Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

12 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. San Gerasimo 2023

    Ορεάλιος Γη
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Ρομπόλας, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, San Gerasimo, δυνατά και περίπλοκα αρώματα, με κυρίαρχα αυτά των εσπεριδοειδών, ενώ ξεχωρίζει το γκρέιπφρουτ με νότες μελιού και λουλουδιών. Κρασί χυμώδες και εξισορροπημένο στο στόμα, ενώ η τραγανή του οξύτητα χαρίζει καθαρότητα, ένταση και ένα φρέσκο τελείωμα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Nouvelle Εpoque - Βοστιλίδι 2021

    Ορεάλιος Γη
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
    Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Κεφαλονιάς, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, Nouvelle Époque, δυνατά και περίπλοκα αρώματα γκρέιπφρουτ, ώριμου βερίκοκου, λευκών ανθών και βοτάνων, όπως και νότες μελιού, καραμέλας και μοσχοκάρυδου, ενώ η δωδεκάμηνη παραμονή, του ήμισυ του κρασιού, στα δρύινα γαλλικά βαρέλια παρουσιάζεται με τη μορφή αρωμάτων όπως βανίλια και κρέμα με πινελιές φύλλων καπνού. Κρασί γεμάτο και εντυπωσιακό στο στόμα, με επιβλητική, μακρά επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Epops Merlot 2020

    Χατζηγεωργίου Καβάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Ωρίμανση σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια για δώδεκα μήνες.
    Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση στην φιάλη, εφόσον και μόνο εάν πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις συντήρησης. Το κρασί αυτό θα επωφεληθεί, μεταγγίζοντας το. Η φιάλη περιέχει επτακόσια πενήντα χιλιοστόλιτρα.

    ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Ένταση μέτρια (+) Χρώμα κόκκινο ρουμπινί

    ΜΥΤΗ : Μέτρια (+) ένταση. Αρωματικά χαρακτηριστικά Βατόμουρο, Μαρμελάδα, Δαμάσκηνο, Κόκκινο Κεράσι

    ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ : Ξηρό. Οξύτητα μέτρια. Αλκοόλ μέτριας περιεκτικότητας δεκατρία κόμμα πέντε τοις εκατό. Σώμα πλούσιο. Τατίνες μέτριες. Ένταση γεύσης μέτρια (+). Χαρακτηριστικά γεύσης κόκκινο κεράσι, βατόμουρο, φράουλα. Επίγευση μακριά.

    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ : Δεκαπέντε με δεκαεπτά λεπτά βαθμούς κελσίου αυστηρά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Λημνιώνα Ζαφειράκη Ροζέ 2023

    Ζαφειράκη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Λημνιώνα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Η πολύ σπάνια αυτή Ελληνική ποικιλία, η Λημνιώνα, βρίσκει στα χέρια του Χρήστου Ζαφειράκη την απολαυστικότερη έκφραση της. Η συγκεκριμένη ροζέ εκδοχή από 100% Λημνιώνα είναι σχεδόν αισθησιακή στη μύτη, παντρεύοντας υπέροχα τη κομψότητα των κόκκινων φρούτων, η φράουλα είναι κύριο χαρακτηριστικό της ποικιλίας μαζί με κόκκινα κράνα, με πολύ ζωηρή οξύτητα στο στόμα και ασύγκριτη φινέτσα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Χατζηγεωργίου Cabernet Sauvignon 2019

    Χατζηγεωργίου Καβάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Ωρίμανση σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια για δώδεκα μήνες.
    Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση στην φιάλη, εφόσον και μόνο εάν πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις συντήρησης. Το κρασί αυτό θα επωφεληθεί, μεταγγίζοντας το. Η φιάλη περιέχει επτακόσια πενήντα χιλιοστόλιτρα.

    ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Ένταση μέτρια (+). Χρώμα κόκκινο πορφυρό

    ΜΥΤΗ: Μέτρια (+) ένταση. Αρωματικά χαρακτηριστικά φραγκοστάφυλο, μαύρο κεράσι, βανίλια

    ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ : Ξηρό. Οξύτητα υψηλή. Αλκοόλ μέτριας περιεκτικότητας δεκατρία κόμμα πέντε τοις εκατό. Σώμα μέτρια (+). Τατίνες υψηλές. Ένταση γεύσης μέτρια (+). Χαρακτηριστικά γεύσης μαύρο πιπέρι, τοστ, βατόμουρο, γλυκόριζα. Επίγευση μακριά.

