You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
Η πιο καταξιωμένη ελληνική ποικιλία, το Ασύρτικο, συναντά μία από τις πιο ανερχόμενες ποικιλίες, την Κυδωνίτσα σε ένα κρασί από την Λακωνία με πολύ ωραία φρεσκάδα, φρουτώδες προφίλ και λιγουρευτική γεύση. Είναι ένα λευκό κρασί που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου και σε όλες τις ώρες της ημέρας.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Η αγαπημένη Σαμαρόπετρα αλλάζει και γίνεται ακόμα πιο αγαπημένη! Ένα μονοποικιλιακό Sauvignon Blanc πια, την ποικιλία που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, από ιδιόκτητους αμπελώνες στο ψυχρό Αμυνταίο, που θυμίζει σε στιλ τα κρασιά του Λίγηρα με αρώματα εσπεριδοειδών, φυτικότητα και απίστευτη φρεσκάδα.
Ημίξηρος, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Η καλλιέργεια Gewurztraminer στην Εύβοια ήταν ένα παράτολμο πείραμα για τον Απόστολο Μούντριχα, που ωστόσο πέτυχε με το παραπάνω! Η ετικέτα Lenga από το Κτήμα Αβαντίς είναι ένα από τα πιο απολαυστικά αρωματικά λευκά κρασιά στην αγορά, και γίνεται ανάρπαστη λόγω της πολύ περιορισμένης παραγωγής της. Η αγάπη του οινοποιού σε αυτό το κρασί φαίνεται και μόνο από το γεγονός ότι του έδωσε το όνομα της αγαπημένης του συζύγου. Φίλοι των φινετσάτων αρωματικών κρασιών, σπεύσατε!...
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Grenache, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 13.1% alc.
Το Saint Modesto είναι το νεότερο δημιούργημα του κτήματος Μπαραφάκα, του οποίου όλα τα κρασιά διακρίνονται για την εξωστρέφεια και τα εκφραστικά αρώματα. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου, που βρίσκεται στην είσοδο του οινοποιείου. Είναι ένα κρασί ιδιαίτερα ευέλικτο, καθώς μπορεί να καταναλωθεί σαν απεριτίφ αλλά και να συνοδεύσει νόστιμα πιάτα της μεσογειακής και της ασιατικής κουζίνας.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Το Ασύρτικο εκφράζεται πολύ ωραία και στην γη της Λακωνίας, βγάζοντας ένα πιο εξωστρεφή λεμονάτο αλλά και απαλά ανθικό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει την υψηλή οξύτητα και τις γήινες νότες της ποικιλίας. Όταν η τιμή των περισσότερων Ασύρτικων έχει ‘ξεφύγει’, εδώ μοιάζει να είναι ξεχασμένη σε χαμηλά, για την ποικιλία, επίπεδα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Ρομπόλας, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, San Gerasimo, δυνατά και περίπλοκα αρώματα, με κυρίαρχα αυτά των εσπεριδοειδών, ενώ ξεχωρίζει το γκρέιπφρουτ με νότες μελιού και λουλουδιών. Κρασί χυμώδες και εξισορροπημένο στο στόμα, ενώ η τραγανή του οξύτητα χαρίζει καθαρότητα, ένταση και ένα φρέσκο τελείωμα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Η Κυδωνίτσα είναι μία από τις πιο ανερχόμενες Ελληνικές ποικιλίες με αυτή από την Οινοποιητική Μονεμβασιά να πρωτοστατεί και να δείχνει τον δρόμο, κερδίζοντας τα πρώτα διθυραμβικά σχόλια από έγκριτους οινοκριτικούς όπως η Jansis Robinson. Με απίστευτα νόστιμη γεύση, φρεσκάδα και διάρκεια είναι σίγουρα ένα λευκό που κερδίζει τις εντυπώσεις. Στα ατού του είναι και η πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Κεφαλονιάς, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, Nouvelle Époque, δυνατά και περίπλοκα αρώματα γκρέιπφρουτ, ώριμου βερίκοκου, λευκών ανθών και βοτάνων, όπως και νότες μελιού, καραμέλας και μοσχοκάρυδου, ενώ η δωδεκάμηνη παραμονή, του ήμισυ του κρασιού, στα δρύινα γαλλικά βαρέλια παρουσιάζεται με τη μορφή αρωμάτων όπως βανίλια και κρέμα με πινελιές φύλλων καπνού. Κρασί γεμάτο και εντυπωσιακό στο στόμα, με επιβλητική, μακρά επίγευση.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Ρομπόλας, προσφέρει στην Truth, μια ατίθαση φρεσκάδα και τραγανότητα, ενώ διακρίνεται για την ισορροπημένη της οξύτητα και το χαρακτήρα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι και μοσχολέμονο, με νότες χαμομηλιού και άλλων βοτάνων.
Η Μονεμβασιά είναι μία αρκετά σπάνια ποικιλία που δίνει ευχάριστα δροσερά και νόστιμα κρασιά όπως ακριβώς και αυτή η ωραία εκδοχή από την Λακωνία. Είναι ένα ιδιαίτερα γαστρονομικό κρασί που ταιριάζει πολύ τόσο στην μεσογειακή όσο και στις Ασιατικές κουζίνες, αλλά πίνεται και σαν απεριτίφ.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
Ο συνδυασμός της παραδοσιακής οινοποίησης με τις σύγχρονες μεθόδους, απελευθερώνει όλο το αρωματικό και γευστικό δυναμικό του Μοσχοφίλερου. Αρώματα ώριμων βερίκοκων και κόκκινων μήλων ακολουθούνται από τραγανή οξύτητα και επίγευση φλούδας εσπεριδοειδούς. Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για πιάτα με βάση τα ζυμαρικά με ντομάτα, κοκκινιστό ψάρι και πιάτα που συνδυάζουν γλυκόξινη γεύση όπως το κινέζικο φαγητό.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Από έναν νέο ανερχόμενο παραγωγό της Νεμέας, έρχεται αυτό το ιδιαίτερο κρασί από Chardonnay, να μας εκπλήξει και να μας αποδείξει ότι η περιοχή αυτή μπορεί να δώσει και σπουδαία λευκά κρασιά. Ο Χρήστος Μπαραφάκας χρησιμοποιεί βαρέλια ακακίας προσδίδοντας έναν έντονο και ταυτόχρονα κομψό ‘βαρελάτο’ χαρακτήρα που θα ενθουσιάσει ακόμα και όσους ‘δυσκολεύονται’ με αυτό το στυλ κρασιού.
Ένα βιολογικό κρασί από το οινοποιείο Ντουράκη και την πλέον ανερχόμενη και ποιοτική ποικιλία της Κρήτης, το Βιδιανό. Ο Λύχνος καταφέρνει και εκφράζει τον πληθωρικό, πλούσιο και βελούδινο χαρακτήρα που χαρίζει το Βιδιανό στο στόμα, σε συνδυασμό με τα αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων και λουλουδιών, που του χαρίζουν κάτι από τη γοητεία ενός Viognier.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Gewurztraminer, Μαυροκουντούρα, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Με απαλό σομόν χρώμα, ευωδιαστή κομψή μύτη από αρώματα ροζ τριαντάφυλλου, λουκουμιού, γλυκού σταφυλιού και νότες εσπεριδοειδών στο φόντο του, ενώ το στόμα είναι ξηρό με ανεπαίσθητη υπόνοια γλυκύτητας και πικάντικο χαρακτήρα.
Φτιαγμένο από την Ευβοϊκή ερυθρή Μαυροκουντούρα, που έχει αναβιώσει ο Απόστολος Μούντριχας και το ροδόχρουν Gewurtztraminer της δίδυμης ‘λευκής’ αδερφής του, αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό φρούτων και άνθεων, ξηρότητας και ανεπαίσθητης γλυκύτητας που θα σας συντροφέψει στις πιο όμορφες στιγμές σας.