Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 31-45 από 50

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Μονεμβασιά Τσιμπίδη 2022

    Μονεμβασιά (Οινοποιητική)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μονεμβασιά, Πιείτε το τώρα
    Η Μονεμβασιά είναι μία αρκετά σπάνια ποικιλία που δίνει ευχάριστα δροσερά και νόστιμα κρασιά όπως ακριβώς και αυτή η ωραία εκδοχή από την Λακωνία. Είναι ένα ιδιαίτερα γαστρονομικό κρασί που ταιριάζει πολύ τόσο στην μεσογειακή όσο και στις Ασιατικές κουζίνες, αλλά πίνεται και σαν απεριτίφ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Μπλε Τρακτέρ Λευκό 2023

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Viognier, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Στρογγυλό, πλούσιο με δροσερό αρωματικό χαρακτήρα και τραγανή οξύτητα, σε ένα αρμονικό πάντρεμα των γνωρισμάτων των τριών λευκών ποικιλιών. Στη μύτη αναδύονται ώριμα αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και αχλαδιού. Το στόμα ακολουθεί τον παραπάνω χαρακτήρα, με μια διακριτική πινελιά ορυκτότητας. Συνοδεύει υπέροχα δροσερές σαλάτες με σως εσπεριδοειδών, ψητά ψάρια, κοτόπουλο σχάρας ή απολαμβάνεται και μόνο του σαν απεριτίφ.

    Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ

    Δίπλα στους δικούς μας αμπελώνες βρίσκονται αυτοί των επαγγελματιών αμπελουργών με πολλούς από τους οποίους συνεργαζόμαστε από το ξεκίνημα του Κτήματος το 1997. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την επιστημονική υποστήριξή τους με την ομάδα των γεωπόνων καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και τελικώς την αγορά των σταφυλιών τους.

    Με τη συνεργασία αυτή, ενισχύουμε την τοπική κοινωνία και συνεισφέρουμε στη διατήρηση της πλούσιας αμπελουργικής παράδοσης σε καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα, η Ημαθία, η Πέλλα και η Γουμένισσα. Στις περιοχές αυτές, υπάρχουν σήμερα περίπου 70.000 στρέμματα αμπελώνων και 14.000 αμπελουργοί.

    Για να τιμήσουμε αυτή τη σχέση αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το νέο μας κρασί, το “Μπλε Τρακτέρ”, στον Έλληνα Αμπελουργό. Το μικρό, αμπελουργικό, μπλε τρακτέρ, που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν φύτεψε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα τη δεκαετία του ’70 και βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο του οινοποιείου, συμβολίζει την Αρετή και Σκληρή Δουλειά του συνεργάτη μας, Έλληνα Αμπελουργού.

    Κατηγορία: ΠΓΕ Μακεδονία
    Προέλευση: Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας
    Ωρίμανση: 3-5 μήνες σε inox δεξαμενές
    Παλαίωση: 2-4 έτη Ανάλυση: Alc. 13% Ολική Οξύτητα: 5,0 g/l pH: 3,26, Yπ. Σάκχαρα: 2,5 g/l
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Yfos Μπαραφάκα 2022

    Μπαραφάκας (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Malvasia, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
    Το ότι η Κυδωνίτσα είναι μία ανερχόμενη λευκή ποικιλία δεν χωράει αμφισβήτηση. Όταν δε, συναντά την αρωματική Malvasia το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό και ιδιαίτερα νόστιμο. Ο Χρήστος Μπαραφάκας έχει δημιουργήσει ένα κρασί που δεν θα του αντισταθούν ούτε οι νέοι οινόφιλοι, ούτε οι πιο ‘εκπαιδευμένοι’ ουρανίσκοι. Πίνεται τόσο σαν απεριτίφ όσο και συνοδεύοντας πιάτα από την Ελληνική και την διεθνή κουζίνα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Laludi Λευκος 2022

    Μονεμβασιά (Οινοποιητική)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Μία όμορφη έκφραση του Μοσχοφίλερου με γοητευτικά αρώματα, νεύρο και πολύ νόστιμη γεύση. Το εξωστρεφές προφίλ του κρασιού, η χαρούμενη ετικέτα αλλά και η εξαιρετική σχέση τιμής ποιότητας το φέρνουν στο καθημερινό μας τραπέζι και αρκούν για να μας ανεβάσουν την διάθεση στα ύψη.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Τομή Μαντινεία 2023

