Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 46-60 από 123

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Μονεμβασιά Τσιμπίδη 2022

    Μονεμβασιά (Οινοποιητική)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μονεμβασιά, Πιείτε το τώρα
    Η Μονεμβασιά είναι μία αρκετά σπάνια ποικιλία που δίνει ευχάριστα δροσερά και νόστιμα κρασιά όπως ακριβώς και αυτή η ωραία εκδοχή από την Λακωνία. Είναι ένα ιδιαίτερα γαστρονομικό κρασί που ταιριάζει πολύ τόσο στην μεσογειακή όσο και στις Ασιατικές κουζίνες, αλλά πίνεται και σαν απεριτίφ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Πάνθηρ Ροζέ 2021

    Μονεμβασιά (Οινοποιητική)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Λημνιώνα, Μαυρούδι, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Τρείς γηγενείς ποικιλίες το Αγιωργίτικο, η Λημνιώνα και το Μαυρούδι φοράνε την εξωστρεφή τους φορεσιά και μας χαρίζουν ένα λιγουρευτικό ροζέ κρασί με πολύ ωραία αρώματα φρούτων και λουλουδιών και δροσιστική γεύση. Ένα κρασί που μπορεί να σταθεί με την ίδια ευκολία στο καθημερινό αλλά και σε ένα γιορτινό τραπέζι. Είναι πολύ ευχάριστο και σαν απεριτίφ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Χρυσογέρακας 2017

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Μαλαγουζιά, Επιδέχεται Παλαίωση
    Ένα εξαιρετικό γλυκό κρασί που συμπληρώνει την ήδη πλούσια γκάμα κρασιών του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Σταφύλια από το εξωτικό Gewurtzraminer και την ακαταμάχητη Μαλαγουζιά που τρυγιόνται όψιμα, μέσα στον Δεκέμβρη δίνουν ένα ισορροπημένο, κομψό και γεμάτο φρούτο, κρασί, που θα αγαπηθεί από τους λάτρεις των γλυκών κρασιών και όχι μόνο. Ένα σπάνιο είδος γερακιού, ο Χρυσογέρακας χαρίζει το όνομα του στο κρασί, του οποίου η ετικέτα έχει φιλοτεχνηθεί από την Λίλα Μπουτάρη, κόρη του Στέλλιου Μπουτάρη που βρίσκεται στο τιμόνι του Κτήματος.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Μπλε Τρακτέρ Λευκό 2023

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Viognier, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Στρογγυλό, πλούσιο με δροσερό αρωματικό χαρακτήρα και τραγανή οξύτητα, σε ένα αρμονικό πάντρεμα των γνωρισμάτων των τριών λευκών ποικιλιών. Στη μύτη αναδύονται ώριμα αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και αχλαδιού. Το στόμα ακολουθεί τον παραπάνω χαρακτήρα, με μια διακριτική πινελιά ορυκτότητας. Συνοδεύει υπέροχα δροσερές σαλάτες με σως εσπεριδοειδών, ψητά ψάρια, κοτόπουλο σχάρας ή απολαμβάνεται και μόνο του σαν απεριτίφ.

    Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ

    Δίπλα στους δικούς μας αμπελώνες βρίσκονται αυτοί των επαγγελματιών αμπελουργών με πολλούς από τους οποίους συνεργαζόμαστε από το ξεκίνημα του Κτήματος το 1997. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την επιστημονική υποστήριξή τους με την ομάδα των γεωπόνων καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και τελικώς την αγορά των σταφυλιών τους.

    Με τη συνεργασία αυτή, ενισχύουμε την τοπική κοινωνία και συνεισφέρουμε στη διατήρηση της πλούσιας αμπελουργικής παράδοσης σε καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα, η Ημαθία, η Πέλλα και η Γουμένισσα. Στις περιοχές αυτές, υπάρχουν σήμερα περίπου 70.000 στρέμματα αμπελώνων και 14.000 αμπελουργοί.

