Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 31-45 από 96

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. 1ος Άθλος 2018

    Μπαραφάκας (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Ένα νέο μπλεντ με τρεις ποικιλίες μαζί, φυσικός ημίγλυκος με 18gr/lit αζύμωτα ζάχαρα και προσθήκη διοξειδίου (Ανθρακικό 2,2 bar) ημιαφρώδες ....

    Σε ένα χορό αισθήσεων και παραισθήσεων οι Νεράιδες, δροσερές, παραμυθένιες και αερικές έρχονται να μαγέψουν με την πληθωρικότητα αρωμάτων και γεύσεων.

    Μπουκέτο από νότες λουλουδιών, λεμονιού και ανθών εσπεριδοειδών και στόμα με όγκο, γλυκύτητα, δυναμική οξύτητα και αρωματική επίγευση βερίκοκου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Χατζηγεωργίου Cabernet Sauvignon 2019

    Χατζηγεωργίου Καβάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Ωρίμανση σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια για δώδεκα μήνες.
    Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση στην φιάλη, εφόσον και μόνο εάν πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις συντήρησης. Το κρασί αυτό θα επωφεληθεί, μεταγγίζοντας το. Η φιάλη περιέχει επτακόσια πενήντα χιλιοστόλιτρα.

    ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Ένταση μέτρια (+). Χρώμα κόκκινο πορφυρό

    ΜΥΤΗ: Μέτρια (+) ένταση. Αρωματικά χαρακτηριστικά φραγκοστάφυλο, μαύρο κεράσι, βανίλια

    ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ : Ξηρό. Οξύτητα υψηλή. Αλκοόλ μέτριας περιεκτικότητας δεκατρία κόμμα πέντε τοις εκατό. Σώμα μέτρια (+). Τατίνες υψηλές. Ένταση γεύσης μέτρια (+). Χαρακτηριστικά γεύσης μαύρο πιπέρι, τοστ, βατόμουρο, γλυκόριζα. Επίγευση μακριά.

    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ :Δεκαπέντε με δεκαεπτά βαθμούς κελσίου αυστηρά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Κτημα Αβαντίς - Αγιος Χρόνος Λευκό 2023

    Αβαντίς (Κτήμα)
     
    16,90 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Είναι γνωστό ότι ο Απόστολος Μούντριχας εμπνέεται από τα κρασιά του Ροδανού και μας έχει χαρίσει σπουδαία Syrah. Αυτή την φορά καταπιάνεται με την λευκή ποικιλία Viognier δημιουργώντας μία εξαιρετική έκφραση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα περιζήτητα κρασιά του Condrieu. Με υπέροχο πυκνό φρούτο και απρόσμενα υψηλή για τα δεδομένα της ποικιλίας, οξύτητα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
  4. Λημνιώνα Ζαφειράκη Ερυθρός 2020

    Ζαφειράκη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Λημνιώνα, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Στα χέρια του Χρήστου Ζαφειράκη η σπανιότατη Λημνιώνα βρήκε τον ‘σωτήρα’ της, τον άνθρωπο που την έσωσε από την ολοκληρωτική εξαφάνιση. Και εκείνη του το ανταπέδωσε, δίνοντας του ένα κρασί με μοναδική φινέτσα, κομψότητα και ελκυστικότατο αρωματικό μπουκέτο. Αν βαρεθήκατε τα υπερ-συμπυκνωμένα, υψηλού αλκοόλ, super-βαρελάτα ερυθρά κρασιά αυτό θα είναι το κρασί σας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες 2022

    Γαβαλά (Οινοποιία)
     
    40,20 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Η χρήση γηγενών ζυμών εκτοξεύει την πολυπλοκότητα του νέου Ασύρτικου από το κτήμα Γαβαλά, αφήνοντας να εκφραστούν ολοκάθαρα τα χαρακτηριστικά της Θηραϊκής γης. Ορυκτότητα και οξύτητα στο Θεό, από δίπλα φρούτο μεσαίας έντασης το οποίο κινείται στην παλέτα των εσπεριδοειδών και στόμα δομημένο όπως θα περιμέναμε από μια αυστηρή Σαντορίνη που πίνεται τώρα αλλά και σε βάθος χρόνου.
  6. Vinsanto Γαβαλά 2016

    Γαβαλά (Οινοποιία)
     