    Τρουπής (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα
    Φανταστικό Μοσχοφίλερο με ένταση και βάθος που δεν αφήνει περιθώρια αντίστασης! Είναι σίγουρο ότι θα γοητεύσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και θα ανεβάσει την διάθεση στα ύψη! Ιδανικό και σαν απεριτίφ αλλά και για να συνοδεύσει τα ορεκτικά των γιορτινών τραπεζιών!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Κτήμα Αβαντίς - Sauvignon Blanc 2023

    Αβαντίς (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Ένα λευκό κρασί-ορόσημο από το Κτήμα Αβαντίς. Αν το δοκιμάσετε και νομίσετε ότι προέρχεται από κάποια εξωτική χώρα του Νέου Κόσμου, θα είστε απόλυτα δικαιολογημένοι. Είναι χαρακτηριστικό για την εξωτικά φρουτώδη μύτη του και την τραγανή του οξύτητα. Απολαύστε ένα από τα πιο πληθωρικά και απολαυστικά Ελληνικά λευκά κρασιά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Τέσσερις Λίμνες 2023

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Gewurztraminer, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν αλλά και η ειδική οινοποίηση υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια σε κάθε γουλιά…
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Ταρσανάς 2021

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    ΤΡΥΓΟΣ 2017 Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι τον Απρίλιο. Η χαλαζόπτωση του Μαΐου επηρέασε αρκετά φυτά με αποτέλεσμα η συγκομιδή να είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές. Το ιδιαίτερα ξηρό και θερμό καλοκαίρι, βοήθησε στην γρηγορότερη ωρίμανση και ένα αρμονικό τρύγο. Το 2017 θα είναι μια αρωματική χρονιά για το Ασύρτικο του Αμυνταίου.

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Στην όψη, έντονο - λαμπερό κίτρινο χρώμα, στη μύτη διακριτικά αρώματα μήλου, αχλαδιού και εσπεριδοειδών. Στον ουρανίσκο πυκνό, με ευχάριστη υφή, αναδεικνύει αρώματα πυρινόκαρπων φρούτων και νότες ξύλου που ενισχύονται απο την δροσερή οξύτητα. Μακρά επίγευση με ελαφριά αλμυρότητα, σε μια ιδανική ισορροπία στα αρώματα του βαρελιού. Συνδιάζεται με μεσογειακά πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, πράσινες δροσερές σαλάτες όπως και πιάτα της Ιαπωνικής κουζίνας.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Κατά την άφιξή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια ψύχονται και περνούν από ένα στάδιο προζυμωτικής εκχύλισης. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες, για την έναρξη της ζύμωσης, που πραγματοποιείται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια 228 lt. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί παραμένει στα βαρέλια όπου παλαιώνει για 8 μήνες. Το τακτικό batonnage που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοηθά στη διαμόρφωση του τελικού πλούσιου χαρακτήρα του κρασιού.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Το αμπέλι του Aσύρτικου φυτεύτηκε το 2004, στο λόφο της Σαμαρόπετρας σε υψόμετρο 700 μ. εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Το συγκεκριμένο terroir κρίθηκε ιδιαίτερα κατάλληλο για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης λευκής ποικιλίας λόγω του μικροκλίματος της περιοχής, του υψόμετρου και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο αμπελώνας διαθέτει βορειοδυτικό προσανατολισμό, ενώ η κλίση και το μικρό βάθος του εδάφους ευνοούν την αποστράγγιση του νερού. Το αβαθές και φτωχό έδαφος περιορίζει επίσης τη ζωηρότητα και παραγωγικότητα του αμπελιού με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερες αποδόσεις και καλύτερες ωριμότητες, αφού στην περιοχή του Αμυνταίου, το Ασύρτικο θεωρείται μέσο όψιμη ως όψιμη ποικιλία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Σιγάλας - Αηδάνι 2022

