You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Ευχάριστο, νόστιμο και κομψό λευκό κρασί φτιαγμένο από μία ερυθρή κρητική ποικιλία, το Ρωμέικο, που όπως δείχνει εκφράζεται πολύ όμορφα όταν ‘ντύνεται στα λευκά’. Το Οινοποιείο Ντουράκη φέρνει στο ποτήρι μας μία πολύ πρωτότυπη πρόταση με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας και γεύση που κερδίζει από την πρώτη γουλιά.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αλκοολικός βαθμός: 12 %
Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l
Ολική οξύτητα: 5,6 g/l
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Ρομπόλας, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, San Gerasimo, δυνατά και περίπλοκα αρώματα, με κυρίαρχα αυτά των εσπεριδοειδών, ενώ ξεχωρίζει το γκρέιπφρουτ με νότες μελιού και λουλουδιών. Κρασί χυμώδες και εξισορροπημένο στο στόμα, ενώ η τραγανή του οξύτητα χαρίζει καθαρότητα, ένταση και ένα φρέσκο τελείωμα.
Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν αλλά και η ειδική οινοποίηση υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια σε κάθε γουλιά…
Από τους πιο αρωματικούς κλώνους της Malvasia, αυτός της Candia Aromatica, αποτελεί μιας από τις πιο κομψές και αρωματικές ποικιλίες της Κρήτης. Με σαγηνευτικά αρώματα που φέρνουν στο μυαλό το Μοσχάτο το Zelos του Ντουράκη αποτελεί μια εξαιρετική ξηρή έκφραση της ποικιλίας που μπορεί να σας ξεμυαλίσει με τη φινέτσα και την κομψή αρωματική του έκφραση.
Οι μεγαλύτεροι ελληνικοί και διεθνείς διαγωνισμοί αποφαίνονται ότι το Vinsanto είναι ο "απόλυτος σταρ" των ελληνικών γλυκών κρασιών. Αυτή η ιδιαίτερα καλοδουλεμένη ετικέτα, συνδυάζει τέλεια την γλυκύτητα των υπερώριμων σταφυλιών με την οξύτητα του Ασύρτικου, δίνοντάς μας ένα κομψό, σύνθετο και απολαυστικό γλυκό κρασί με πολύ μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
Το Anhydrous του Απόστολου Μούντριχα φέρνει μία καινούρια ματιά στην απόδοση του μεγαλειώδους terroir της Σαντορίνης. Τα μοναδικά χαρίσματα του, που δημιουργούν η γη, το ηφαίστειο και η θαλάσσια αύρα αποτυπώνονται εξαιρετικά , με το φρούτο να συναντάει την καπνιστή ορυκτότητα, τα απίστευτα επίπεδα οξύτητας και την στιβαρή δομή.