    40,80 €
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 10% alc.
    Το Ασύρτικο συμπληρώνεται με λίγο Αθήρι και Αηδάνι, τα σταφύλια λιάζονται για 10-15 ημέρες κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης, ‘πατιούνται’ μεσημεριανές ώρες για να βγάλουν πιο εύκολα τον συμπυκνωμένο, σε σάκχαρα, χυμό και στην συνέχεια ζυμώνει για αρκετούς μήνες πριν οδηγηθεί στα μεγάλα παλαιά ξύλινα βαρέλια για να παλαιώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεμυαλιστικό γλυκό κρασί με γεύση και αρώματα που μένουν αξέχαστα για μήνες.
  7. Χρυσογέρακας 2017

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    31,00 €
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Μαλαγουζιά, Επιδέχεται Παλαίωση
    Ένα εξαιρετικό γλυκό κρασί που συμπληρώνει την ήδη πλούσια γκάμα κρασιών του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Σταφύλια από το εξωτικό Gewurtzraminer και την ακαταμάχητη Μαλαγουζιά που τρυγιόνται όψιμα, μέσα στον Δεκέμβρη δίνουν ένα ισορροπημένο, κομψό και γεμάτο φρούτο, κρασί, που θα αγαπηθεί από τους λάτρεις των γλυκών κρασιών και όχι μόνο. Ένα σπάνιο είδος γερακιού, ο Χρυσογέρακας χαρίζει το όνομα του στο κρασί, του οποίου η ετικέτα έχει φιλοτεχνηθεί από την Λίλα Μπουτάρη, κόρη του Στέλλιου Μπουτάρη που βρίσκεται στο τιμόνι του Κτήματος.
  8. Σιγάλας - Σαντορίνη Βαρέλι 2022

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    43,40 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Ένα λευκό κρασί φτιαγμένο για το καλοκαιρινό Ελληνικό τραπέζι. Η λεμονάτη μεταλλικότητα του Ασύρτικου αποκτά καπνιστές νότες από το δρύινο βαρέλι και απογειώνει κάθε καλοκαιρινό θαλασσινό έδεσμα που ψήνεται στα κάρβουνα.
  9. Μπλε Τρακτέρ Λευκό 2023

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    10,50 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Viognier, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Στρογγυλό, πλούσιο με δροσερό αρωματικό χαρακτήρα και τραγανή οξύτητα, σε ένα αρμονικό πάντρεμα των γνωρισμάτων των τριών λευκών ποικιλιών. Στη μύτη αναδύονται ώριμα αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και αχλαδιού. Το στόμα ακολουθεί τον παραπάνω χαρακτήρα, με μια διακριτική πινελιά ορυκτότητας. Συνοδεύει υπέροχα δροσερές σαλάτες με σως εσπεριδοειδών, ψητά ψάρια, κοτόπουλο σχάρας ή απολαμβάνεται και μόνο του σαν απεριτίφ.

    Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ

    Δίπλα στους δικούς μας αμπελώνες βρίσκονται αυτοί των επαγγελματιών αμπελουργών με πολλούς από τους οποίους συνεργαζόμαστε από το ξεκίνημα του Κτήματος το 1997. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την επιστημονική υποστήριξή τους με την ομάδα των γεωπόνων καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και τελικώς την αγορά των σταφυλιών τους.

    Με τη συνεργασία αυτή, ενισχύουμε την τοπική κοινωνία και συνεισφέρουμε στη διατήρηση της πλούσιας αμπελουργικής παράδοσης σε καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα, η Ημαθία, η Πέλλα και η Γουμένισσα. Στις περιοχές αυτές, υπάρχουν σήμερα περίπου 70.000 στρέμματα αμπελώνων και 14.000 αμπελουργοί.

    Για να τιμήσουμε αυτή τη σχέση αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το νέο μας κρασί, το “Μπλε Τρακτέρ”, στον Έλληνα Αμπελουργό. Το μικρό, αμπελουργικό, μπλε τρακτέρ, που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν φύτεψε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα τη δεκαετία του ’70 και βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο του οινοποιείου, συμβολίζει την Αρετή και Σκληρή Δουλειά του συνεργάτη μας, Έλληνα Αμπελουργού.