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Περπατώντας σε απάτητα, σχεδόν ανεξερεύνητα μονοπάτια, αφού σπανίως το Αηδάνι συναντάται ως μονοποικιλιακό κρασί, δημιουργείται η αίσθηση ότι κάθε γωνιά του Ελληνικού αμπελώνα προσφέρει ευκαιρίες για φοβερές οινικές ανακαλύψεις. Διαθέτοντας μέρος από την ορυκτότητα του Ασύρτικου, φυτικές νύξεις, και γενναιόδωρες δόσεις φρούτου, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλες εκπλήξεις μπορεί να κρύβει το μαγικό terroir της Σαντορίνης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Διάσελο Κυδωνίτσα Wild Yeast 2022

    Παλυβού (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Κυδωνίτσα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Το Κτήμα Παλυβού καταπιάνεται με την Κυδωνίτσα δίνοντας μία νέα δυναμική και αναμενόμενα απολαυστική διάσταση στην ποικιλία. Η χρήση γηγενών ζυμών, ο εξαιρετικός καρπός επιλεγμένων αμπελώνων και το απαλό άγγιγμα της δρυός από την 4μηνη παραμονή του κρασιού σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια χαρίζει ένα κρασί έτοιμο για όλα τα γευστικά παντρέματα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Route Gris 2022

    Τρουπής (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Το οινοποιείο Τρουπή πάει ακόμα παραπέρα το Μοσχοφίλερο! Παίρνει φρούτο από την περιοχή Καταράχη σε υψόμετρο 640 μέτρων, ζυμώνει ένα μέρος του κρασιού σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το υπόλοιπο σε παλιά βαρέλια ακακίας και δρύς και στην συνέχεια όλο το κρασί ωριμάζει για μερικούς μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές, ενώ εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα. Η εξαιρετική πρώτη ύλη, ο πολύπλοκος τρόπος οινοποίησης αλλά και ο συνδυασμός τεσσάρων διαφορετικών δοχείων ζύμωσης και ωρίμασης οδηγούν σε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και απολαυστικό Μοσχοφίλερο που μπορεί να εξελιχθεί για μερικά χρόνια στην φιάλη.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Πρόποδες 2021

    Ζαφειράκη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση
    Ζύμωση σε βαρέλι 2400 Λ και ωρίμανση για 12 μήνες στο βαρέλι.

    Χρώμα κιτρινοπράσινο

    Αρώματα που θυμίζουν άνθη εσπεριδοειδών και φρούτα όπως , πράσινο αχλάδι ανανά κυδώνι . Διακριτικά άρωμα ξύλου πολύ καλά ενσωματωμένα στο κρασί.

    Μέτριος όγκος , ισορροπημένοι με καλή οξύτητα και έντονο ορυκτό χαρακτήρα που θυμίζει τσακμακόπετρα .
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Σιγάλας - Ασύρτικο Αθήρι 2022

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    22,30 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αθήρι, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Το Ασύρτικο χαρίζει το χαρακτήρα και το νεύρο και το Αθήρι συμπληρώνει αρωματικά το σύνολο. Το ΑΑ είναι μία εξαιρετικά value for money ΠΟΠ Σαντορίνη που είναι έτοιμη να την απολαύσεις τώρα, χωρίς να περιμένεις πολύ. Δροσιστική οξύτητα και παλέτα από εσπεριδοειδή έτοιμη να συνδυαστεί με θαλασσινά, όστρακα και ψάρια.
  14. Σιγάλας - Καβαλιέρος 2022

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Πλούσιο λευκό μονοποικιλιακό κρασί από Ασύρτικο. Ο Καβαλιέρος διακρίνεται για το φωτεινό, ξανθό χρώμα του, τη σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού και νότες από αρώματα γρασιδιού και λουλουδιών εσπεριδοειδών.
  15. Κατσανό Γαβαλά 2022

    Γαβαλά (Οινοποιία)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Γαϊδουριά, Κατσανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    To terroir της Σαντορίνης είναι παρόν σε όλες τις ποικιλίες του νησιού! Το θαυμάσιο Κατσανό του Γιώργου Γαβαλά, μια πολυετής και επίμονη προσπάθεια του οινοποιού έχει αποδώσει στο ομώνυμο κρασί θαυμάσιο κιτρινο χρώμα, αρώματα μελιού και λεμονιού αλλά και βερύκοκκου, ταιριαστη οξύτητα και μακρά, πολύ ευχάριστη επίγευση.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 31-45 από 50

Φθίνουσα ταξινόμηση

Best Sellers στην κατηγορία Κρασιά