    Για να τιμήσουμε αυτή τη σχέση αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το νέο μας κρασί, το “Μπλε Τρακτέρ”, στον Έλληνα Αμπελουργό. Το μικρό, αμπελουργικό, μπλε τρακτέρ, που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν φύτεψε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα τη δεκαετία του ’70 και βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο του οινοποιείου, συμβολίζει την Αρετή και Σκληρή Δουλειά του συνεργάτη μας, Έλληνα Αμπελουργού.

    Κατηγορία: ΠΓΕ Μακεδονία
    Προέλευση: Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας
    Ωρίμανση: 3-5 μήνες σε inox δεξαμενές
    Παλαίωση: 2-4 έτη Ανάλυση: Alc. 13% Ολική Οξύτητα: 5,0 g/l pH: 3,26, Yπ. Σάκχαρα: 2,5 g/l
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Yfos Μπαραφάκα 2022

    Μπαραφάκας (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Malvasia, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
    Το ότι η Κυδωνίτσα είναι μία ανερχόμενη λευκή ποικιλία δεν χωράει αμφισβήτηση. Όταν δε, συναντά την αρωματική Malvasia το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό και ιδιαίτερα νόστιμο. Ο Χρήστος Μπαραφάκας έχει δημιουργήσει ένα κρασί που δεν θα του αντισταθούν ούτε οι νέοι οινόφιλοι, ούτε οι πιο ‘εκπαιδευμένοι’ ουρανίσκοι. Πίνεται τόσο σαν απεριτίφ όσο και συνοδεύοντας πιάτα από την Ελληνική και την διεθνή κουζίνα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Laludi Λευκος 2022

    Μονεμβασιά (Οινοποιητική)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Μία όμορφη έκφραση του Μοσχοφίλερου με γοητευτικά αρώματα, νεύρο και πολύ νόστιμη γεύση. Το εξωστρεφές προφίλ του κρασιού, η χαρούμενη ετικέτα αλλά και η εξαιρετική σχέση τιμής ποιότητας το φέρνουν στο καθημερινό μας τραπέζι και αρκούν για να μας ανεβάσουν την διάθεση στα ύψη.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Αγκαθωτό 2022

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
    Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Αλκοολικός βαθμός: 12 %

    Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l

    Ολική οξύτητα: 5,6 g/l

    ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

    Επίγευση με διάρκεια.

    Ενεργός οξύτητα (pH): 3,37

    Σάκχαρα: 1,6 g/l
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Αμυγδαλιές Ροζέ 2023

    Αβαντίς (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Syrah, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Ένα από τα δημοφιλέστερα και ποιοτικότερα Ελληνικά ροζέ. Θα σας εντυπωσιάσει το χρώμα του, η ζωντάνια του, η αρωματικότητά του, και πάνω από όλα το τέλειο ταίριασμα με όλα τα πιάτα στο τραπέζι σας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Τομή Μαντινεία 2023

    Τρουπής (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα
    Φανταστικό Μοσχοφίλερο με ένταση και βάθος που δεν αφήνει περιθώρια αντίστασης! Είναι σίγουρο ότι θα γοητεύσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και θα ανεβάσει την διάθεση στα ύψη! Ιδανικό και σαν απεριτίφ αλλά και για να συνοδεύσει τα ορεκτικά των γιορτινών τραπεζιών!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Κτήμα Αβαντίς - Sauvignon Blanc 2023

    Αβαντίς (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Ένα λευκό κρασί-ορόσημο από το Κτήμα Αβαντίς. Αν το δοκιμάσετε και νομίσετε ότι προέρχεται από κάποια εξωτική χώρα του Νέου Κόσμου, θα είστε απόλυτα δικαιολογημένοι. Είναι χαρακτηριστικό για την εξωτικά φρουτώδη μύτη του και την τραγανή του οξύτητα. Απολαύστε ένα από τα πιο πληθωρικά και απολαυστικά Ελληνικά λευκά κρασιά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. L’ Esprit du Lac 2023

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
    Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Αλκοολικός βαθμός: 12 %

    Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l

    Ολική οξύτητα: 5,6 g/l

    ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

    Επίγευση με διάρκεια.

    Ενεργός οξύτητα (pH): 3,37

    Σάκχαρα: 1,6 g/l
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Τέσσερις Λίμνες 2023

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Gewurztraminer, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν αλλά και η ειδική οινοποίηση υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια σε κάθε γουλιά…
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Ταρσανάς 2021

    Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    ΤΡΥΓΟΣ 2017 Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι τον Απρίλιο. Η χαλαζόπτωση του Μαΐου επηρέασε αρκετά φυτά με αποτέλεσμα η συγκομιδή να είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές. Το ιδιαίτερα ξηρό και θερμό καλοκαίρι, βοήθησε στην γρηγορότερη ωρίμανση και ένα αρμονικό τρύγο. Το 2017 θα είναι μια αρωματική χρονιά για το Ασύρτικο του Αμυνταίου.

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Στην όψη, έντονο - λαμπερό κίτρινο χρώμα, στη μύτη διακριτικά αρώματα μήλου, αχλαδιού και εσπεριδοειδών. Στον ουρανίσκο πυκνό, με ευχάριστη υφή, αναδεικνύει αρώματα πυρινόκαρπων φρούτων και νότες ξύλου που ενισχύονται απο την δροσερή οξύτητα. Μακρά επίγευση με ελαφριά αλμυρότητα, σε μια ιδανική ισορροπία στα αρώματα του βαρελιού. Συνδιάζεται με μεσογειακά πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, πράσινες δροσερές σαλάτες όπως και πιάτα της Ιαπωνικής κουζίνας.

    ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Κατά την άφιξή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια ψύχονται και περνούν από ένα στάδιο προζυμωτικής εκχύλισης. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες, για την έναρξη της ζύμωσης, που πραγματοποιείται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια 228 lt. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί παραμένει στα βαρέλια όπου παλαιώνει για 8 μήνες. Το τακτικό batonnage που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοηθά στη διαμόρφωση του τελικού πλούσιου χαρακτήρα του κρασιού.

    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Το αμπέλι του Aσύρτικου φυτεύτηκε το 2004, στο λόφο της Σαμαρόπετρας σε υψόμετρο 700 μ. εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Το συγκεκριμένο terroir κρίθηκε ιδιαίτερα κατάλληλο για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης λευκής ποικιλίας λόγω του μικροκλίματος της περιοχής, του υψόμετρου και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο αμπελώνας διαθέτει βορειοδυτικό προσανατολισμό, ενώ η κλίση και το μικρό βάθος του εδάφους ευνοούν την αποστράγγιση του νερού. Το αβαθές και φτωχό έδαφος περιορίζει επίσης τη ζωηρότητα και παραγωγικότητα του αμπελιού με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερες αποδόσεις και καλύτερες ωριμότητες, αφού στην περιοχή του Αμυνταίου, το Ασύρτικο θεωρείται μέσο όψιμη ως όψιμη ποικιλία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. ΜΜ - Ροζέ 2021

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο, Πιείτε το τώρα
    Δύο εξαιρετικές ερυθρές Αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες, το Μαυροτράγανο και η Μανδηλαριά, συνδυάζονται πολύ όμορφα σε ένα ροζέ κρασί γεμάτο ζωντάνια και φρουτένια αρώματα. Το Σαντορινιό terroir προικίζει το κρασί με ορυκτότητα και ζωηρή οξύτητα και το φέρνει δίπλα σε πολλά διαφορετικά εδέσματα της μεσογειακής κουζίνας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Σιγάλας - Vinsanto 2016

    Σιγάλα (Κτήμα)
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 9% alc.
    Οι μεγαλύτεροι ελληνικοί και διεθνείς διαγωνισμοί αποφαίνονται ότι το Vinsanto είναι ο "απόλυτος σταρ" των ελληνικών γλυκών κρασιών. Αυτή η ιδιαίτερα καλοδουλεμένη ετικέτα, συνδυάζει τέλεια την γλυκύτητα των υπερώριμων σταφυλιών με την οξύτητα του Ασύρτικου, δίνοντάς μας ένα κομψό, σύνθετο και απολαυστικό γλυκό κρασί με πολύ μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 46-60 από 123

Φθίνουσα ταξινόμηση

Best Sellers στην κατηγορία Κρασιά