Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 1-15 από 21

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Μαλαγουζιά Single Vineyard Μπάρα 2022

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
    Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Αλκοολικός βαθμός: 12 %

    Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l

    Ολική οξύτητα: 5,6 g/l

    ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

    Επίγευση με διάρκεια.

    Ενεργός οξύτητα (pH): 3,37

    Σάκχαρα: 1,6 g/l
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Σιγάλας - Αηδάνι 2022

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Περπατώντας σε απάτητα, σχεδόν ανεξερεύνητα μονοπάτια, αφού σπανίως το Αηδάνι συναντάται ως μονοποικιλιακό κρασί, δημιουργείται η αίσθηση ότι κάθε γωνιά του Ελληνικού αμπελώνα προσφέρει ευκαιρίες για φοβερές οινικές ανακαλύψεις. Διαθέτοντας μέρος από την ορυκτότητα του Ασύρτικου, φυτικές νύξεις, και γενναιόδωρες δόσεις φρούτου, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλες εκπλήξεις μπορεί να κρύβει το μαγικό terroir της Σαντορίνης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Διάσελο Κυδωνίτσα Wild Yeast 2022

    Παλυβού (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Κυδωνίτσα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Το Κτήμα Παλυβού καταπιάνεται με την Κυδωνίτσα δίνοντας μία νέα δυναμική και αναμενόμενα απολαυστική διάσταση στην ποικιλία. Η χρήση γηγενών ζυμών, ο εξαιρετικός καρπός επιλεγμένων αμπελώνων και το απαλό άγγιγμα της δρυός από την 4μηνη παραμονή του κρασιού σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια χαρίζει ένα κρασί έτοιμο για όλα τα γευστικά παντρέματα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Μαλαγουζιά Natura 2022

    Ζαφειράκη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Ξέρουμε ότι η ‘απλή’ Μαλαγουζιά του Ζαφειράκη είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα αυτής της ποικιλίας. Ο ανήσυχος όμως Χρήστος, εκφραστής της νέας γενιάς Ελλήνων παραγωγών, πειραματίζεται συνεχώς τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο και πάει την ποικιλία ένα βήμα παρακάτω. Δημιουργεί ένα εξαιρετικά σύνθετο κρασί που ζυμώνει με τις ιθαγενείς ζύμες του σταφυλιού (χωρίς την προσθήκη ζυμών εμπορίου) σε δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει 12 μήνες για ωρίμαση. Είναι πραγματικά σπάνιο να ‘βγαίνει’ ο απολαυστικός χαρακτήρας της Μαλαγουζιάς, τόσο όμορφα αγκαλιασμένος από την δρυ και να διατηρείται ταυτόχρονα τόση φρεσκάδα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Route Gris 2022

    Τρουπής (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Το οινοποιείο Τρουπή πάει ακόμα παραπέρα το Μοσχοφίλερο! Παίρνει φρούτο από την περιοχή Καταράχη σε υψόμετρο 640 μέτρων, ζυμώνει ένα μέρος του κρασιού σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το υπόλοιπο σε παλιά βαρέλια ακακίας και δρύς και στην συνέχεια όλο το κρασί ωριμάζει για μερικούς μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές, ενώ εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα. Η εξαιρετική πρώτη ύλη, ο πολύπλοκος τρόπος οινοποίησης αλλά και ο συνδυασμός τεσσάρων διαφορετικών δοχείων ζύμωσης και ωρίμασης οδηγούν σε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και απολαυστικό Μοσχοφίλερο που μπορεί να εξελιχθεί για μερικά χρόνια στην φιάλη.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Πρόποδες 2021

    Ζαφειράκη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση
    Ζύμωση σε βαρέλι 2400 Λ και ωρίμανση για 12 μήνες στο βαρέλι.

    Χρώμα κιτρινοπράσινο

    Αρώματα που θυμίζουν άνθη εσπεριδοειδών και φρούτα όπως , πράσινο αχλάδι ανανά κυδώνι . Διακριτικά άρωμα ξύλου πολύ καλά ενσωματωμένα στο κρασί.

