You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Τριανταφυλλένιο χρώμα με αιθέριο άρωμα από φράουλες, βατόμουρα και σκουροκόκκινα φρούτα. Διακρίνεται για τη γεμάτη και πλούσια δροσερή γεύση με πολύ καλή επίγευση.
Ημίξηρος, Ήπιος, Λευκός, Malvasia, Βηλάνα, Μοσχάτο Σπίνας, Πιείτε το τώρα
Η ευεργετική επίδραση της Καλοκαιρινής Αιγαιοπελαγίτικης αύρας βοηθά τις χαρισματικές ποικιλίες της Κρήτης (Μοσχάτο Σπίνας, Μ. Aromatica και Βηλάνα) να δώσουν απλόχερα ένα ιδιαίτερο κρασί με έντονα ανθικά, φρουτώδη και βοτανικά αρώματα. Ξεχωρίζουν για την έντασή τους το τριαντάφυλλο και το γιασεμί, το κίτρο, το περγαμόντο και το ροδάκινο καθώς και η λουίζα με το βασιλικό. Το κρασί χαρακτηρίζεται από έντονη, μακρά και γλυκιά επίγευση φλούδας πορτοκαλιού και ροδάκινου. Ένα απολαυστικό και ευκολόπιοτο κρασί για κάθε στιγμή της μέρας!
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βηλάνα, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Το κρασί που ‘ορίζει’ της έννοια της καλής σχέσης τιμής ποιότητας. Η ταπεινή Βηλάνα, μας δίνει ένα ‘ετοιμοπόλεμο’ κρασί όπως και το όνομα του, που μας παραπέμπει στους Κρητικούς πολεμιστές. Πολύ όμορφη έκφραση της ποικιλίας, που έρχεται από τα Χανιά, μία ανερχόμενη αμπελουργική περιοχή της Κρήτης και τον Ανδρέα Ντουράκη που γνωρίζει τις Κρητικές ποικιλίες όσο λίγοι!
Ο Γιώργος Γαβαλάς δίπλα στο Ασύρτικο αφιερώνει μεγάλο μέρος της προσπάθειας του στο να αναβιώσει ξεχασμένες ποικιλίες του Θηραϊκού αμπελώνα που τον προηγούμενο αιώνα ξεπερνούσαν τις 100 στο νησί της Σαντορίνης. Μια από αυτές το Βουδόματο χαρίζει έναν σπάνιο ροζέ οίνο με διακριτικά φρουτώδη χαρακτηριστικά, δροσερή οξύτητα και mineral στοιχεία στη μύτη και το στόμα.
Ημίγλυκος, Ήπιος, Ροζέ, Grenache Rouge, Πιείτε το τώρα
Ξεμυαλιστικό ημίγλυκο ροζέ κρασί από Grenache Rouge, με ευχάριστα αρώματα φρούτων και λουλουδιών που θα συνεπάρει το οινόφιλο κοινό όλων των ηλικιών και ειδικά όσους τους αρέσει η γλυκύτητα στο ποτήρι τους. Είναι η κατάλληλη επιλογή για το πάρτυ, για την παραλία, για το μπαλκόνι, για τα φρούτα, για τα γλυκά, για τα τυριά αλλά και για τα πικάντικα αλμυρά φαγητά.
