Καλάθι Αγορών



Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να βλέπετε τιμές χονδρικής.
Αν δεν έχετε λογαριασμό χονδρικής επικοινωνήστε μαζί μας να σας ανοίξουμε.
Αν δεν έχετε λογαριασμό χονδρικής επικοινωνήστε μαζί μας να σας ανοίξουμε.
Ξινόμαυρο, Μοσχάτο και Chardonnay παντρεύονται για να δημιουργηθεί αυτό το κρασί στο οποίο η δεύτερη ζύμωση, που δημιουργεί τις φυσαλίδες, πραγματοποιείται σε κλειστή δεξαμενή. Τα αρώματα είναι γεμάτα ζωντάνια και θυμίζουν φρέσκα λουλούδια, εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα. Οι φυσαλίδες διαρκούν για αρκετή ώρα, ‘φρεσκάροντας’ τον ουρανίσκο, με τη οξύτητα να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και μια αίσθηση γλυκύτητας να αφήνει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο τελείωμα. Το τέλειο αφρώδες για όλες τις εορταστικές στιγμές χειμώνα-καλοκαίρι, με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.
Για να προσθέσετε μια αξιολόγηση στο προϊόν θα πρέπει πρώτα να κάνετε Σύνδεση
Παραγωγός | Κυρ Γιάννη (Κτήμα) |
---|---|
Χρώμα | Λευκός |
Διεθνής Ποικιλία | Chardonnay ![]() |
Ελληνική Ποικιλία | Μοσχάτο Λευκό, Ξινόμαυρο |
Χώρα Προέλευσης | Ελλάδα |
Περιοχή | Μακεδονία/Νάουσα |
Volume | 750ml |
Φιάλη | 0.75lt |
Ξηρότητα | Ξηρός |
Κατάσταση | Αφρώδης |
Πότε να το πιείτε | Πιείτε το τώρα |
Γευστικός Χαρακτήρας | Λευκά δροσιστικά και φρουτώδη |
Ταιριάζει εξαιρετικά με | Ιδανικό ως απεριτίφ, φρουτοσαλάτες, σαγανάκι τυριών, κοτόπουλο με ελαφριές σάλτσες, όστρακα αχνιστά, ζυμαρικά με λαχανικά, κρύα καναπεδάκια. |
Ταιριάζει με | Απεριτίφ, Πουλερικά Ψητά Σχάρας, Τυρί Σαγανάκι, Φρούτα |
Τύπος Κιβωτίου | Χαρτοκιβώτιο |
Η άποψη του Αργύρη Τσακίρη
Δρ. Οινολογίας, Καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας, Οινοκριτικού
Δρ. Οινολογίας, Καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας, Οινοκριτικού

Τα αρώματά του είναι όλη η πιθανή βεντάλια αρωμάτων ενός λευκού κρασιού. Βεβαία, με την εξαίρεση αυτού που θεωρείται ως κυριο χαρακτηριστικό ενός αφρώδους, δηλαδή η αίσθηση της μαγιάς, μάλλον αποτέλεσμα της σχετικά σύντομης επαφής του κρασιού με τις ζύμες. Στο στόμα είναι εξαιρετικά επιτυχημένη η δοσολογία των υλικών του, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη δομή με αποτέλεσμα να ισορροπούνται τέλεια τα γευστικά συστατικά του. Αυτή στηρίζεται σε ένα γεμάτο στόμα που πάνω σε αυτό χτίζεται το κρασί με υλικά μια ολοφάνερη οξύτητα, απαραίτητη να δώσει τη γευστική δροσιά της με τη βοήθεια του διοξειδίου του άνθρακα, ικανοποιητικό σώμα και την πολύ καλά μετρημένη δόση σακχάρων. Η επίγευση του αφήνει την αίσθηση του φρούτου και της δροσιάς, είναι σχετικά σύντομη και με αρκετά αισθητή πίκρα.
Φυσικά πίνεται πριν από όλα τα υπόλοιπα αλλά και με την σαλάτα ιδίως όταν αυτή, ως συνήθως, έχει τονισμένη οξύτητα όπως και με κάθε πιάτο όταν επιδιώκουμε να προετοιμάσουμε την επόμενη μπουκιά. Διαβάζοντας την ποικιλιακή του σύνθεση, το κρασί γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον αφού δείχνει να έχει απαλλαγεί από τα πιο βαριά στοιχεία του Ξινόμαυρου, να δικαιολογεί το καλοφτιαγμένο σώμα του και να έχει δώσει στον ταπεινό Ροδίτη ένα χαρακτήρα που σπάνια εμφανίζει.
Από το fnl-guide.com, με την άδεια του Συγγραφέα και του Εκδότη
Αναζητήστε παρόμοια κρασιά
Από τον ίδιο παραγωγό | Με τις ίδιες ποικιλίες | Από την ίδια χώρα (Ελλάδα) | Από την ίδια περιοχή (Μακεδονία/Νάουσα) | Σε αντίστοιχη τιμή |