    Μέτριος όγκος , ισορροπημένοι με καλή οξύτητα και έντονο ορυκτό χαρακτήρα που θυμίζει τσακμακόπετρα .
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Jackie Rose 2021

    Elixir Μπαραφάκα
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Syrah, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο
    Το Jackie Rose είναι ένα blend από Διεθνείς και Ελληνικές ποικιλίες που δημιουργείται σε περιορισμένο, αριθμημένο αριθμό φιαλών με σκοπό να δώσει ένα κορυφαίο ποιοτικά αποτέλεσμα, εφάμιλλο των μεγάλων κρασιών της Προβηγκίας. Το κρασί πήρε το όνομα του από μία Αμερικανίδα που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του.

    ΧΡΩΜΑ: Ροζέ με ωχρές νότες φλούδας κρεμμυδιού.

    ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Ανθικά & φρουτώδη χαρακτηριστικά, πυρηνόκαρπα με κύριο το κεράσι και νότες εσπεριδοειδών όπως γλυκολέμονο και πορτοκάλι. Στα ανθικά κυριαρχεί το άνθος ακακίας και το αγιόκλημα. Ξηρό με αισθητή οξύτητα και σώμα ελαφρώς λιπαρό. Ευκολόπιοτο με ευχάριστη διάρκεια στην επίγευση.

    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Σιγάλας - Ασύρτικο Αθήρι 2022

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    22,30 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αθήρι, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Το Ασύρτικο χαρίζει το χαρακτήρα και το νεύρο και το Αθήρι συμπληρώνει αρωματικά το σύνολο. Το ΑΑ είναι μία εξαιρετικά value for money ΠΟΠ Σαντορίνη που είναι έτοιμη να την απολαύσεις τώρα, χωρίς να περιμένεις πολύ. Δροσιστική οξύτητα και παλέτα από εσπεριδοειδή έτοιμη να συνδυαστεί με θαλασσινά, όστρακα και ψάρια.
  9. Κτήμα Αβαντίς - Μαυροκουντούρα 2019

    Αβαντίς (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυροκουντούρα, Επιδέχεται Παλαίωση
    Οπάκ ρουμπινί χρώμα. Μύτη εξελισσόμενη, φρουτώδης και μπαχαρένια, αρώματα μαρμελάδας βανίλιας και καφέ. Στόμα πλούσιο στρογγυλό με μέτρια υψηλή οξύτητα, και έντονες βελούδινες ταννίνες. Επίγευση μακριά.

    Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

    Ωρίμανση :

    12 μήνες σε νέα δρύινα Γαλλικά βαρέλια

    Παλαίωση :

    10 χρόνια

    Kρασί αφιλτράριστο και ασταθεροποίητο. Οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος στην φιάλη είναι φυσιολογική.

    Γευστικές Προτάσεις :

    Κόκκινα κρέατα, μπριζόλα, κόκορας κρασάτος, μπιφτέκια
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Grace 2022

    Anhydrous
     
    17,60 €
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αηδάνι, Μαντηλαριά, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Υπέροχο και απίστευτα κομψό ροζέ κρασί από το σπουδαίο terroir της Σαντορίνης με την υπογραφή ο Απόστολου Μούντριχα που αναδεικνύει την ευγενική πτυχή της Μαλνδηλαριάς και την παντρεύει με το εξωστρεφές Αηδάνι. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός των σταφυλιών, που κουβαλούν όλα τα χαρίσματα της άνυδρης Σαντορινιάς γης, φέρνουν στο ποτήρι μας Αιγαιοπελαγίτικη αύρα μέσα από ένα κρασί που μένει αξέχαστο.
  11. Αγκαθωτό 2022

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    20,50 €
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
    Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Αλκοολικός βαθμός: 12 %

    Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l

    Ολική οξύτητα: 5,6 g/l

    ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

    Επίγευση με διάρκεια.

    Ενεργός οξύτητα (pH): 3,37

    Σάκχαρα: 1,6 g/l
  12. Route 111 2021

    Τρουπής (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Επιδέχεται Παλαίωση
    Η Route 111 είναι ένας παλιός επαρχιακός δρόμος που συνδέει την Νεμέα και τη Αιγιαλεία, οι περιοχές όπου ευδοκιμούν οι δύο σπουδαίες ερυθρές ποικιλίες της Πελοποννήσου, το Αγιωργίτικο και η Μαυροδάφνη. Εδώ οι ποικιλίες δημιουργούν, σε ίσες αναλογίες, ένα πολύπλοκο χαρμάνι από αμπελώνες σε υψηλά υψόμετρα αυτών των περιοχών, δίνοντας ένα πολύπλοκο κρασί με φρέσκο φρούτο και συμπυκνωμένη γεύση. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Ταρσανάς 2021

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    21,10 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    ΤΡΥΓΟΣ 2017 Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι τον Απρίλιο. Η χαλαζόπτωση του Μαΐου επηρέασε αρκετά φυτά με αποτέλεσμα η συγκομιδή να είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές. Το ιδιαίτερα ξηρό και θερμό καλοκαίρι, βοήθησε στην γρηγορότερη ωρίμανση και ένα αρμονικό τρύγο. Το 2017 θα είναι μια αρωματική χρονιά για το Ασύρτικο του Αμυνταίου.

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Στην όψη, έντονο - λαμπερό κίτρινο χρώμα, στη μύτη διακριτικά αρώματα μήλου, αχλαδιού και εσπεριδοειδών. Στον ουρανίσκο πυκνό, με ευχάριστη υφή, αναδεικνύει αρώματα πυρινόκαρπων φρούτων και νότες ξύλου που ενισχύονται απο την δροσερή οξύτητα. Μακρά επίγευση με ελαφριά αλμυρότητα, σε μια ιδανική ισορροπία στα αρώματα του βαρελιού. Συνδιάζεται με μεσογειακά πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, πράσινες δροσερές σαλάτες όπως και πιάτα της Ιαπωνικής κουζίνας.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Κατά την άφιξή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια ψύχονται και περνούν από ένα στάδιο προζυμωτικής εκχύλισης. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες, για την έναρξη της ζύμωσης, που πραγματοποιείται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια 228 lt. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί παραμένει στα βαρέλια όπου παλαιώνει για 8 μήνες. Το τακτικό batonnage που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοηθά στη διαμόρφωση του τελικού πλούσιου χαρακτήρα του κρασιού.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Το αμπέλι του Aσύρτικου φυτεύτηκε το 2004, στο λόφο της Σαμαρόπετρας σε υψόμετρο 700 μ. εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Το συγκεκριμένο terroir κρίθηκε ιδιαίτερα κατάλληλο για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης λευκής ποικιλίας λόγω του μικροκλίματος της περιοχής, του υψόμετρου και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο αμπελώνας διαθέτει βορειοδυτικό προσανατολισμό, ενώ η κλίση και το μικρό βάθος του εδάφους ευνοούν την αποστράγγιση του νερού. Το αβαθές και φτωχό έδαφος περιορίζει επίσης τη ζωηρότητα και παραγωγικότητα του αμπελιού με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερες αποδόσεις και καλύτερες ωριμότητες, αφού στην περιοχή του Αμυνταίου, το Ασύρτικο θεωρείται μέσο όψιμη ως όψιμη ποικιλία.
  14. Δύο Ελιές 2020

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    18,00 €
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Δημοφιλές πολυποικιλιακό ερυθρό κρασί με εκλεπτυσμένο ύφος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι κρασί φαγητού που πίνεται εύκολα και ευχάριστα, ωστόσο, η αναμονή της παλαίωσης αξίζει τον κόπο.
  15. Ράμνιστα 2019

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    19,80 €
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Η Ράμνιστα είναι η αδυναμία των φανατικών του Ξινόμαυρου της Νάουσας. Γεμάτο, πολύπλοκο, τανικό, είναι ένα δυνατό κρασί που απαιτεί σεβασμό και συνοδεύει… μεγάλες κρεατοφαγικές εξορμήσεις!
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 1-15 από 21

Φθίνουσα ταξινόμηση

Best Sellers στην κατηγορία Κρασιά