You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Ο Χρήστος Μπαραφάκας ανήκει στην νέα γενιά οινοπαραγωγών της Νεμέας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα ιδιόκτητα αμπέλια, μας χαρίζει μοντέρνα κρασιά που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Το Χίλια Χρόνια είναι ένα κρασί γεμάτο φρεσκάδα με λαχταριστά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων από δύο ποικιλίες, το Αγιωργίτικο και το Cabernet Sauvignon,που δένουν πολύ όμορφα.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
Ωρίμανση σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια για δώδεκα μήνες.
Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση στην φιάλη, εφόσον και μόνο εάν πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις συντήρησης. Το κρασί αυτό θα επωφεληθεί, μεταγγίζοντας το. Η φιάλη περιέχει επτακόσια πενήντα χιλιοστόλιτρα.
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Μαυρούδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Όμορφος συνδυασμός του Αγιωργίτικου με το Μαυρούδι σε ένα κρασί από την Λακωνία, που στηρίζει την γοητεία του στην ωριμότητα και στην φινέτσα που του χαρίζει ο χρόνος, καθώς κυκλοφορεί στην αγορά με ήδη πολλά χρόνια στην πλάτη του. Η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα ‘παλαιωμένα’ κρασιά.
Ωρίμανση σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια για δώδεκα μήνες.
Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση στην φιάλη, εφόσον και μόνο εάν πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις συντήρησης. Το κρασί αυτό θα επωφεληθεί, μεταγγίζοντας το. Η φιάλη περιέχει επτακόσια πενήντα χιλιοστόλιτρα.
Οινοποίηση: Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Η προζυμωτική εκχύλιση διαρκεί 5 ημέρες και ακολουθεί εμβολιασμός της σταφυλομάζας με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων. Συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας κατά τη ζύμωση που δεν ξεπερνούν τους 24οC. H ζύμωση ολοκληρώνεται και ο οίνος παραμένει με τα στέμφυλα μεταζυμωτικά για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ακολουθεί διαχωρισμός του οίνου από τα στέμφυλα. Ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή για περίπου 2 μήνες όπου και πραγματοποιούνται περιοδικές αναδεύσεις. Ακολουθεί μετάγγιση του οίνου σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 225 και 300lt. Ο χρόνος ωρίμανσης των οίνων σε αυτά ολοκληρώθηκε μετά το πέρας 18 μηνών.
Χρώμα: Πυκνό κόκκινο χρώμα.
Μπουκέτο: Αρωματική συμπύκνωση με πολλαπλές εναλλαγές από νότες κράνων, ροδιού, λευκού πιπεριού και φρούτων του δάσους.
Στόμα: Με όγκο και λιπαρότητα εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Γλυκιές τανίνες, λιπαρότητα και πολύ καλή διάρκεια στο στόμα. Ξεδιπλώνονται διαδοχικά με καθαρότητα τόσο η φρουτώδης του υπόσταση όσο και η πικάντικη με νότες τάρτας cassis, κουκούτσι από βύσσινο, μαύρο πιπέρι και φασκόμηλο. Μακρά και με διάρκεια αρωματική επιστροφή.
H αρμονική συνύπαρξη των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Μerlot και Syrah μας δίνει ένα γοητευτικά αρωματικό, ευκολόπιοτο και διαχρονικό κρασί. Ξεχωρίζουν ελκυστικά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων και διακριτική παρουσία του βαρελιού με αρώματα βανίλιας. Μαλακό και βελούδινο στο στόμα, με καλή οξύτητα και ήπιες τανίνες. Ιδανικό για κείνους που απολαμβάνουν τα ‘στρογγυλά’ κόκκινα.
Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
Ένα κρασί-σχολή στο ελληνικό Syrah, που αναβλύζει αγάπη και προσήλωση στην θαυμαστή αυτή ερυθρή ποικιλία. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας, ενώ η επιρροή του βαρελιού τονίζει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του και ενισχύει την πολυπλοκότητά του. Επιλέξτε το για να συνοδεύσετε μία αξέχαστη κρεατοφαγία ή παλαιώστε το και θαυμάστε την εξέλιξή του με το χρόνο.
Ένα κρασί απο τους αμπελώνες του κτήματος Ζαφειράκη με συνολική έκταση 30 στρέμματα και μέσο όρο ηλικίας 10 ετών. Έντονο κόκκινο χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο με διακριτική βοτανικότητα. Σώμα ισορροπημένο, γεμάτο με καλή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες.