You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Ο δεσμός του Απόστολου Μούντριχα με την άνυδρη Σαντορινιά γη και το Ασύρτικο γίνεται ολοένα και πιο δυνατός. Ο ήλιος, το φως, ο αέρας, η ηφαιστειακή γη, η θάλασσα και το νερό, τα στοιχεία της φύσης δηλαδή που δημιουργούν το συγκλονιστικό terroir της Σαντορίνης, εκφράζονται πολύ όμορφα σε αυτό το σπουδαίο κρασί. Η πολυπλοκότητα, η καθαρότητα του φρούτου, η κοφτερή οξύτητα και η ορυκτή αίσθηση το βάζουν στο πάνθεον των κορυφαίων λευκών κρασιών παγκοσμίως.
Κορυφαίο Syrah για πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Προκύπτει από σταφύλια επιλεγμένου αμπελιού του Κτήματος, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, μακρά και περίτεχνη οινοποίηση και μεγάλη παλαίωση πριν καν διατεθεί στο εμπόριο. Αν είστε πολύ φανατικοί φίλοι του Syrah ή ξέρετε κάποιον που είναι, τότε αυτό το κρασί είναι το ιδανικό δώρο! Πρόκειται για ένα πολύ εκλεκτό ερυθρό κρασί που έχει υποστεί όλες τις διαδικασίες που αρμόζουν σε ένα μεγάλο Γαλλικό Syrah μέχρι να έρθει στα χέρια σας.
Η Μπλε Αλεπού είναι ένα κρασί με βαθύ κόκκινο, σχεδόν αδιαφανές, χρώμα και πορφυρές ανταύγειες στην όψη. Τα αργά και πλούσια δάκρυα που αφήνει στο ποτήρι μάς προετοιμάζουν για ένα σύνολο με όγκο και στιβαρή δομή. Στη μύτη, τα έντονα αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα εναλλάσσονται με τις νότες ξύλου, βανίλιας και μόκας από την παλαίωση του κρασιού στο βαρέλι. Στο στόμα οι παχιές και καλά ενσωματωμένες τανίνες, προσφέρουν στο κρασί στιβαρή δομή, ενώ σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητα και το ζεστό αλκοόλ συμβάλουν στη δημιουργία ενός ισορροπημένου συνόλου που καταλήγει σε μια μακριά και φρουτώδη επίγευση. Σε νεαρή ηλικία, η Μπλε Αλεπού είναι ένα κρασί που ωφελείται από τη μετάγγιση, καθώς χρειάζεται χρόνο μετά το άνοιγμα της φιάλης για να ξεδιπλώσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του.
Πήρε τη θέση του ανάμεσα στα μεγάλα Ελληνικά ερυθρά αμέσως μόλις βγήκε στην αγορά...και συνεχίζει αφού τον Αύγουστο 2016 πήρε την κορυφαία βαθμολογία 95/100 από το eRobertParker.com! Ένα δυνατό κόκκινο κρασί για πολύ ιδιαίτερες στιγμές, αλλά και για πολύ εκλεκτές γεύσεις.
Η δεύτερη ανάγνωση της Σαντορίνης κρύβει πολλούς ακόμα θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας πέρα από το Ασύρτικο. Το Μαυροτράγανο αποτελεί μια από τις πλέον συναρπαστικές ερυθρές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, με τον Γαβαλά να αποτυπώνει εξαιρετικά τον πικάντικο, στιβαρό και ρωμαλέο χαρακτήρα της ποικιλίας σε μια υπέρ-premium εκδοχή. Φανείτε υπομονετικοί και παλαιώστε το στο κελάρι σας για μερικά χρόνια.
Το πάντρεμα του δυνατού ερυθρού Syrah (92%) με το λευκό και αρωματικό Viognier (8%) είναι μία πρακτική που ξεκίνησε στα οινοποιεία του Ροδανού στη Γαλλία και τελειοποιήθηκε από τους πιο νεωτεριστές Αυστραλούς οινοποιούς. Ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην ισορροπία μεταξύ δύναμης και κομψότητας. Δοκιμάστε την ετικέτα Άγιος Χρόνος από το Κτήμα Αβαντίς, για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την επίτευξη του απολαυστικού αυτού στόχου.
