You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Η Ράμνιστα είναι η αδυναμία των φανατικών του Ξινόμαυρου της Νάουσας. Γεμάτο, πολύπλοκο, τανικό, είναι ένα δυνατό κρασί που απαιτεί σεβασμό και συνοδεύει… μεγάλες κρεατοφαγικές εξορμήσεις!
Δημοφιλές πολυποικιλιακό ερυθρό κρασί με εκλεπτυσμένο ύφος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι κρασί φαγητού που πίνεται εύκολα και ευχάριστα, ωστόσο, η αναμονή της παλαίωσης αξίζει τον κόπο.
H αρμονική συνύπαρξη των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Μerlot και Syrah μας δίνει ένα γοητευτικά αρωματικό, ευκολόπιοτο και διαχρονικό κρασί. Ξεχωρίζουν ελκυστικά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων και διακριτική παρουσία του βαρελιού με αρώματα βανίλιας. Μαλακό και βελούδινο στο στόμα, με καλή οξύτητα και ήπιες τανίνες. Ιδανικό για κείνους που απολαμβάνουν τα ‘στρογγυλά’ κόκκινα.
Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
Το πάντρεμα του δυνατού ερυθρού Syrah (92%) με το λευκό και αρωματικό Viognier (8%) είναι μία πρακτική που ξεκίνησε στα οινοποιεία του Ροδανού στη Γαλλία και τελειοποιήθηκε από τους πιο νεωτεριστές Αυστραλούς οινοποιούς. Ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην ισορροπία μεταξύ δύναμης και κομψότητας. Δοκιμάστε την ετικέτα Άγιος Χρόνος από το Κτήμα Αβαντίς, για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την επίτευξη του απολαυστικού αυτού στόχου.
Κορυφαίο Syrah για πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Προκύπτει από σταφύλια επιλεγμένου αμπελιού του Κτήματος, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, μακρά και περίτεχνη οινοποίηση και μεγάλη παλαίωση πριν καν διατεθεί στο εμπόριο. Αν είστε πολύ φανατικοί φίλοι του Syrah ή ξέρετε κάποιον που είναι, τότε αυτό το κρασί είναι το ιδανικό δώρο! Πρόκειται για ένα πολύ εκλεκτό ερυθρό κρασί που έχει υποστεί όλες τις διαδικασίες που αρμόζουν σε ένα μεγάλο Γαλλικό Syrah μέχρι να έρθει στα χέρια σας.
Η Μπλε Αλεπού είναι ένα κρασί με βαθύ κόκκινο, σχεδόν αδιαφανές, χρώμα και πορφυρές ανταύγειες στην όψη. Τα αργά και πλούσια δάκρυα που αφήνει στο ποτήρι μάς προετοιμάζουν για ένα σύνολο με όγκο και στιβαρή δομή. Στη μύτη, τα έντονα αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα εναλλάσσονται με τις νότες ξύλου, βανίλιας και μόκας από την παλαίωση του κρασιού στο βαρέλι. Στο στόμα οι παχιές και καλά ενσωματωμένες τανίνες, προσφέρουν στο κρασί στιβαρή δομή, ενώ σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητα και το ζεστό αλκοόλ συμβάλουν στη δημιουργία ενός ισορροπημένου συνόλου που καταλήγει σε μια μακριά και φρουτώδη επίγευση. Σε νεαρή ηλικία, η Μπλε Αλεπού είναι ένα κρασί που ωφελείται από τη μετάγγιση, καθώς χρειάζεται χρόνο μετά το άνοιγμα της φιάλης για να ξεδιπλώσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του.
Το πάντρεμα του δυνατού ερυθρού Syrah (92%) με το λευκό και αρωματικό Viognier (8%) είναι μία πρακτική που ξεκίνησε στα οινοποιεία του Ροδανού στη Γαλλία και τελειοποιήθηκε από τους πιο νεωτεριστές Αυστραλούς οινοποιούς. Ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην ισορροπία μεταξύ δύναμης και κομψότητας. Δοκιμάστε την ετικέτα Άγιος Χρόνος από το Κτήμα Αβαντίς, για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την επίτευξη του απολαυστικού αυτού στόχου.
Κορυφαίο Syrah για πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Προκύπτει από σταφύλια επιλεγμένου αμπελιού του Κτήματος, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, μακρά και περίτεχνη οινοποίηση και μεγάλη παλαίωση πριν καν διατεθεί στο εμπόριο. Είναι πλούσιο, βαθύ και απολαυστικό, με τανίνες που… δαγκώνονται και μακρά και πλούσια επίγευση.
Πήρε τη θέση του ανάμεσα στα μεγάλα Ελληνικά ερυθρά αμέσως μόλις βγήκε στην αγορά...και συνεχίζει αφού τον Αύγουστο 2016 πήρε την κορυφαία βαθμολογία 95/100 από το eRobertParker.com! Ένα δυνατό κόκκινο κρασί για πολύ ιδιαίτερες στιγμές, αλλά και για πολύ εκλεκτές γεύσεις.
Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
Στα χέρια του Χρήστου Ζαφειράκη η σπανιότατη Λημνιώνα βρήκε τον ‘σωτήρα’ της, τον άνθρωπο που την έσωσε από την ολοκληρωτική εξαφάνιση. Και εκείνη του το ανταπέδωσε, δίνοντας του ένα κρασί με μοναδική φινέτσα, κομψότητα και ελκυστικότατο αρωματικό μπουκέτο. Αν βαρεθήκατε τα υπερ-συμπυκνωμένα, υψηλού αλκοόλ, super-βαρελάτα ερυθρά κρασιά αυτό θα είναι το κρασί σας.
Η Route 111 είναι ένας παλιός επαρχιακός δρόμος που συνδέει την Νεμέα και τη Αιγιαλεία, οι περιοχές όπου ευδοκιμούν οι δύο σπουδαίες ερυθρές ποικιλίες της Πελοποννήσου, το Αγιωργίτικο και η Μαυροδάφνη. Εδώ οι ποικιλίες δημιουργούν, σε ίσες αναλογίες, ένα πολύπλοκο χαρμάνι από αμπελώνες σε υψηλά υψόμετρα αυτών των περιοχών, δίνοντας ένα πολύπλοκο κρασί με φρέσκο φρούτο και συμπυκνωμένη γεύση. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Το χρώμα του είναι απαλό ροδί. Γοητευτικά και εκφραστικά αρώματα τριαντάφυλλου, φλούδας πορτοκαλιού, lime και δυόσμου. Στο στόμα είναι λιπαρό, με ζωηρή οξύτητα και μακρά επίγευση που παραπέμπει σε λουκούμι. Είναι από τα Μοσχοφίλερα που θα μπορούσε να εξελιχθεί για 2 - 3 χρόνια σίγουρα.