    Κατηγορία: ΠΓΕ Μακεδονία
    Προέλευση: Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας
    Ωρίμανση: 3-5 μήνες σε inox δεξαμενές
    Παλαίωση: 2-4 έτη Ανάλυση: Alc. 13% Ολική Οξύτητα: 5,0 g/l pH: 3,26, Yπ. Σάκχαρα: 2,5 g/l
  10. Κυδωνίτσα Τσιμπίδη 2022

    Μονεμβασιά (Οινοποιητική)
     
    13,60 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Η Κυδωνίτσα είναι μία από τις πιο ανερχόμενες Ελληνικές ποικιλίες με αυτή από την Οινοποιητική Μονεμβασιά να πρωτοστατεί και να δείχνει τον δρόμο, κερδίζοντας τα πρώτα διθυραμβικά σχόλια από έγκριτους οινοκριτικούς όπως η Jansis Robinson. Με απίστευτα νόστιμη γεύση, φρεσκάδα και διάρκεια είναι σίγουρα ένα λευκό που κερδίζει τις εντυπώσεις. Στα ατού του είναι και η πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.
  11. Saint Modesto 2022

    Μπαραφάκας (Κτήμα)
     
    13,40 €
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Grenache, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 13.1% alc.
    Το Saint Modesto είναι το νεότερο δημιούργημα του κτήματος Μπαραφάκα, του οποίου όλα τα κρασιά διακρίνονται για την εξωστρέφεια και τα εκφραστικά αρώματα. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου, που βρίσκεται στην είσοδο του οινοποιείου. Είναι ένα κρασί ιδιαίτερα ευέλικτο, καθώς μπορεί να καταναλωθεί σαν απεριτίφ αλλά και να συνοδεύσει νόστιμα πιάτα της μεσογειακής και της ασιατικής κουζίνας.
  12. Σαντορίνη Γαβαλά 2022

    Γαβαλά (Οινοποιία)
     
    36,70 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη της παραδοσιακής κάναβα του Γαβαλά στη Σαντορίνη, που αποτελεί μια από τις παλιότερες στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, φέρνει στο περιεχόμενο της μια κλασική Σαντορίνη, ζυμωμένη σε ανοξείδωτες δεξαμενές με διακριτικά φρουτώδη χαρακτήρα, έντονη την υπογραφή της ορυκτότητας και λεμονάτη οξύτητα η οποία πραγματικά ανανεώνει τον ουρανίσκο.
  13. Grace 2022

    Anhydrous
     
    17,60 €
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αηδάνι, Μαντηλαριά, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Υπέροχο και απίστευτα κομψό ροζέ κρασί από το σπουδαίο terroir της Σαντορίνης με την υπογραφή ο Απόστολου Μούντριχα που αναδεικνύει την ευγενική πτυχή της Μαλνδηλαριάς και την παντρεύει με το εξωστρεφές Αηδάνι. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός των σταφυλιών, που κουβαλούν όλα τα χαρίσματα της άνυδρης Σαντορινιάς γης, φέρνουν στο ποτήρι μας Αιγαιοπελαγίτικη αύρα μέσα από ένα κρασί που μένει αξέχαστο.
  14. Ασύρτικο Τσιμπίδη 2022

    Μονεμβασιά (Οινοποιητική)
     
    13,30 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Το Ασύρτικο εκφράζεται πολύ ωραία και στην γη της Λακωνίας, βγάζοντας ένα πιο εξωστρεφή λεμονάτο αλλά και απαλά ανθικό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει την υψηλή οξύτητα και τις γήινες νότες της ποικιλίας. Όταν η τιμή των περισσότερων Ασύρτικων έχει ‘ξεφύγει’, εδώ μοιάζει να είναι ξεχασμένη σε χαμηλά, για την ποικιλία, επίπεδα.
  15. Άφουρα 2022

    Anhydrous
     
    40,30 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Άφουρα έλεγαν τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στην Σαντορίνη. Σε τέτοια βαρέλια έχει ωριμάσει και αυτή η εξαιρετική έκφραση Σαντορίνης του Anhydrous, που φέρει την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα. Έχοντας αποκτήσει ώριμο και πολύπλοκο χαρακτήρα και αποτυπώνοντας με μεγάλη ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, έχει ήδη κερδίσει θέση στα μεγάλα κρασιά του νησιού!
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 31-45 από 96

Φθίνουσα ταξινόμηση

Best Sellers στην κατηγορία Κρασιά