Καλάθι Αγορών



Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να βλέπετε τιμές χονδρικής.
Αν δεν έχετε λογαριασμό χονδρικής επικοινωνήστε μαζί μας να σας ανοίξουμε.
Αν δεν έχετε λογαριασμό χονδρικής επικοινωνήστε μαζί μας να σας ανοίξουμε.
Βαθύχρωμο, γεμάτο και τανικό, με πλούσια και πικάντικη αρωματικότητα. Το μαύρο πιπέρι, τα μαύρα φρούτα η γλυκόριζα και η βιολέτα είναι μόνο κάποια από τα αρώματα του. Θα αφήσει τους φίλους των δυνατών ερυθρών κρασιών κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους!...
Για να προσθέσετε μια αξιολόγηση στο προϊόν θα πρέπει πρώτα να κάνετε Σύνδεση
Παραγωγός | Αβαντίς (Κτήμα) |
---|---|
Περιγραφή Παραγωγού | Είναι το κρασί το οποίο καθιέρωσε τον Απόστολο Μούντριχα στο οινόφιλο κοινό.
Θεωρείται best value for money και ένα από τα καλύτερα δείγματα χρόνιας έρευνας και ποιότητας στην ελληνική οινοποίηση. Πλούσιο και στιβαρό δείχνει τον ανδρικό του χαρακτήρα και υποδηλώνει έντονα την παρουσία του. Είστε υποχρεωμένοι να το δοκιμάσετε για να γνωρίσετε τα ελληνικά Syrah.
Ποικιλίες: Syrah 100% Περιοχή: Άρμα Βοιωτίας – Καλαπόδι Αταλάντης Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή με παρατεταμένη εκχύλιση 20-30 ημερών. Ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 24 °C, για την μεγιστοποίηση των ποικιλιακών αρωμάτων. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και δωδεκάμηνη ωρίμανση σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 lt από τον οίκο Berthomieu. Εμφιαλώνεται χωρίς σταθεροποίηση και φιλτράρισμα, οπότε οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος είναι φυσιολογική. Γευσιγνωσία: Βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκο μπουκέτο. Αρώματα μπαχαρικών, πιπεριού, κανέλας, καπνού, πλαισιώνονται από άφθονο μαύρο φρούτο (δαμάσκηνο, βατόμουρο), μαρμελάδα ψημένου φρούτου με νύξεις βανίλιας. Στο στόμα είναι πλούσιο, μπαχαρένιο, πληθωρικό με ώριμες αισθητές τανίνες και στρογγυλή μακριά επίγευση. Παλαίωση: 8 -10 χρόνια. Kρασί αφιλτράριστο και ασταθεροποίητο. Οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος στην φιάλη είναι φυσιολογική. Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του. |
Χρώμα | Ερυθρός |
Διεθνής Ποικιλία | Syrah ![]() |
Κατηγορία Ποιότητας | Στερεά Ελλάδα ΠΓΕ |
Χρονιά | 2017 |
Χώρα Προέλευσης | Ελλάδα |
Volume | 750ml |
Φιάλη | 0.75lt |
Ξηρότητα | Ξηρός |
Κατάσταση | Ήπιος |
Abv | 14% |
Πότε να το πιείτε | Επιδέχεται Παλαίωση |
Ταιριάζει εξαιρετικά με | Γουρουνόπουλο στη σούβλα, κρέας με πλούσια κόκκινη σάλτσα, ποικιλία από χωριάτικα λουκάνικα |
Ταιριάζει με | Κρέας Αρνίσιο Μαγειρευτό Κόκκινο, Κρέας Μοσχάρισιο Μαγειρευτό Κόκκινο, Κρέας Χοιρινό Μαγειρευτό Κόκκινο, Κρέας Χοιρινό Ψητό Σχάρας, Κυνήγι Μαγειρευτό Κόκκινο, Λουκάνικα, Πουλερικά Μαγειρευτά Κόκκινα |
Διακρίσεις | * Αβαντίς Syrah 2009 Χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιών του Βερολίνου (Berliner Wein Trophy) 2014 * Αβαντίς Syrah 2000, (1,5 lit) 88/100 Kαλύτερο Ελληνικό Magnum ΕΥ Δεκ. 2003 * Αβαντίς Syrah 2001, Χρυσό μετάλλιο Concours Mondial de Bruxelles 2003 * Αβαντίς Syrah 2002, Χάλκινο μετάλλιοChallenge International du Vin France 2004 * Αβαντίς Syrah 2002, Χρυσό μετάλλιο Concours Mondial de Bruxelles 2004 * Αβαντίς Syrah 2002, 'Commended' & International Wine & Spirit - London July 2004 * Αβαντίς Syrah 2003, Χρυσό μετάλλιο VinAgora Ουγγαρία 2004 * Αβαντίς Syrah 2003, 88,25/100 Καλύτερο Ελληνικό Syrah ΕΥ Οκτ. 2005 * Αβαντίς Syrah 2004, 85/100 Wine Spectator Magazine U.S.A. 2005 * Aβαντίς Syrah 2004, Ασημένιο μετάλλιο Decanter World Wine Awards - London 2006 * Aβαντίς Syrah 2004, Xρυσό μετάλλιο Terravino Israel ΜIWC 2006 * Aβαντίς Syrah 2004, Seal of Aprooval Japan wine Challenge * Αβαντίς Syrah 2005, Kαλύτερο κρασί από διεθνείς ποικιλίες Βραβείο Gourmet 2007 * Αβαντίς Syrah 2005, Χάλκινο μετάλλιο Decanter World Wine Awards - London 2007 * Αβαντίς Syrah 2005, Ασημένιο μετάλλιο Syrah du Monde 2007 - France * Αβαντίς Syrah 2006, Χρυσό μετάλλιο Terravino Israel MIWC 2007 * Αβαντίς Syrah 2006, Aσημένιο μετάλλιο International Wine Challenge - London 200 * Αβαντίς Syrah 2006, Χάλκινο μετάλλιο International Wine & Spirit Competition - London 2008 * Αβαντίς Syrah 2007, Ασημένιο μετάλλιο Terravino Israel MIWC 200 * Αβαντίς Syrah 2006, 'Commended' Decanter World Wine Awards – London 2008 * Αβαντίς Syrah 2007, Decanter World Wine Awards - London 2009 * Αβαντίς Syrah 2008, Ασημένιο μετάλλιο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκη 2010 * Αβαντίς Syrah 2008, Χάλκινο μετάλλιο - Decanter World Wine Awards 2010 * Αβαντίς Syrah 2008, Έπαινος - International Wine Challenge 2010 * Αβαντίς Syrah 2008, 89/100 Tony Aspler – Canada 2010 Αβαντίς Syrah 2008, 88/100-Robert Parker 2011 *Αβαντίς Syrah 2009, Χρυσό μετάλλιο - Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2012 Ασημένιο μετάλλιο - China Wine Awards 2012 Ασημένιο μετάλλιο - International Wine Challenge 2012 Έπαινος - Decanter Wine Awards 2012 |
Το Syrah του κτήματος Αβαντίς αποτελεί την εκπλήρωση του αρχικού στόχου του δημιουργού του Απόστολου Μούντριχα, όταν σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" στην αρχή της πορείας του δήλωνε ότι "στόχος μου είναι η δημιουργία ενός μεγάλου κρασιού".
Κατά πολλούς το κορυφαίο ίσως ελληνικό Syrah, αποτέλεσε από την πρώτη εμφάνισή του μια νέα πρόταση για τα Syrah της ελληνικής οινοποιίας. Είναι ένα πολύπλοκο, απολαυστικό κρασί, και προσυπογράφουμε απόλυτα την περιγραφή του παραγωγού που ακολουθεί.
Οι φίλοι του οίνου το έχουν ασφαλώς απολαύσει πολλές φορές. Για τους νέους φίλους του κρασιού το Syrah του κτήματος Αβαντίς αποτελεί το πρώτο και απαραίτητο κεφάλαιο στη γνωριμία τους με μεγάλα ελληνικά ερυθρά.
5 αστέρια από το Alpha Wine Guide
Η άποψη της Μερόπης Παπαδοπουλου
Διευθύντριας Περιοδικού "Οινοχόος"
Όταν πριν από 20 χρόνια γνώρισα τον Αποστόλη Μούντριχα, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν φαντάστηκα ότι εκείνο το νεαρό ευγενικό και σεμνό παιδί θα ήταν ο οινοποιός που θα έβαζε ξανά στον οινικό χάρτη την Εύβοια κ;αι θα κέρδιζε δικαίως τον τίτλο "μαιτρ του Syrah" με ένα εξαιρετικό μονοποικιλιακό κρασί που εξακολουθεί να παραμένει η ναυαρχίδα της παραγωγής του κτήματος Αβαντίς..
Οινοχόος τεύχος 43, Δεκέμβριος 2012
Η άποψη του Αλέξανδρου Σακκά
Οινοκριτικού, Wine Consultant, Οινοχόου
Γνωρίζω προσωπικά τον Απόστολο Μούντριχα και την πορεία του στο κρασί, κοντά στα 20 χρόνια. Θεωρώ τη στροφή στα κόκκινα κρασιά και την εξειδίκευση στο Syrah ως την πιό ευλογημένη απόφαση της καριέρας του. Χαίρομαι να βλέπω σήμερα το Μούντριχα στην κορυφή της ελληνικής οινοποιείας, χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενός από τα πιό αστεράτα
Syrah της Νέας Ευρώπης
Οινοχόος τεύχος 43, Δεκέμβριος 2012
Κατά πολλούς το κορυφαίο ίσως ελληνικό Syrah, αποτέλεσε από την πρώτη εμφάνισή του μια νέα πρόταση για τα Syrah της ελληνικής οινοποιίας. Είναι ένα πολύπλοκο, απολαυστικό κρασί, και προσυπογράφουμε απόλυτα την περιγραφή του παραγωγού που ακολουθεί.
Οι φίλοι του οίνου το έχουν ασφαλώς απολαύσει πολλές φορές. Για τους νέους φίλους του κρασιού το Syrah του κτήματος Αβαντίς αποτελεί το πρώτο και απαραίτητο κεφάλαιο στη γνωριμία τους με μεγάλα ελληνικά ερυθρά.
5 αστέρια από το Alpha Wine Guide
Η άποψη της Μερόπης Παπαδοπουλου
Διευθύντριας Περιοδικού "Οινοχόος"

Οινοχόος τεύχος 43, Δεκέμβριος 2012
Η άποψη του Αλέξανδρου Σακκά
Οινοκριτικού, Wine Consultant, Οινοχόου

Οινοχόος τεύχος 43, Δεκέμβριος 2012
Αναζητήστε παρόμοια κρασιά
Από τον ίδιο παραγωγό | Με τις ίδιες ποικιλίες | Από την ίδια χώρα (Ελλάδα) | Σε αντίστοιχη τιμή |