You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Περίτρανο παράδειγμα της ομορφιάς του ροζέ κρασιού από την προνομιούχα οινοπαραγωγική ζώνη του Αμυνταίου. Το Ξινόμαυρο βγάζει όλη τη δροσιστική του οξύτητα, αλλά και τον πλούτο των αρωμάτων των άγριων φρούτων και της ντομάτας, για να δώσει ένα από τα πολύ αγαπημένα Ελληνικά ροζέ. Μια υποψία τανινών το βοηθάει να συνοδεύσει ελαφριά πιάτα με κρέας, καθώς και κοκκινιστά.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13,5% alc.
Κόκκινο βαθύ στην όψη, με μπλε ανταύγειες. Στο ποτήρι ξεδιπλώνονται, αρώματα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών. Η παρουσία του βαρελιού́ αγκαλιάζει διακριτικά το αρωματικό σύνολο, με νότες βανίλιας. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά, με πλούσιο φρούτο, διακριτική οξύτητα και στρογγυλές τανίνες, σε μια ισορροπημένη αρμονία των τριών ποικιλιών. Ένα κρασί καθημερινό και ευχάριστο για κάθε περίσταση.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
3ο Ερυθρό κρασί σε πωλήσεις του House of Wine το 2020! Ευγενές ερυθρό σύντομης κατανάλωσης από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Το Merlot και το Syrah "στρογγυλεύουν" το άγριο Ξινόμαυρο της Μακεδονίας, δημιουργώντας ένα κρασί εξαιρετικά φιλικό και εύκολο να σταθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι.
Δημοφιλές πολυποικιλιακό ερυθρό κρασί με εκλεπτυσμένο ύφος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι κρασί φαγητού που πίνεται εύκολα και ευχάριστα, ωστόσο, η αναμονή της παλαίωσης αξίζει τον κόπο.
Η Ράμνιστα είναι η αδυναμία των φανατικών του Ξινόμαυρου της Νάουσας. Γεμάτο, πολύπλοκο, τανικό, είναι ένα δυνατό κρασί που απαιτεί σεβασμό και συνοδεύει… μεγάλες κρεατοφαγικές εξορμήσεις!
Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.