You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα
Η πιο φρέσκια εκδοχή του Αγιωργίτικου από το Χρήστο Μπαραφάκα, η οποία δε διαθέτει τη συμπύκνωση της κλασικής του Νεμέας, από την άλλη βέβαια ξεχειλίζει από αρώματα τραγανών κόκκινων φρούτων, φρεσκάδα και ζωηρό χαρακτήρα. Μια πολύ όμορφη και οικονομική έκφραση της πιο χαρούμενης πλευράς του Αγιωργίτικου.
Ο Χρήστος Μπαραφάκας ανήκει στην νέα γενιά οινοπαραγωγών της Νεμέας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα ιδιόκτητα αμπέλια, μας χαρίζει μοντέρνα κρασιά που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Το Χίλια Χρόνια είναι ένα κρασί γεμάτο φρεσκάδα με λαχταριστά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων από δύο ποικιλίες, το Αγιωργίτικο και το Cabernet Sauvignon,που δένουν πολύ όμορφα.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
Ωρίμανση σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια για δώδεκα μήνες.
Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση στην φιάλη, εφόσον και μόνο εάν πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις συντήρησης. Το κρασί αυτό θα επωφεληθεί, μεταγγίζοντας το. Η φιάλη περιέχει επτακόσια πενήντα χιλιοστόλιτρα.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13,5% alc.
Κόκκινο βαθύ στην όψη, με μπλε ανταύγειες. Στο ποτήρι ξεδιπλώνονται, αρώματα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών. Η παρουσία του βαρελιού́ αγκαλιάζει διακριτικά το αρωματικό σύνολο, με νότες βανίλιας. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά, με πλούσιο φρούτο, διακριτική οξύτητα και στρογγυλές τανίνες, σε μια ισορροπημένη αρμονία των τριών ποικιλιών. Ένα κρασί καθημερινό και ευχάριστο για κάθε περίσταση.
To Grenache/Syrah, το κλασικό χαρμάνι του Νότιου Ροδανού βρίσκει εδώ την ποιοτική του επιβεβαίωση, με τον ‘Rhone-Ranger’ της Ελλάδας, Απόστολο Μούντριχα να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό, γλυκόποιοτο και ισορροπημένο κρασί, απολαυστικό με κρέατα κόκκινιστά ή της σχάρας.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Μαυρούδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Όμορφος συνδυασμός του Αγιωργίτικου με το Μαυρούδι σε ένα κρασί από την Λακωνία, που στηρίζει την γοητεία του στην ωριμότητα και στην φινέτσα που του χαρίζει ο χρόνος, καθώς κυκλοφορεί στην αγορά με ήδη πολλά χρόνια στην πλάτη του. Η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα ‘παλαιωμένα’ κρασιά.
H αρμονική συνύπαρξη των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Μerlot και Syrah μας δίνει ένα γοητευτικά αρωματικό, ευκολόπιοτο και διαχρονικό κρασί. Ξεχωρίζουν ελκυστικά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων και διακριτική παρουσία του βαρελιού με αρώματα βανίλιας. Μαλακό και βελούδινο στο στόμα, με καλή οξύτητα και ήπιες τανίνες. Ιδανικό για κείνους που απολαμβάνουν τα ‘στρογγυλά’ κόκκινα.
Ωρίμανση σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια για δώδεκα μήνες.
Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση στην φιάλη, εφόσον και μόνο εάν πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις συντήρησης. Το κρασί αυτό θα επωφεληθεί, μεταγγίζοντας το. Η φιάλη περιέχει επτακόσια πενήντα χιλιοστόλιτρα.
Η δεύτερη ανάγνωση της Σαντορίνης κρύβει πολλούς ακόμα θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας πέρα από το Ασύρτικο. Το Μαυροτράγανο αποτελεί μια από τις πλέον συναρπαστικές ερυθρές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, με τον Γαβαλά να αποτυπώνει εξαιρετικά τον πικάντικο, στιβαρό και ρωμαλέο χαρακτήρα της ποικιλίας σε μια υπέρ-premium εκδοχή. Φανείτε υπομονετικοί και παλαιώστε το στο κελάρι σας για μερικά χρόνια.
Θαυμάσιο πάντρεμα της Μανδηλαριάς με το Μαυροτράγανο δια χειρός Απόστολου Μούντριχα που χρησιμοποιεί καρπό από χαμηλής στρεμματικής απόδοσης αμπέλια στον Πύργο της Σαντορίνης. Ένα κρασί με βάθος φρούτου, βοτανικά στοιχεία και πολύ καλά δουλεμένες τανίνες που αποδεικνύει ότι η Σαντορίνη μπορεί να δώσει και σπουδαία ερυθρά κρασιά.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
Απολαυστικό και ευκολόπιοτο ερυθρό κρασί από Αγιωργίτικο, μια ποικιλία που μπορεί να μας χαρίσει κρασιά ʽπαντόςʼ καιρού και εποχής! Χυμώδες και ζουμερό, με άφθονο φρούτο και βελούδινες τανίνες, είναι φτιαγμένο για να το απολαύσουμε τα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής του, δίπλα σε πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.
Οινοποίηση: Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Η προζυμωτική εκχύλιση διαρκεί 5 ημέρες και ακολουθεί εμβολιασμός της σταφυλομάζας με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων. Συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας κατά τη ζύμωση που δεν ξεπερνούν τους 24οC. H ζύμωση ολοκληρώνεται και ο οίνος παραμένει με τα στέμφυλα μεταζυμωτικά για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ακολουθεί διαχωρισμός του οίνου από τα στέμφυλα. Ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή για περίπου 2 μήνες όπου και πραγματοποιούνται περιοδικές αναδεύσεις. Ακολουθεί μετάγγιση του οίνου σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 225 και 300lt. Ο χρόνος ωρίμανσης των οίνων σε αυτά ολοκληρώθηκε μετά το πέρας 18 μηνών.
Χρώμα: Πυκνό κόκκινο χρώμα.
Μπουκέτο: Αρωματική συμπύκνωση με πολλαπλές εναλλαγές από νότες κράνων, ροδιού, λευκού πιπεριού και φρούτων του δάσους.
Στόμα: Με όγκο και λιπαρότητα εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Γλυκιές τανίνες, λιπαρότητα και πολύ καλή διάρκεια στο στόμα. Ξεδιπλώνονται διαδοχικά με καθαρότητα τόσο η φρουτώδης του υπόσταση όσο και η πικάντικη με νότες τάρτας cassis, κουκούτσι από βύσσινο, μαύρο πιπέρι και φασκόμηλο. Μακρά και με διάρκεια αρωματική επιστροφή.
Η Ράμνιστα είναι η αδυναμία των φανατικών του Ξινόμαυρου της Νάουσας. Γεμάτο, πολύπλοκο, τανικό, είναι ένα δυνατό κρασί που απαιτεί σεβασμό και συνοδεύει… μεγάλες κρεατοφαγικές εξορμήσεις!
Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.