Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

4 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Epops Sauvignon Blanc 2022

    Χατζηγεωργίου Καβάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Επιδέχεται πειραματικά παλαίωση στη φιάλη.

    Εφόσον και μόνο εάν πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις συντήρησης. Η φιάλη περιέχει επτακόσια πενήντα χιλιοστόλιτρα.

    ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Μέτρια ένταση. Χρώμα λευκό λεμονοπράσινο

    ΜΥΤΗ : Μέτρια (+) ένταση. Αρωματικά πράσινο μήλο, μοσχολέμονο, γρασίδι, κίτρο.

    ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ : Ξηρό. Οξύτητα μέτρια (+). Αλκοόλ μέτριας περιεκτικότητας δωδεκάμισι τοις εκατό. Σώμα μέτριο. Ένταση γεύσης μέτρια (+). Χαρακτηριστικά γεύσης αχλάδι, λευκό ροδάκινο, πράσινη ελιά, γραγκοστάφυλο. Επίγευση μέτρια (+)

    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ : Οκτώ με δέκα βαθμούς κελσίου αυστηρά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Μαλαγουζιά Single Vineyard Μπάρα 2022

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
    Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Αλκοολικός βαθμός: 12 %

    Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l

    Ολική οξύτητα: 5,6 g/l

    ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

    Επίγευση με διάρκεια.

    Ενεργός οξύτητα (pH): 3,37

    Σάκχαρα: 1,6 g/l
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Yfos Μπαραφάκα 2022

    Μπαραφάκας (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Malvasia, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
    Το ότι η Κυδωνίτσα είναι μία ανερχόμενη λευκή ποικιλία δεν χωράει αμφισβήτηση. Όταν δε, συναντά την αρωματική Malvasia το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό και ιδιαίτερα νόστιμο. Ο Χρήστος Μπαραφάκας έχει δημιουργήσει ένα κρασί που δεν θα του αντισταθούν ούτε οι νέοι οινόφιλοι, ούτε οι πιο ‘εκπαιδευμένοι’ ουρανίσκοι. Πίνεται τόσο σαν απεριτίφ όσο και συνοδεύοντας πιάτα από την Ελληνική και την διεθνή κουζίνα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Κτήμα Αβαντίς - Sauvignon Blanc 2023

    Αβαντίς (Κτήμα)
     
    12,60 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Ένα λευκό κρασί-ορόσημο από το Κτήμα Αβαντίς. Αν το δοκιμάσετε και νομίσετε ότι προέρχεται από κάποια εξωτική χώρα του Νέου Κόσμου, θα είστε απόλυτα δικαιολογημένοι. Είναι χαρακτηριστικό για την εξωτικά φρουτώδη μύτη του και την τραγανή του οξύτητα. Απολαύστε ένα από τα πιο πληθωρικά και απολαυστικά Ελληνικά λευκά κρασιά.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

4 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση

Best Sellers στην κατηγορία Κρασιά