Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 1-15 από 44

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Μαλαγουζιά Natura 2022

    Ζαφειράκη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Ξέρουμε ότι η ‘απλή’ Μαλαγουζιά του Ζαφειράκη είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα αυτής της ποικιλίας. Ο ανήσυχος όμως Χρήστος, εκφραστής της νέας γενιάς Ελλήνων παραγωγών, πειραματίζεται συνεχώς τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο και πάει την ποικιλία ένα βήμα παρακάτω. Δημιουργεί ένα εξαιρετικά σύνθετο κρασί που ζυμώνει με τις ιθαγενείς ζύμες του σταφυλιού (χωρίς την προσθήκη ζυμών εμπορίου) σε δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει 12 μήνες για ωρίμαση. Είναι πραγματικά σπάνιο να ‘βγαίνει’ ο απολαυστικός χαρακτήρας της Μαλαγουζιάς, τόσο όμορφα αγκαλιασμένος από την δρυ και να διατηρείται ταυτόχρονα τόση φρεσκάδα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Σαντορίνη Γαβαλά 2022

    Γαβαλά (Οινοποιία)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη της παραδοσιακής κάναβα του Γαβαλά στη Σαντορίνη, που αποτελεί μια από τις παλιότερες στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, φέρνει στο περιεχόμενο της μια κλασική Σαντορίνη, ζυμωμένη σε ανοξείδωτες δεξαμενές με διακριτικά φρουτώδη χαρακτήρα, έντονη την υπογραφή της ορυκτότητας και λεμονάτη οξύτητα η οποία πραγματικά ανανεώνει τον ουρανίσκο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες 2022

    Γαβαλά (Οινοποιία)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Η χρήση γηγενών ζυμών εκτοξεύει την πολυπλοκότητα του νέου Ασύρτικου από το κτήμα Γαβαλά, αφήνοντας να εκφραστούν ολοκάθαρα τα χαρακτηριστικά της Θηραϊκής γης. Ορυκτότητα και οξύτητα στο Θεό, από δίπλα φρούτο μεσαίας έντασης το οποίο κινείται στην παλέτα των εσπεριδοειδών και στόμα δομημένο όπως θα περιμέναμε από μια αυστηρή Σαντορίνη που πίνεται τώρα αλλά και σε βάθος χρόνου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Σιγάλας - Σαντορίνη 2023

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14.2% alc.
    Μία από τις δημοφιλέστερες και ποιοτικότερες ετικέτες ΠΟΠ Σαντορίνη της αγοράς. Κλασική και προσεκτική οινοποίηση που επιτρέπει στο Ασύρτικο να εκφράσει τη μεταλλικότητα που του χαρίζει το καυτό ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης, και να παρουσιάσει μία εντυπωσιακά κοφτερή οξύτητα που φρεσκάρει, δροσίζει και… απογειώνει!
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  5. Μαλαγουζιά Single Vineyard Μπάρα 2022

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
    Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Αλκοολικός βαθμός: 12 %

    Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l

    Ολική οξύτητα: 5,6 g/l

    ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

    Επίγευση με διάρκεια.

    Ενεργός οξύτητα (pH): 3,37

    Σάκχαρα: 1,6 g/l
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Βουδόματο Γαβαλά 2022

    Γαβαλά (Οινοποιία)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Βουδόματο, Πιείτε το τώρα
    Ο Γιώργος Γαβαλάς δίπλα στο Ασύρτικο αφιερώνει μεγάλο μέρος της προσπάθειας του στο να αναβιώσει ξεχασμένες ποικιλίες του Θηραϊκού αμπελώνα που τον προηγούμενο αιώνα ξεπερνούσαν τις 100 στο νησί της Σαντορίνης. Μια από αυτές το Βουδόματο χαρίζει έναν σπάνιο ροζέ οίνο με διακριτικά φρουτώδη χαρακτηριστικά, δροσερή οξύτητα και mineral στοιχεία στη μύτη και το στόμα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Άφουρα 2022

    Anhydrous
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Άφουρα έλεγαν τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στην Σαντορίνη. Σε τέτοια βαρέλια έχει ωριμάσει και αυτή η εξαιρετική έκφραση Σαντορίνης του Anhydrous, που φέρει την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα. Έχοντας αποκτήσει ώριμο και πολύπλοκο χαρακτήρα και αποτυπώνοντας με μεγάλη ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, έχει ήδη κερδίσει θέση στα μεγάλα κρασιά του νησιού!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. San Gerasimo 2023

    Ορεάλιος Γη
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Ρομπόλας, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, San Gerasimo, δυνατά και περίπλοκα αρώματα, με κυρίαρχα αυτά των εσπεριδοειδών, ενώ ξεχωρίζει το γκρέιπφρουτ με νότες μελιού και λουλουδιών. Κρασί χυμώδες και εξισορροπημένο στο στόμα, ενώ η τραγανή του οξύτητα χαρίζει καθαρότητα, ένταση και ένα φρέσκο τελείωμα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Νυχτέρι Γαβαλά 2022

    Γαβαλά (Οινοποιία)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Το παραδοσιακό Νυχτέρι του νησιού της Σαντορίνης αποτελεί μια από τις σπεσιαλιτέ του Γαβαλά και προέρχεται από υπερώριμο Ασύρτικο που οδηγεί σε υψηλότερο αλκοολικό τίτλο και υπολειπόμενα σάκχαρα. Μπορεί το πάτημα των σταφυλιών να μη γίνεται πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο το κρασί με την παρατεταμένη παλαίωση στο βαρέλι αποτελεί ένα φόρο τιμής στο μοναδικό αυτό στυλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  10. Icon 2021

    Anhydrous
     
    54,80 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Ο δεσμός του Απόστολου Μούντριχα με την άνυδρη Σαντορινιά γη και το Ασύρτικο γίνεται ολοένα και πιο δυνατός. Ο ήλιος, το φως, ο αέρας, η ηφαιστειακή γη, η θάλασσα και το νερό, τα στοιχεία της φύσης δηλαδή που δημιουργούν το συγκλονιστικό terroir της Σαντορίνης, εκφράζονται πολύ όμορφα σε αυτό το σπουδαίο κρασί. Η πολυπλοκότητα, η καθαρότητα του φρούτου, η κοφτερή οξύτητα και η ορυκτή αίσθηση το βάζουν στο πάνθεον των κορυφαίων λευκών κρασιών παγκοσμίως.



  11. Nouvelle Εpoque - Βοστιλίδι 2021

    Ορεάλιος Γη
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
    Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Κεφαλονιάς, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, Nouvelle Époque, δυνατά και περίπλοκα αρώματα γκρέιπφρουτ, ώριμου βερίκοκου, λευκών ανθών και βοτάνων, όπως και νότες μελιού, καραμέλας και μοσχοκάρυδου, ενώ η δωδεκάμηνη παραμονή, του ήμισυ του κρασιού, στα δρύινα γαλλικά βαρέλια παρουσιάζεται με τη μορφή αρωμάτων όπως βανίλια και κρέμα με πινελιές φύλλων καπνού. Κρασί γεμάτο και εντυπωσιακό στο στόμα, με επιβλητική, μακρά επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Truth BIO 2022

    Ορεάλιος Γη
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Ρομπόλας, προσφέρει στην Truth, μια ατίθαση φρεσκάδα και τραγανότητα, ενώ διακρίνεται για την ισορροπημένη της οξύτητα και το χαρακτήρα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι και μοσχολέμονο, με νότες χαμομηλιού και άλλων βοτάνων.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Κτημα Αβαντίς - Αγιος Χρόνος Λευκό 2023

    Αβαντίς (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Είναι γνωστό ότι ο Απόστολος Μούντριχας εμπνέεται από τα κρασιά του Ροδανού και μας έχει χαρίσει σπουδαία Syrah. Αυτή την φορά καταπιάνεται με την λευκή ποικιλία Viognier δημιουργώντας μία εξαιρετική έκφραση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα περιζήτητα κρασιά του Condrieu. Με υπέροχο πυκνό φρούτο και απρόσμενα υψηλή για τα δεδομένα της ποικιλίας, οξύτητα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. Σιγάλας - Σαντορίνη Βαρέλι 2022

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Ένα λευκό κρασί φτιαγμένο για το καλοκαιρινό Ελληνικό τραπέζι. Η λεμονάτη μεταλλικότητα του Ασύρτικου αποκτά καπνιστές νότες από το δρύινο βαρέλι και απογειώνει κάθε καλοκαιρινό θαλασσινό έδεσμα που ψήνεται στα κάρβουνα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Αγκαθωτό 2022

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
    Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Αλκοολικός βαθμός: 12 %

    Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l

    Ολική οξύτητα: 5,6 g/l

    ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

    Επίγευση με διάρκεια.

    Ενεργός οξύτητα (pH): 3,37

    Σάκχαρα: 1,6 g/l
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 1-15 από 44

Φθίνουσα ταξινόμηση

Best Sellers στην κατηγορία Κρασιά