Ένα βιολογικό κρασί από το οινοποιείο Ντουράκη και την πλέον ανερχόμενη και ποιοτική ποικιλία της Κρήτης, το Βιδιανό. Ο Λύχνος καταφέρνει και εκφράζει τον πληθωρικό, πλούσιο και βελούδινο χαρακτήρα που χαρίζει το Βιδιανό στο στόμα, σε συνδυασμό με τα αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων και λουλουδιών, που του χαρίζουν κάτι από τη γοητεία ενός Viognier.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Ξέρουμε ότι η ‘απλή’ Μαλαγουζιά του Ζαφειράκη είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα αυτής της ποικιλίας. Ο ανήσυχος όμως Χρήστος, εκφραστής της νέας γενιάς Ελλήνων παραγωγών, πειραματίζεται συνεχώς τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο και πάει την ποικιλία ένα βήμα παρακάτω. Δημιουργεί ένα εξαιρετικά σύνθετο κρασί που ζυμώνει με τις ιθαγενείς ζύμες του σταφυλιού (χωρίς την προσθήκη ζυμών εμπορίου) σε δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει 12 μήνες για ωρίμαση. Είναι πραγματικά σπάνιο να ‘βγαίνει’ ο απολαυστικός χαρακτήρας της Μαλαγουζιάς, τόσο όμορφα αγκαλιασμένος από την δρυ και να διατηρείται ταυτόχρονα τόση φρεσκάδα.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
Η Φτέρη παντρεύει πολύ επιτυχημένα τις δυο βασικές ποικιλίες της Πελοποννήσου το Αγιωργίτικο και το Μοσχοφίλερο. Ένα φρέσκο, απλό, αλλά απολαυστικό κρασί που δίνει απλόχερα αρώματα κόκκινων φρούτων και ανθικές νύξεις, συνδυασμένα με δροσιστική οξύτητα και κομψό χαρακτήρα στο στόμα. Ότι πρέπει για ένα ωραίο ζυμαρικό με κιμά ή μια αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Ημίξηρος, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Η καλλιέργεια Gewurztraminer στην Εύβοια ήταν ένα παράτολμο πείραμα για τον Απόστολο Μούντριχα, που ωστόσο πέτυχε με το παραπάνω! Η ετικέτα Lenga από το Κτήμα Αβαντίς είναι ένα από τα πιο απολαυστικά αρωματικά λευκά κρασιά στην αγορά, και γίνεται ανάρπαστη λόγω της πολύ περιορισμένης παραγωγής της. Η αγάπη του οινοποιού σε αυτό το κρασί φαίνεται και μόνο από το γεγονός ότι του έδωσε το όνομα της αγαπημένης του συζύγου. Φίλοι των φινετσάτων αρωματικών κρασιών, σπεύσατε!...
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Πιείτε το τώρα
Οι δύο ερυθρωπές ποικιλίες ο Ροδίτης και το Μοσχοφίλερο συναντούν το ερυθρό Αγιωργίτικο σε ένα πολύ ευχάριστο ροζέ κρασί με φανταστική σχέση τιμής ποιότητας. Με άφθονα αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών είναι το ιδανικό κρασί για την παραλία, για το μπαρ, για το πάρτυ αλλά και για ρομαντικές βραδιές για δύο.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Η αγαπημένη Σαμαρόπετρα αλλάζει και γίνεται ακόμα πιο αγαπημένη! Ένα μονοποικιλιακό Sauvignon Blanc πια, την ποικιλία που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, από ιδιόκτητους αμπελώνες στο ψυχρό Αμυνταίο, που θυμίζει σε στιλ τα κρασιά του Λίγηρα με αρώματα εσπεριδοειδών, φυτικότητα και απίστευτη φρεσκάδα.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
Ο συνδυασμός της παραδοσιακής οινοποίησης με τις σύγχρονες μεθόδους, απελευθερώνει όλο το αρωματικό και γευστικό δυναμικό του Μοσχοφίλερου. Αρώματα ώριμων βερίκοκων και κόκκινων μήλων ακολουθούνται από τραγανή οξύτητα και επίγευση φλούδας εσπεριδοειδούς. Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για πιάτα με βάση τα ζυμαρικά με ντομάτα, κοκκινιστό ψάρι και πιάτα που συνδυάζουν γλυκόξινη γεύση όπως το κινέζικο φαγητό.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14.2% alc.
Μία από τις δημοφιλέστερες και ποιοτικότερες ετικέτες ΠΟΠ Σαντορίνη της αγοράς. Κλασική και προσεκτική οινοποίηση που επιτρέπει στο Ασύρτικο να εκφράσει τη μεταλλικότητα που του χαρίζει το καυτό ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης, και να παρουσιάσει μία εντυπωσιακά κοφτερή οξύτητα που φρεσκάρει, δροσίζει και… απογειώνει!
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Περίτρανο παράδειγμα της ομορφιάς του ροζέ κρασιού από την προνομιούχα οινοπαραγωγική ζώνη του Αμυνταίου. Το Ξινόμαυρο βγάζει όλη τη δροσιστική του οξύτητα, αλλά και τον πλούτο των αρωμάτων των άγριων φρούτων και της ντομάτας, για να δώσει ένα από τα πολύ αγαπημένα Ελληνικά ροζέ. Μια υποψία τανινών το βοηθάει να συνοδεύσει ελαφριά πιάτα με κρέας, καθώς και κοκκινιστά.