You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αλκοολικός βαθμός: 12 %
Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l
Ολική οξύτητα: 5,6 g/l
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.
17 χρόνια πειραματισμών από τον Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη, προηγήθηκαν της δημιουργίας αυτού του συγκλονιστικού γλυκού κρασιού που εξυμνεί την βαριά ιστορία του περίφημου Μαλβάζιου οίνου της αρχαιότητας. Είναι το πρώτο κρασί που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ Μονεμβασία- Malvasia, και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον υπέροχο πολύπλοκο και ώριμο χαρακτήρα του.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Malvasia, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
Το ότι η Κυδωνίτσα είναι μία ανερχόμενη λευκή ποικιλία δεν χωράει αμφισβήτηση. Όταν δε, συναντά την αρωματική Malvasia το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό και ιδιαίτερα νόστιμο. Ο Χρήστος Μπαραφάκας έχει δημιουργήσει ένα κρασί που δεν θα του αντισταθούν ούτε οι νέοι οινόφιλοι, ούτε οι πιο ‘εκπαιδευμένοι’ ουρανίσκοι. Πίνεται τόσο σαν απεριτίφ όσο και συνοδεύοντας πιάτα από την Ελληνική και την διεθνή κουζίνα.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Syrah, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Ένα από τα δημοφιλέστερα και ποιοτικότερα Ελληνικά ροζέ. Θα σας εντυπωσιάσει το χρώμα του, η ζωντάνια του, η αρωματικότητά του, και πάνω από όλα το τέλειο ταίριασμα με όλα τα πιάτα στο τραπέζι σας.
Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν αλλά και η ειδική οινοποίηση υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια σε κάθε γουλιά…
Οι μεγαλύτεροι ελληνικοί και διεθνείς διαγωνισμοί αποφαίνονται ότι το Vinsanto είναι ο "απόλυτος σταρ" των ελληνικών γλυκών κρασιών. Αυτή η ιδιαίτερα καλοδουλεμένη ετικέτα, συνδυάζει τέλεια την γλυκύτητα των υπερώριμων σταφυλιών με την οξύτητα του Ασύρτικου, δίνοντάς μας ένα κομψό, σύνθετο και απολαυστικό γλυκό κρασί με πολύ μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Μαυρούδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Όμορφος συνδυασμός του Αγιωργίτικου με το Μαυρούδι σε ένα κρασί από την Λακωνία, που στηρίζει την γοητεία του στην ωριμότητα και στην φινέτσα που του χαρίζει ο χρόνος, καθώς κυκλοφορεί στην αγορά με ήδη πολλά χρόνια στην πλάτη του. Η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα ‘παλαιωμένα’ κρασιά.
Το Anhydrous του Απόστολου Μούντριχα φέρνει μία καινούρια ματιά στην απόδοση του μεγαλειώδους terroir της Σαντορίνης. Τα μοναδικά χαρίσματα του, που δημιουργούν η γη, το ηφαίστειο και η θαλάσσια αύρα αποτυπώνονται εξαιρετικά , με το φρούτο να συναντάει την καπνιστή ορυκτότητα, τα απίστευτα επίπεδα οξύτητας και την στιβαρή δομή.