    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ :Δεκαπέντε με δεκαεπτά βαθμούς κελσίου αυστηρά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Καλή Ρίζα 2020

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Κτημα Αβαντίς - Αγιος Χρόνος Λευκό 2023

    Αβαντίς (Κτήμα)
     
    16,90 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Είναι γνωστό ότι ο Απόστολος Μούντριχας εμπνέεται από τα κρασιά του Ροδανού και μας έχει χαρίσει σπουδαία Syrah. Αυτή την φορά καταπιάνεται με την λευκή ποικιλία Viognier δημιουργώντας μία εξαιρετική έκφραση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα περιζήτητα κρασιά του Condrieu. Με υπέροχο πυκνό φρούτο και απρόσμενα υψηλή για τα δεδομένα της ποικιλίας, οξύτητα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
  8. L’ Esprit du Lac 2023

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    16,70 €
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
    Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Αλκοολικός βαθμός: 12 %

    Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l

    Ολική οξύτητα: 5,6 g/l

    ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

    Επίγευση με διάρκεια.

    Ενεργός οξύτητα (pH): 3,37

    Σάκχαρα: 1,6 g/l
  9. Truth BIO 2022

    Ορεάλιος Γη
     
    15,70 €
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Ρομπόλας, προσφέρει στην Truth, μια ατίθαση φρεσκάδα και τραγανότητα, ενώ διακρίνεται για την ισορροπημένη της οξύτητα και το χαρακτήρα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι και μοσχολέμονο, με νότες χαμομηλιού και άλλων βοτάνων.
  10. Hoof & Lur 2022

    Τρουπής (Κτήμα)
     
    16,00 €
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Το χρώμα του είναι απαλό ροδί. Γοητευτικά και εκφραστικά αρώματα τριαντάφυλλου, φλούδας πορτοκαλιού, lime και δυόσμου. Στο στόμα είναι λιπαρό, με ζωηρή οξύτητα και μακρά επίγευση που παραπέμπει σε λουκούμι. Είναι από τα Μοσχοφίλερα που θα μπορούσε να εξελιχθεί για 2 - 3 χρόνια σίγουρα.
  11. Λημνιώνα Young Vineyards 2020

    Ζαφειράκη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Λημνιώνα
    Ένα κρασί απο τους αμπελώνες του κτήματος Ζαφειράκη με συνολική έκταση 30 στρέμματα και μέσο όρο ηλικίας 10 ετών. Έντονο κόκκινο χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο με διακριτική βοτανικότητα. Σώμα ισορροπημένο, γεμάτο με καλή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Apocalypsis Μπαραφάκα 2017

    Μπαραφάκας (Κτήμα)
     
    15,10 €
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Οινοποίηση: Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Η προζυμωτική εκχύλιση διαρκεί 5 ημέρες και ακολουθεί εμβολιασμός της σταφυλομάζας με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων. Συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας κατά τη ζύμωση που δεν ξεπερνούν τους 24οC. H ζύμωση ολοκληρώνεται και ο οίνος παραμένει με τα στέμφυλα μεταζυμωτικά για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ακολουθεί διαχωρισμός του οίνου από τα στέμφυλα. Ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή για περίπου 2 μήνες όπου και πραγματοποιούνται περιοδικές αναδεύσεις. Ακολουθεί μετάγγιση του οίνου σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 225 και 300lt. Ο χρόνος ωρίμανσης των οίνων σε αυτά ολοκληρώθηκε μετά το πέρας 18 μηνών.

    Χρώμα: Πυκνό κόκκινο χρώμα.

    Μπουκέτο: Αρωματική συμπύκνωση με πολλαπλές εναλλαγές από νότες κράνων, ροδιού, λευκού πιπεριού και φρούτων του δάσους.

    Στόμα: Με όγκο και λιπαρότητα εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Γλυκιές τανίνες, λιπαρότητα και πολύ καλή διάρκεια στο στόμα. Ξεδιπλώνονται διαδοχικά με καθαρότητα τόσο η φρουτώδης του υπόσταση όσο και η πικάντικη με νότες τάρτας cassis, κουκούτσι από βύσσινο, μαύρο πιπέρι και φασκόμηλο. Μακρά και με διάρκεια αρωματική επιστροφή.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

12 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση

Best Sellers στην κατηγορία Κρασιά