You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
17 χρόνια πειραματισμών από τον Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη, προηγήθηκαν της δημιουργίας αυτού του συγκλονιστικού γλυκού κρασιού που εξυμνεί την βαριά ιστορία του περίφημου Μαλβάζιου οίνου της αρχαιότητας. Είναι το πρώτο κρασί που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ Μονεμβασία- Malvasia, και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον υπέροχο πολύπλοκο και ώριμο χαρακτήρα του.
Το Ασύρτικο συμπληρώνεται με λίγο Αθήρι και Αηδάνι, τα σταφύλια λιάζονται για 10-15 ημέρες κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης, ‘πατιούνται’ μεσημεριανές ώρες για να βγάλουν πιο εύκολα τον συμπυκνωμένο, σε σάκχαρα, χυμό και στην συνέχεια ζυμώνει για αρκετούς μήνες πριν οδηγηθεί στα μεγάλα παλαιά ξύλινα βαρέλια για να παλαιώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεμυαλιστικό γλυκό κρασί με γεύση και αρώματα που μένουν αξέχαστα για μήνες.
Ημίγλυκος, Ήπιος, Ροζέ, Syrah, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα
3ο ροζέ κρασί σε πωλήσεις του House of Wine του 2020! Το απόλυτο ‘χαλαρό’ κρασί! Ο Χρήστος Μπαραφάκας, ενώνει το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο και το Syrah σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό που θα αγαπηθεί από το γυναικείο φύλο και όχι μόνο. Ένα από τα καλύτερα ημίγλυκα ροζέ κρασιά, που θα αλλάξει γνώμη σε όσους βλέπουν με δυσπιστία αυτό το στιλ κρασιών.
Οι μεγαλύτεροι ελληνικοί και διεθνείς διαγωνισμοί αποφαίνονται ότι το Vinsanto είναι ο "απόλυτος σταρ" των ελληνικών γλυκών κρασιών. Αυτή η ιδιαίτερα καλοδουλεμένη ετικέτα, συνδυάζει τέλεια την γλυκύτητα των υπερώριμων σταφυλιών με την οξύτητα του Ασύρτικου, δίνοντάς μας ένα κομψό, σύνθετο και απολαυστικό γλυκό κρασί με πολύ μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
Η Μπλε Αλεπού είναι ένα κρασί με βαθύ κόκκινο, σχεδόν αδιαφανές, χρώμα και πορφυρές ανταύγειες στην όψη. Τα αργά και πλούσια δάκρυα που αφήνει στο ποτήρι μάς προετοιμάζουν για ένα σύνολο με όγκο και στιβαρή δομή. Στη μύτη, τα έντονα αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα εναλλάσσονται με τις νότες ξύλου, βανίλιας και μόκας από την παλαίωση του κρασιού στο βαρέλι. Στο στόμα οι παχιές και καλά ενσωματωμένες τανίνες, προσφέρουν στο κρασί στιβαρή δομή, ενώ σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητα και το ζεστό αλκοόλ συμβάλουν στη δημιουργία ενός ισορροπημένου συνόλου που καταλήγει σε μια μακριά και φρουτώδη επίγευση. Σε νεαρή ηλικία, η Μπλε Αλεπού είναι ένα κρασί που ωφελείται από τη μετάγγιση, καθώς χρειάζεται χρόνο μετά το άνοιγμα της φιάλης για να ξεδιπλώσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του.
Το πάντρεμα του δυνατού ερυθρού Syrah (92%) με το λευκό και αρωματικό Viognier (8%) είναι μία πρακτική που ξεκίνησε στα οινοποιεία του Ροδανού στη Γαλλία και τελειοποιήθηκε από τους πιο νεωτεριστές Αυστραλούς οινοποιούς. Ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην ισορροπία μεταξύ δύναμης και κομψότητας. Δοκιμάστε την ετικέτα Άγιος Χρόνος από το Κτήμα Αβαντίς, για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την επίτευξη του απολαυστικού αυτού στόχου.
Πήρε τη θέση του ανάμεσα στα μεγάλα Ελληνικά ερυθρά αμέσως μόλις βγήκε στην αγορά...και συνεχίζει αφού τον Αύγουστο 2016 πήρε την κορυφαία βαθμολογία 95/100 από το eRobertParker.com! Ένα δυνατό κόκκινο κρασί για πολύ ιδιαίτερες στιγμές, αλλά και για πολύ εκλεκτές γεύσεις.
Θαυμάσιο πάντρεμα της Μανδηλαριάς με το Μαυροτράγανο δια χειρός Απόστολου Μούντριχα που χρησιμοποιεί καρπό από χαμηλής στρεμματικής απόδοσης αμπέλια στον Πύργο της Σαντορίνης. Ένα κρασί με βάθος φρούτου, βοτανικά στοιχεία και πολύ καλά δουλεμένες τανίνες που αποδεικνύει ότι η Σαντορίνη μπορεί να δώσει και σπουδαία ερυθρά κρασιά.
Το Anhydrous του Απόστολου Μούντριχα φέρνει μία καινούρια ματιά στην απόδοση του μεγαλειώδους terroir της Σαντορίνης. Τα μοναδικά χαρίσματα του, που δημιουργούν η γη, το ηφαίστειο και η θαλάσσια αύρα αποτυπώνονται εξαιρετικά , με το φρούτο να συναντάει την καπνιστή ορυκτότητα, τα απίστευτα επίπεδα οξύτητας και την στιβαρή δομή.