You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Ένα κρασί-σχολή στο ελληνικό Syrah, που αναβλύζει αγάπη και προσήλωση στην θαυμαστή αυτή ερυθρή ποικιλία. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας, ενώ η επιρροή του βαρελιού τονίζει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του και ενισχύει την πολυπλοκότητά του. Επιλέξτε το για να συνοδεύσετε μία αξέχαστη κρεατοφαγία ή παλαιώστε το και θαυμάστε την εξέλιξή του με το χρόνο.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
Απολαυστικό και ευκολόπιοτο ερυθρό κρασί από Αγιωργίτικο, μια ποικιλία που μπορεί να μας χαρίσει κρασιά ʽπαντόςʼ καιρού και εποχής! Χυμώδες και ζουμερό, με άφθονο φρούτο και βελούδινες τανίνες, είναι φτιαγμένο για να το απολαύσουμε τα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής του, δίπλα σε πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.
Οινοποίηση: Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Η προζυμωτική εκχύλιση διαρκεί 5 ημέρες και ακολουθεί εμβολιασμός της σταφυλομάζας με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων. Συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας κατά τη ζύμωση που δεν ξεπερνούν τους 24οC. H ζύμωση ολοκληρώνεται και ο οίνος παραμένει με τα στέμφυλα μεταζυμωτικά για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ακολουθεί διαχωρισμός του οίνου από τα στέμφυλα. Ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή για περίπου 2 μήνες όπου και πραγματοποιούνται περιοδικές αναδεύσεις. Ακολουθεί μετάγγιση του οίνου σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 225 και 300lt. Ο χρόνος ωρίμανσης των οίνων σε αυτά ολοκληρώθηκε μετά το πέρας 18 μηνών.
Χρώμα: Πυκνό κόκκινο χρώμα.
Μπουκέτο: Αρωματική συμπύκνωση με πολλαπλές εναλλαγές από νότες κράνων, ροδιού, λευκού πιπεριού και φρούτων του δάσους.
Στόμα: Με όγκο και λιπαρότητα εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Γλυκιές τανίνες, λιπαρότητα και πολύ καλή διάρκεια στο στόμα. Ξεδιπλώνονται διαδοχικά με καθαρότητα τόσο η φρουτώδης του υπόσταση όσο και η πικάντικη με νότες τάρτας cassis, κουκούτσι από βύσσινο, μαύρο πιπέρι και φασκόμηλο. Μακρά και με διάρκεια αρωματική επιστροφή.
Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
Κορυφαίο Syrah για πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Προκύπτει από σταφύλια επιλεγμένου αμπελιού του Κτήματος, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, μακρά και περίτεχνη οινοποίηση και μεγάλη παλαίωση πριν καν διατεθεί στο εμπόριο. Αν είστε πολύ φανατικοί φίλοι του Syrah ή ξέρετε κάποιον που είναι, τότε αυτό το κρασί είναι το ιδανικό δώρο! Πρόκειται για ένα πολύ εκλεκτό ερυθρό κρασί που έχει υποστεί όλες τις διαδικασίες που αρμόζουν σε ένα μεγάλο Γαλλικό Syrah μέχρι να έρθει στα χέρια σας.
Η ερυθρή Μανδηλαριά του Αιγαίου, στα χέρια του Πάρη Σιγάλα μεταμορφώνεται σε ένα πληθωρικό, ασυνήθιστο ερυθρό γλυκό κρασί. Εξελιγμένη γεύση, πλούσιο σώμα και μεγάλη διάρκεια δίνουν στον Απηλιώτη μια διαφορετική διάσταση.
Η Ράμνιστα είναι η αδυναμία των φανατικών του Ξινόμαυρου της Νάουσας. Γεμάτο, πολύπλοκο, τανικό, είναι ένα δυνατό κρασί που απαιτεί σεβασμό και συνοδεύει… μεγάλες κρεατοφαγικές εξορμήσεις!
Κορυφαίο Syrah για πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Προκύπτει από σταφύλια επιλεγμένου αμπελιού του Κτήματος, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, μακρά και περίτεχνη οινοποίηση και μεγάλη παλαίωση πριν καν διατεθεί στο εμπόριο. Είναι πλούσιο, βαθύ και απολαυστικό, με τανίνες που… δαγκώνονται και μακρά και πλούσια επίγευση.
Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
Ένα κρασί απο τους αμπελώνες του κτήματος Ζαφειράκη με συνολική έκταση 30 στρέμματα και μέσο όρο ηλικίας 10 ετών. Έντονο κόκκινο χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο με διακριτική βοτανικότητα. Σώμα ισορροπημένο, γεμάτο με καλή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες.
Στα χέρια του Χρήστου Ζαφειράκη η σπανιότατη Λημνιώνα βρήκε τον ‘σωτήρα’ της, τον άνθρωπο που την έσωσε από την ολοκληρωτική εξαφάνιση. Και εκείνη του το ανταπέδωσε, δίνοντας του ένα κρασί με μοναδική φινέτσα, κομψότητα και ελκυστικότατο αρωματικό μπουκέτο. Αν βαρεθήκατε τα υπερ-συμπυκνωμένα, υψηλού αλκοόλ, super-βαρελάτα ερυθρά κρασιά αυτό θα είναι το κρασί σας.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Το χρώμα του είναι απαλό ροδί. Γοητευτικά και εκφραστικά αρώματα τριαντάφυλλου, φλούδας πορτοκαλιού, lime και δυόσμου. Στο στόμα είναι λιπαρό, με ζωηρή οξύτητα και μακρά επίγευση που παραπέμπει σε λουκούμι. Είναι από τα Μοσχοφίλερα που θα μπορούσε να εξελιχθεί για 2 - 3 χρόνια σίγουρα.
Μια συλλεκτική έκδοση της Ράμνιστας με 3 φιάλες σοδειάς 2011 σε ξύλινη κασετίνα. Η επετειακή έκδοση της Ράμνιστας, κυκλοφορεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό και είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μια premium συσκευασία που θα αποτελούσε το ιδανικό δώρο για το οινόφιλο κοινό!
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυροτράγανο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
Δυνατό και έντονο ερυθρό κρασί, με αισθητή μεταλλικότητα και πικάντικο τελείωμα. Δεν πρόκειται για ένα κλασικό νησιώτικο κόκκινο κρασί, αλλά για μία ενδιαφέρουσα και πολυδιάστατη ερυθρή πρόταση από έναν κορυφαίο Σαντορινιό οινοποιό.