Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Vinsanto Γαβαλά

Γαβαλά (Οινοποιία)
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
40,80 €
SKU
2939
Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 10% alc.
Το Ασύρτικο συμπληρώνεται με λίγο Αθήρι και Αηδάνι, τα σταφύλια λιάζονται για 10-15 ημέρες κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης, ‘πατιούνται’ μεσημεριανές ώρες για να βγάλουν πιο εύκολα τον συμπυκνωμένο, σε σάκχαρα, χυμό και στην συνέχεια ζυμώνει για αρκετούς μήνες πριν οδηγηθεί στα μεγάλα παλαιά ξύλινα βαρέλια για να παλαιώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεμυαλιστικό γλυκό κρασί με γεύση και αρώματα που μένουν αξέχαστα για μήνες.
Το χρώμα του είναι ανοιχτό κεχριμπαρένιο. Το άρωμα του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι λιγότερο από πολύπλοκο με άφθονα αρώματα ξηρών καρπών και ώριμων φρούτων που παραπέμπουν σε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, μελιού, καραμέλας και καφέ. Στο στόμα είναι νόστιμο, με την οξύτητα να ισορροπεί την γλυκύτητα, με χαμηλό αλκοόλ, ανεπαίσθητες τανίνες και ιδιαίτερα μακρά επίγευση. Πίνεται ευχάριστα τώρα, αλλά μπορεί να εξελιχθεί για μερικές δεκαετίες ακόμα.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Γαβαλά (Οινοποιία)
Περιγραφή Παραγωγού Tο Vinsanto είναι το μυθικό Nέκταρ της Σαντορίνης το οποίο παράγεται από τις αρωματικές ποικιλίες Aσσύρτικο, Aθήρι και Aϊδάνι. O αμπελώνας της Σαντορίνης παρουσιάζει μια μοναδική ποικιλία σε ανόργανα στοιχεία, γεγονός που οφείλεται στις διαδοχικές εκρήξεις του ηφαιστείου. Λόγω των σπάνιων βροχοπτώσεων και των πολύ δυνατών ανέμων, η στρεμματική απόδοση είναι πολύ χαμηλή, (300-500 κιλά) σταφύλι ανά στρέμμα, με τέλεια όμως ωρίμανση. Oι ανωτέρω ποικιλίες όταν ωριμάσουν (14-15 Be) τρυγούνται και λιάζονται σε ταράτσες και αυλές για 10-15 ημέρες. H οινοποίηση γίνεται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, στην κάναβα που έχουμε στο Mεγαλοχώρι, πάντοτε μεσημεριανές ώρες, ώστε οι ρόγες των σταφυλιών που έχουν γίνει πια τελείως σταφίδα να είναι ζεστές για να συνθλίβονται πιο εύκολα. O λιγοστός χυμός που αποδίδουν είναι πλούσιος σε σάκχαρα (10 κιλά περίπου σταφύλια για 1 κιλό Vinsanto) και η ζύμωση διαρκεί περίπου μέχρι τα Xριστούγεννα. Tο κρασί αυτόγεμίζει τα δισκοπότηρα των ορθοδόξων εκκλησιών. Πίνεται δροσερό 6-8oC, μετά το γεύμα σαν επιδόρπιο. Tο Vinsanto εμφιαλώνεται σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών χωρίς να υποστεί καμιά τεχνική επεξεργασία.
Χρώμα Λευκός
Ελληνική Ποικιλία Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο
Κατηγορία Ποιότητας Σαντορίνη ΠΟΠ
Σοδειά 2016
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Κυκλάδες/Σαντορίνη
Volume 500ml
Φιάλη 0.5lt
Ξηρότητα Γλυκός
Κατάσταση Ήπιος
Abv 10%
Πότε να το πιείτε Επιδέχεται Παλαίωση
Ταιριάζει εξαιρετικά με Συνδυάζεται με σιροπιαστά γλυκά, καρυδόπιτα, κορμό σοκολατένιο, λουκουμάδες, banoffee, σοκολατένιες κρέπες και ποικιλίες με πλούσια τυριά.
Ταιριάζει με Γλυκά Σοκολάτας, Τυρί Σκληρό Λευκό Έντονο/Αλμυρό
Διακρίσεις VINSANTO Εσοδείας 2008 World Wine Awards, Διεθνής Διαγωνισμός Λονδίνου Decanter, Ασημένιο Μετάλιο - 2011 Concours Mondial Bruxelles, Διεθνής Διαγωνισμός, Ασημένιο Μετάλιο - 2011 Detrop Oenos, διεθνή διαγωνισμό κρασιού που γίνεται στην Θεσσαλονίκη, Ασημένιο Μετάλιο - 2011 VINSANTO Εσοδείας 2006 Detrop Oenos, διεθνή διαγωνισμό κρασιού που γίνεται στην Θεσσαλονίκη, Χρυσό Μετάλιο - 2009 Detrop Oenos, διεθνή διαγωνισμό κρασιού που γίνεται στην Θεσσαλονίκη, Ειδικό Μετάλλιο - 2009 VINSANTO Εσοδείας 2005 Detrop Oenos, διεθνή διαγωνισμό κρασιού που γίνεται στην Θεσσαλονίκη, Ασημένιο Μετάλιο - 2008 VINSANTO Εσοδείας 1959 Wine-plus.de, Γερμανικό Διαδιακτιακο Περιοδικό , 95 με άριστα το 100, την υψηλότερη βαθμολογία που συγκέντρωσε Ελληνικό κρασί - 2010 Wine-plus.de, Γερμανικό Διαδιακτιακο Περιοδικό , ειδική βράβευση παραγωγού – 2010
Τύπος Κιβωτίου Χαρτοκιβώτιο