Μια συλλεκτική έκδοση της Ράμνιστας με 3 φιάλες σοδειάς 2011 σε ξύλινη κασετίνα. Η επετειακή έκδοση της Ράμνιστας, κυκλοφορεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό και είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μια premium συσκευασία που θα αποτελούσε το ιδανικό δώρο για το οινόφιλο κοινό!
Θαυμάσιο πάντρεμα της Μανδηλαριάς με το Μαυροτράγανο δια χειρός Απόστολου Μούντριχα που χρησιμοποιεί καρπό από χαμηλής στρεμματικής απόδοσης αμπέλια στον Πύργο της Σαντορίνης. Ένα κρασί με βάθος φρούτου, βοτανικά στοιχεία και πολύ καλά δουλεμένες τανίνες που αποδεικνύει ότι η Σαντορίνη μπορεί να δώσει και σπουδαία ερυθρά κρασιά.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14.2% alc.
Μία από τις δημοφιλέστερες και ποιοτικότερες ετικέτες ΠΟΠ Σαντορίνη της αγοράς. Κλασική και προσεκτική οινοποίηση που επιτρέπει στο Ασύρτικο να εκφράσει τη μεταλλικότητα που του χαρίζει το καυτό ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης, και να παρουσιάσει μία εντυπωσιακά κοφτερή οξύτητα που φρεσκάρει, δροσίζει και… απογειώνει!
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυροτράγανο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
Δυνατό και έντονο ερυθρό κρασί, με αισθητή μεταλλικότητα και πικάντικο τελείωμα. Δεν πρόκειται για ένα κλασικό νησιώτικο κόκκινο κρασί, αλλά για μία ενδιαφέρουσα και πολυδιάστατη ερυθρή πρόταση από έναν κορυφαίο Σαντορινιό οινοποιό.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
Πλούσιο λευκό μονοποικιλιακό κρασί από Ασύρτικο. Ο Καβαλιέρος διακρίνεται για το φωτεινό, ξανθό χρώμα του, τη σύνθετη μεταλλική μύτη του, με έντονα αρώματα ώριμου λεμονιού και νότες από αρώματα γρασιδιού και λουλουδιών εσπεριδοειδών.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Γαϊδουριά, Κατσανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
To terroir της Σαντορίνης είναι παρόν σε όλες τις ποικιλίες του νησιού! Το θαυμάσιο Κατσανό του Γιώργου Γαβαλά, μια πολυετής και επίμονη προσπάθεια του οινοποιού έχει αποδώσει στο ομώνυμο κρασί θαυμάσιο κιτρινο χρώμα, αρώματα μελιού και λεμονιού αλλά και βερύκοκκου, ταιριαστη οξύτητα και μακρά, πολύ ευχάριστη επίγευση.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
Κάθε νέο κρασί του Κυρ-Γιάννη είναι είδηση, πόσο δε ένα premium Sauvignon από την ψυχρή περιοχή του Αμυνταίου που κλιματικά ταιριάζει στην ποικιλία. Το Ντρούμο είναι single vineyard Sauvignon Blanc με πολύ κομψή μύτη, που συνδυάζει φυτικότητα και πυρηνόκαρπο φρούτο, με δροσιστικό αλλά πλούσιο στόμα και χαρακτήρα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από Sauvignon του παγκόσμιου αμπελώνα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
Το Κτήμα Κυρ Γιάννη δεν σταματά να πειραματίζεται και να μας εκπλήσσει! Ένα κομψό και φινετσάτο premium Chardonnay, περιορισμένης παραγωγής, από την νέα σειρά του Κτήματος, με τα single vineyard κρασιά. Τα ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα σε τέλεια αρμονία με τα στοιχεία της δρυός, δημιουργούν ένα πολύπλοκο σύνολο πολύ κοντά στο στυλ των μεγάλων Βουργουνδέζικων Chardonnay.
Το Anhydrous του Απόστολου Μούντριχα φέρνει μία καινούρια ματιά στην απόδοση του μεγαλειώδους terroir της Σαντορίνης. Τα μοναδικά χαρίσματα του, που δημιουργούν η γη, το ηφαίστειο και η θαλάσσια αύρα αποτυπώνονται εξαιρετικά , με το φρούτο να συναντάει την καπνιστή ορυκτότητα, τα απίστευτα επίπεδα οξύτητας και την στιβαρή δομή.