Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ράμνιστα Double Magnum

Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο εντός 3 εργάσιμων ημερών
89,30 €
SKU
MM320
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
Η Ράμνιστα είναι η αδυναμία των φανατικών του Ξινόμαυρου της Νάουσας. Γεμάτο, πολύπλοκο, τανικό, είναι ένα δυνατό κρασί που απαιτεί σεβασμό και συνοδεύει… μεγάλες κρεατοφαγικές εξορμήσεις!
Ένα μεγάλο Ξινόμαυρο με αποδεδειγμένα μεγάλη δυναμική παλαίωσης. Η Ράμνιστα εκφράζει σωστά το τυπικό αρωματικό και γευστικό προφίλ της ποικιλίας, γι' αυτό και έχει πολύ φανατικό κοινό. Σταθερή αξία.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
Περιγραφή Παραγωγού Πρόκειται για ένα σύνθετο γευστικά και αρωματικά κρασί, που γευστικά βασίζεται στη διαπεραστική οξύτητα, με τις τανίνες να ξεδιπλώνονται στο τελείωμα του στόματος. Το σύνολο εγγυάται μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, με τη μακριά επίγευση να ζητά εκλεπτυσμένους γαστρονομικούς συνδυασμούς. Η μύτη σε νεαρή ηλικία δίνει νότες αποξηραμένης ντομάτας και πραλίνας, ενώ μετά από χρόνια χαρίζει ένα σύνθετο μπουκέτο πυρήνα ελιάς, δέρματος, τρούφας και βρεγμένης γης.
Αμπελώνας
Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος αποτελεί ένα μωσαϊκό ποικίλων τύπων με μέτριες κλίσεις και πανοραμικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα.
Για τη Ράμνιστα επιλέγονται ξινόμαυρα από τεμάχια ελαφριά αμμοπηλώδη με σχετικά χαμηλό pΗ. Επιπλέον, αυτά τα τεμάχια βρίσκονται κοντά σε δασικό όγκο και διαθέτουν υψηλά ποσοστά ατμοσφαιρικής υγρασίας.
Οινοποίηση
Η διαλογή του Ξινόμαυρου αποτελεί πολύ σημαντικό σημείο για την ποιότητα του τελικού προιόντος, αφού εκτός από τη μεγάλη ευαισθησία στο βοτρύτη, η ποικιλία έχει κάποιες χρονιές σεβαστά ποσοστά ραγών όχι καλά χρωματισμένων. Για το λόγο αυτό, η διαλογή ξεκινάει από το αμπέλι και ολοκληρώνεται στην τράπεζα διαλογής πριν την πλήρωση των δεξαμενών.
Στην πρώτη ύλη της Ράμνιστας ασκούμε περίοδο προζυμωτικής εκχύλισης 4 ημερών. Οι θερμοκρασίες ζύμωσης των δεξαμενών δεν ξεπερνούν τους 23°C, ενώ το 70% της πρώτης ύλης ζυμώνει σε κλασικούς οινοποιητές και το 30% σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο (pigeage).
Το κρασί δεν παραμένει με τη σταφυλομάζα μέχρι το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, αλλά τραβιέται πιο νωρίς και το 50% της συνολικής ποσότητας μεταγγίζεται σε δρύινα βαρέλια για την αποζύμωσή του, ενώ το υπόλοιπο 50% αποζυμώνει σε δεξαμενές.
Το κρασί υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση. Τα υποψήφια συστατικά του χαρμανιού Ράμνιστα παντρεύονται τον 5-6 μήνα παλαίωσης τους, με συνολικό χρόνο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια τους 12 μήνες. Τα βαρέλια είναι γαλλικής και αμερικανικής ξυλείας, με ποσοστό νέου ξύλου μόνο 15% και ποσοστό βαρελιών 500 L 20%.
Ταυτότητα Οίνου
Τύπος: Ερυθρός ξηρός
Κατηγορία: ΟΠΑΠ Νάουσα
Προέλευση: Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του κτήματος στο Γιαννακοχώρι
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο (παλαιά κλήματα)
Ωρίμανση: 12 μήνες παλαίωση σε δρύινα βαρέλια 225L και 500L για το 70% του χαρμανιού. Το 30% εξελίσσεται σε δεξαμενή. Αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.
Δυνατότητα παλαίωσης: 10-12 έτη
Συνδυασμός με φαγητό: Κρασί με μοναδική αρωματική πολυπλοκότητα, διακριτή οξύτητα και πλούσιες τανίνες, που συνοδεύει εξαιρετικά κόκκινα κρέατα και κυνήγια, ψητά και μεγειρεμένα με πικάντικες κόκκινες σάλτσες.
Χρώμα Ερυθρός
Ελληνική Ποικιλία Ξινόμαυρο
Κατηγορία Ποιότητας Νάουσα ΟΠΑΠ
Χρονιά 2015
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Μακεδονία/Νάουσα
Volume 3000ml
Φιάλη 3lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Abv 14.5%
Πότε να το πιείτε Επιδέχεται Παλαίωση
Γευστικός Χαρακτήρας Ερυθρά έντονα με επιθετικό χαρακτήρα
Ταιριάζει εξαιρετικά με Γουρουνόπουλο στη σούβλα, κατσίκι στη γάστρα, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, ποικιλία κρεατικών (mix grill).
Ταιριάζει με Κρέας Αρνίσιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Αρνίσιο Ψητό Φούρνου, Κρέας Μοσχάρισιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Χοιρινό Ψητό Σχάρας, Πουλερικά Ψητά Σχάρας, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Παλαιωμένο
Διακρίσεις 2009
Ράμνιστα 2005
awc vienna INTERNATIONAL WINE CHALLENGE Siver

2007
Ράμνιστα 2003
Decanter World Wine Awards Bronze

2005
Ράμνιστα 2001
International Thessaloniki Wine Competition Silver

1999
Ράμνιστα 1996
International Wine and Spirit Competition Silver

1998
Ράμνιστα 1995
International Wine and Spirit Competition Gold

Δείτε και τις παρακάτω επιλογές


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά