε την εξέλιξή του με το χρόνο.
Θαυμάσιο πάντρεμα της Μανδηλαριάς με το Μαυροτράγανο δια χειρός Απόστολου Μούντριχα που χρησιμοποιεί καρπό από χαμηλής στρεμματικής απόδοσης αμπέλια στον Πύργο της Σαντορίνης. Ένα κρασί με βάθος φρούτου, βοτανικά στοιχεία και πολύ καλά δουλεμένες τανίνες που αποδεικνύει ότι η Σαντορίνη μπορεί να δώσει και σπουδαία ερυθρά κρασιά.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
3ο Ερυθρό κρασί σε πωλήσεις του House of Wine το 2020! Ευγενές ερυθρό σύντομης κατανάλωσης από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Το Merlot και το Syrah "στρογγυλεύουν" το άγριο Ξινόμαυρο της Μακεδονίας, δημιουργώντας ένα κρασί εξαιρετικά φιλικό και εύκολο να σταθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
Απολαυστικό και ευκολόπιοτο ερυθρό κρασί από Αγιωργίτικο, μια ποικιλία που μπορεί να μας χαρίσει κρασιά ʽπαντόςʼ καιρού και εποχής! Χυμώδες και ζουμερό, με άφθονο φρούτο και βελούδινες τανίνες, είναι φτιαγμένο για να το απολαύσουμε τα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής του, δίπλα σε πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.
Οινοποίηση: Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Η προζυμωτική εκχύλιση διαρκεί 5 ημέρες και ακολουθεί εμβολιασμός της σταφυλομάζας με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων. Συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας κατά τη ζύμωση που δεν ξεπερνούν τους 24οC. H ζύμωση ολοκληρώνεται και ο οίνος παραμένει με τα στέμφυλα μεταζυμωτικά για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ακολουθεί διαχωρισμός του οίνου από τα στέμφυλα. Ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή για περίπου 2 μήνες όπου και πραγματοποιούνται περιοδικές αναδεύσεις. Ακολουθεί μετάγγιση του οίνου σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 225 και 300lt. Ο χρόνος ωρίμανσης των οίνων σε αυτά ολοκληρώθηκε μετά το πέρας 18 μηνών.
Χρώμα: Πυκνό κόκκινο χρώμα.
Μπουκέτο: Αρωματική συμπύκνωση με πολλαπλές εναλλαγές από νότες κράνων, ροδιού, λευκού πιπεριού και φρούτων του δάσους.
Στόμα: Με όγκο και λιπαρότητα εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Γλυκιές τανίνες, λιπαρότητα και πολύ καλή διάρκεια στο στόμα. Ξεδιπλώνονται διαδοχικά με καθαρότητα τόσο η φρουτώδης του υπόσταση όσο και η πικάντικη με νότες τάρτας cassis, κουκούτσι από βύσσινο, μαύρο πιπέρι και φασκόμηλο. Μακρά και με διάρκεια αρωματική επιστροφή.
Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
Η Ράμνιστα είναι η αδυναμία των φανατικών του Ξινόμαυρου της Νάουσας. Γεμάτο, πολύπλοκο, τανικό, είναι ένα δυνατό κρασί που απαιτεί σεβασμό και συνοδεύει… μεγάλες κρεατοφαγικές εξορμήσεις!
Το πάντρεμα του δυνατού ερυθρού Syrah (92%) με το λευκό και αρωματικό Viognier (8%) είναι μία πρακτική που ξεκίνησε στα οινοποιεία του Ροδανού στη Γαλλία και τελειοποιήθηκε από τους πιο νεωτεριστές Αυστραλούς οινοποιούς. Ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην ισορροπία μεταξύ δύναμης και κομψότητας. Δοκιμάστε την ετικέτα Άγιος Χρόνος από το Κτήμα Αβαντίς, για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την επίτευξη του απολαυστικού αυτού στόχου.
Κορυφαίο Syrah για πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Προκύπτει από σταφύλια επιλεγμένου αμπελιού του Κτήματος, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, μακρά και περίτεχνη οινοποίηση και μεγάλη παλαίωση πριν καν διατεθεί στο εμπόριο. Αν είστε πολύ φανατικοί φίλοι του Syrah ή ξέρετε κάποιον που είναι, τότε αυτό το κρασί είναι το ιδανικό δώρο! Πρόκειται για ένα πολύ εκλεκτό ερυθρό κρασί που έχει υποστεί όλες τις διαδικασίες που αρμόζουν σε ένα μεγάλο Γαλλικό Syrah μέχρι να έρθει στα χέρια σας.
Δημοφιλές πολυποικιλιακό ερυθρό κρασί με εκλεπτυσμένο ύφος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι κρασί φαγητού που πίνεται εύκολα και ευχάριστα, ωστόσο, η αναμονή της παλαίωσης αξίζει τον κόπο.
Η ερυθρή Μανδηλαριά του Αιγαίου, στα χέρια του Πάρη Σιγάλα μεταμορφώνεται σε ένα πληθωρικό, ασυνήθιστο ερυθρό γλυκό κρασί. Εξελιγμένη γεύση, πλούσιο σώμα και μεγάλη διάρκεια δίνουν στον Απηλιώτη μια διαφορετική διάσταση.