Καλάθι Αγορών



Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να βλέπετε τιμές χονδρικής.
Αν δεν έχετε λογαριασμό χονδρικής επικοινωνήστε μαζί μας να σας ανοίξουμε.
Αν δεν έχετε λογαριασμό χονδρικής επικοινωνήστε μαζί μας να σας ανοίξουμε.
Τι στυλ κρασιού θέλουμε που να μη μπορεί ο μαγικός αμπελώνας της Σαντορίνης να μας το δώσει; Ο Απηλιώτης από Μανδηλαριά μας αποδεικνύει ότι Σαντορίνη δεν είναι μόνο Βινσάντο, όσον αφορά στα γλυκά κρασιά. Απολαύστε τον δροσερό είτε μόνο του είτε με ουσιαστική αλμυρή ή γλυκιά παρέα.
Για να προσθέσετε μια αξιολόγηση στο προϊόν θα πρέπει πρώτα να κάνετε Σύνδεση
Παραγωγός | Σιγάλα (Κτήμα) |
---|---|
Περιγραφή Παραγωγού | Τύπος: Οίνος Ερυθρός Φυσικώς Γλυκύς
Κατηγορία: Επιτραπέζιος Ποικιλιακή σύνθεση: Μανδηλαριά 100% Οινοποίηση: Τα σταφύλια αφού λιαστούν για 10-12 ημέρες, περνάνε στο εκραγιστήριο. Τα κρασιά ωριμάζουν και παλαιώνουν σε παλιά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες το λιγότερο. Οργανοληπτικά στοιχεία: Βαθύ και πλούσιο κόκκινο χρώμα, με επιτυχημένη ισορροπία μεταξύ σακχάρων, τανινών και οξύτητας. Με έντονη και σύνθετη επίγευση. Δυνατότητα παλαίωσης: Απεριόριστη Συνοδεύει: Δυνατά τυριά και αποξηραμένα φρούτα, γλυκά με σοκολάτα. Τοποθεσία αμπελώνα: Σαντορίνη, Οία (στο βόρειο μέρος του νησιού) Έδαφος: Αποτελείται από θραύσματα μαύρης λάβας, ηφαιστειακό τόφφο και κίσσηρη (ελαφρόπετρα). Από πλευράς μηχανικής σύστασης χαρακτηρίζεται “αμμώδες”. Είναι φτωχό σε οργανική ουσία και άζωτο, με ελάχιστο άργιλο και μικρή σχεδόν μηδαμινή περιεκτικότητα σε CaCo3. Ηλικία του αμπελώνα: Άνω των 50 ετών. Απόδοση: Λόγω της τεχνικής του λιασίματος τα 100 kg σταφύλια αποδίδουν περίπου 20lt μούστο. Ημερομηνία του τρύγου: Tέλος Αυγούστου |
Χρώμα | Ερυθρός |
Ελληνική Ποικιλία | Μαντηλαριά ![]() |
Κατηγορία Ποιότητας | Επιτραπέζιος Οίνος Φυσικώς Γλυκύς |
Χρονιά | 2014 |
Χώρα Προέλευσης | Ελλάδα |
Περιοχή | Κυκλάδες/Σαντορίνη |
Volume | 500ml |
Φιάλη | 0.5lt |
Ξηρότητα | Γλυκός |
Κατάσταση | Ήπιος |
Abv | 9% |
Πότε να το πιείτε | Επιδέχεται Παλαίωση |
Γευστικός Χαρακτήρας | Γλυκά με ηδονικά γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα |
Ταιριάζει εξαιρετικά με | Επιδόρπια με μαύρη (bitter) σοκολάτα, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς. |
Ταιριάζει με | Γλυκά Σοκολάτας, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Παλαιωμένο |
Διακρίσεις | 2011 Βαθμολογία 93/100 από το Mark Squires στο Wine Advocate (τεύχος 200-Απρίλιος 2012- eRobertparker.com) για το ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ MEZZO 2010 Χάλκινο Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό "International Wine & Spirits Competition" για το ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ Mezzo Εσοδείας 2004 Χάλκινο Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό "International Wine Challenge" για το ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ Mezzo Εσοδείας 2004 2009 Έπαινο στον Διεθνή Διαγωνισμό “International Wine Challenge”, Φεβρουάριος 2009 για το ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ Mezzo Εσοδείας 2004 |
Η άποψη του Mark Squires στο Wine Advocate
Συνεργάτης του Robert Parker για την Ελλάδα
...Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει πολύ δύναμη εδώ - όλα αφορούν στη γλυκύτητα, τη γευστικότητα και τα απολαυστικά φρούτα (και ζάχαρη). Η οξύτητα του απαιτεί τελικά να πω, όμως, ότι εντελώς αλλάζει την εντύπωση αυτού του κρασιού. Σώζεται (και με το παραπάνω!) από το να είναι πυκνό ή άψυχο από την ολοένα αυξανόμενη οξύτητα, η οποία συγκεντρώνει δύναμη και αλλοιώνει θετικά την ισορροπία του κρασιού, όπως εξελίσσεται ..... Παραμένει απόλυτα εύγευστο.... οι περισσότεροι θα διαπιστώσετε οτι είναι τρομερά δύσκολο να του αντισταθείτε!
Πιείτε
το από τώρα μέχρι το 2025. Βαθμολογία: 93/100

Συνεργάτης του Robert Parker για την Ελλάδα


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά
Από τον ίδιο παραγωγό | Με τις ίδιες ποικιλίες | Από την ίδια χώρα (Ελλάδα) | Από την ίδια περιοχή (Κυκλάδες/Σαντορίνη) | Σε αντίστοιχη τιμή |