You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Ένα βιολογικό κρασί από το οινοποιείο Ντουράκη και την πλέον ανερχόμενη και ποιοτική ποικιλία της Κρήτης, το Βιδιανό. Ο Λύχνος καταφέρνει και εκφράζει τον πληθωρικό, πλούσιο και βελούδινο χαρακτήρα που χαρίζει το Βιδιανό στο στόμα, σε συνδυασμό με τα αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων και λουλουδιών, που του χαρίζουν κάτι από τη γοητεία ενός Viognier.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο, Πιείτε το τώρα
Δύο εξαιρετικές ερυθρές Αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες, το Μαυροτράγανο και η Μανδηλαριά, συνδυάζονται πολύ όμορφα σε ένα ροζέ κρασί γεμάτο ζωντάνια και φρουτένια αρώματα. Το Σαντορινιό terroir προικίζει το κρασί με ορυκτότητα και ζωηρή οξύτητα και το φέρνει δίπλα σε πολλά διαφορετικά εδέσματα της μεσογειακής κουζίνας.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
Ο συνδυασμός της παραδοσιακής οινοποίησης με τις σύγχρονες μεθόδους, απελευθερώνει όλο το αρωματικό και γευστικό δυναμικό του Μοσχοφίλερου. Αρώματα ώριμων βερίκοκων και κόκκινων μήλων ακολουθούνται από τραγανή οξύτητα και επίγευση φλούδας εσπεριδοειδούς. Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για πιάτα με βάση τα ζυμαρικά με ντομάτα, κοκκινιστό ψάρι και πιάτα που συνδυάζουν γλυκόξινη γεύση όπως το κινέζικο φαγητό.
Πολύ νόστιμο κρασί με ζωηρή οξύτητα και φρουτώδες προφίλ, ιδανικό για να συνοδεύσει ελαφριά γεύματα και μεζεδάκια. Οι Ασπρούδες είναι μια ομάδα άγνωστων ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο. Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς κάνει σπουδαία προσπάθεια για την ταυτοποίηση τους και την ανάδειξη τους.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αλκοολικός βαθμός: 12 %
Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l
Ολική οξύτητα: 5,6 g/l
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Κεφαλονιάς, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, Nouvelle Époque, δυνατά και περίπλοκα αρώματα γκρέιπφρουτ, ώριμου βερίκοκου, λευκών ανθών και βοτάνων, όπως και νότες μελιού, καραμέλας και μοσχοκάρυδου, ενώ η δωδεκάμηνη παραμονή, του ήμισυ του κρασιού, στα δρύινα γαλλικά βαρέλια παρουσιάζεται με τη μορφή αρωμάτων όπως βανίλια και κρέμα με πινελιές φύλλων καπνού. Κρασί γεμάτο και εντυπωσιακό στο στόμα, με επιβλητική, μακρά επίγευση.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Από έναν νέο ανερχόμενο παραγωγό της Νεμέας, έρχεται αυτό το ιδιαίτερο κρασί από Chardonnay, να μας εκπλήξει και να μας αποδείξει ότι η περιοχή αυτή μπορεί να δώσει και σπουδαία λευκά κρασιά. Ο Χρήστος Μπαραφάκας χρησιμοποιεί βαρέλια ακακίας προσδίδοντας έναν έντονο και ταυτόχρονα κομψό ‘βαρελάτο’ χαρακτήρα που θα ενθουσιάσει ακόμα και όσους ‘δυσκολεύονται’ με αυτό το στυλ κρασιού.
Ο Γιώργος Γαβαλάς δίπλα στο Ασύρτικο αφιερώνει μεγάλο μέρος της προσπάθειας του στο να αναβιώσει ξεχασμένες ποικιλίες του Θηραϊκού αμπελώνα που τον προηγούμενο αιώνα ξεπερνούσαν τις 100 στο νησί της Σαντορίνης. Μια από αυτές το Βουδόματο χαρίζει έναν σπάνιο ροζέ οίνο με διακριτικά φρουτώδη χαρακτηριστικά, δροσερή οξύτητα και mineral στοιχεία στη μύτη και το στόμα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
Περπατώντας σε απάτητα, σχεδόν ανεξερεύνητα μονοπάτια, αφού σπανίως το Αηδάνι συναντάται ως μονοποικιλιακό κρασί, δημιουργείται η αίσθηση ότι κάθε γωνιά του Ελληνικού αμπελώνα προσφέρει ευκαιρίες για φοβερές οινικές ανακαλύψεις. Διαθέτοντας μέρος από την ορυκτότητα του Ασύρτικου, φυτικές νύξεις, και γενναιόδωρες δόσεις φρούτου, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλες εκπλήξεις μπορεί να κρύβει το μαγικό terroir της Σαντορίνης.
Από τους πιο αρωματικούς κλώνους της Malvasia, αυτός της Candia Aromatica, αποτελεί μιας από τις πιο κομψές και αρωματικές ποικιλίες της Κρήτης. Με σαγηνευτικά αρώματα που φέρνουν στο μυαλό το Μοσχάτο το Zelos του Ντουράκη αποτελεί μια εξαιρετική ξηρή έκφραση της ποικιλίας που μπορεί να σας ξεμυαλίσει με τη φινέτσα και την κομψή αρωματική του έκφραση.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Κυδωνίτσα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
Το Κτήμα Παλυβού καταπιάνεται με την Κυδωνίτσα δίνοντας μία νέα δυναμική και αναμενόμενα απολαυστική διάσταση στην ποικιλία. Η χρήση γηγενών ζυμών, ο εξαιρετικός καρπός επιλεγμένων αμπελώνων και το απαλό άγγιγμα της δρυός από την 4μηνη παραμονή του κρασιού σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια χαρίζει ένα κρασί έτοιμο για όλα τα γευστικά παντρέματα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Ξέρουμε ότι η ‘απλή’ Μαλαγουζιά του Ζαφειράκη είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα αυτής της ποικιλίας. Ο ανήσυχος όμως Χρήστος, εκφραστής της νέας γενιάς Ελλήνων παραγωγών, πειραματίζεται συνεχώς τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο και πάει την ποικιλία ένα βήμα παρακάτω. Δημιουργεί ένα εξαιρετικά σύνθετο κρασί που ζυμώνει με τις ιθαγενείς ζύμες του σταφυλιού (χωρίς την προσθήκη ζυμών εμπορίου) σε δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει 12 μήνες για ωρίμαση. Είναι πραγματικά σπάνιο να ‘βγαίνει’ ο απολαυστικός χαρακτήρας της Μαλαγουζιάς, τόσο όμορφα αγκαλιασμένος από την δρυ και να διατηρείται ταυτόχρονα τόση φρεσκάδα.
Ο Χρήστος Μπαραφάκας ανήκει στην νέα γενιά οινοπαραγωγών της Νεμέας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα ιδιόκτητα αμπέλια, μας χαρίζει μοντέρνα κρασιά που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Το Χίλια Χρόνια είναι ένα κρασί γεμάτο φρεσκάδα με λαχταριστά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων από δύο ποικιλίες, το Αγιωργίτικο και το Cabernet Sauvignon,που δένουν πολύ όμορφα.