You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Το Jackie Rose είναι ένα blend από Διεθνείς και Ελληνικές ποικιλίες που δημιουργείται σε περιορισμένο, αριθμημένο αριθμό φιαλών με σκοπό να δώσει ένα κορυφαίο ποιοτικά αποτέλεσμα, εφάμιλλο των μεγάλων κρασιών της Προβηγκίας. Το κρασί πήρε το όνομα του από μία Αμερικανίδα που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του.
ΧΡΩΜΑ: Ροζέ με ωχρές νότες φλούδας κρεμμυδιού.
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Ανθικά & φρουτώδη χαρακτηριστικά, πυρηνόκαρπα με κύριο το κεράσι και νότες εσπεριδοειδών όπως γλυκολέμονο και πορτοκάλι. Στα ανθικά κυριαρχεί το άνθος ακακίας και το αγιόκλημα. Ξηρό με αισθητή οξύτητα και σώμα ελαφρώς λιπαρό. Ευκολόπιοτο με ευχάριστη διάρκεια στην επίγευση.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Ξέρουμε ότι η ‘απλή’ Μαλαγουζιά του Ζαφειράκη είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα αυτής της ποικιλίας. Ο ανήσυχος όμως Χρήστος, εκφραστής της νέας γενιάς Ελλήνων παραγωγών, πειραματίζεται συνεχώς τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο και πάει την ποικιλία ένα βήμα παρακάτω. Δημιουργεί ένα εξαιρετικά σύνθετο κρασί που ζυμώνει με τις ιθαγενείς ζύμες του σταφυλιού (χωρίς την προσθήκη ζυμών εμπορίου) σε δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει 12 μήνες για ωρίμαση. Είναι πραγματικά σπάνιο να ‘βγαίνει’ ο απολαυστικός χαρακτήρας της Μαλαγουζιάς, τόσο όμορφα αγκαλιασμένος από την δρυ και να διατηρείται ταυτόχρονα τόση φρεσκάδα.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Grenache, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 13.1% alc.
Το Saint Modesto είναι το νεότερο δημιούργημα του κτήματος Μπαραφάκα, του οποίου όλα τα κρασιά διακρίνονται για την εξωστρέφεια και τα εκφραστικά αρώματα. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου, που βρίσκεται στην είσοδο του οινοποιείου. Είναι ένα κρασί ιδιαίτερα ευέλικτο, καθώς μπορεί να καταναλωθεί σαν απεριτίφ αλλά και να συνοδεύσει νόστιμα πιάτα της μεσογειακής και της ασιατικής κουζίνας.
Ημίξηρος, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Η καλλιέργεια Gewurztraminer στην Εύβοια ήταν ένα παράτολμο πείραμα για τον Απόστολο Μούντριχα, που ωστόσο πέτυχε με το παραπάνω! Η ετικέτα Lenga από το Κτήμα Αβαντίς είναι ένα από τα πιο απολαυστικά αρωματικά λευκά κρασιά στην αγορά, και γίνεται ανάρπαστη λόγω της πολύ περιορισμένης παραγωγής της. Η αγάπη του οινοποιού σε αυτό το κρασί φαίνεται και μόνο από το γεγονός ότι του έδωσε το όνομα της αγαπημένης του συζύγου. Φίλοι των φινετσάτων αρωματικών κρασιών, σπεύσατε!...
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Η αγαπημένη Σαμαρόπετρα αλλάζει και γίνεται ακόμα πιο αγαπημένη! Ένα μονοποικιλιακό Sauvignon Blanc πια, την ποικιλία που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, από ιδιόκτητους αμπελώνες στο ψυχρό Αμυνταίο, που θυμίζει σε στιλ τα κρασιά του Λίγηρα με αρώματα εσπεριδοειδών, φυτικότητα και απίστευτη φρεσκάδα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αλκοολικός βαθμός: 12 %
Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l
Ολική οξύτητα: 5,6 g/l
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
Η πιο καταξιωμένη ελληνική ποικιλία, το Ασύρτικο, συναντά μία από τις πιο ανερχόμενες ποικιλίες, την Κυδωνίτσα σε ένα κρασί από την Λακωνία με πολύ ωραία φρεσκάδα, φρουτώδες προφίλ και λιγουρευτική γεύση. Είναι ένα λευκό κρασί που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου και σε όλες τις ώρες της ημέρας.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αηδάνι, Μαντηλαριά, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Υπέροχο και απίστευτα κομψό ροζέ κρασί από το σπουδαίο terroir της Σαντορίνης με την υπογραφή ο Απόστολου Μούντριχα που αναδεικνύει την ευγενική πτυχή της Μαλνδηλαριάς και την παντρεύει με το εξωστρεφές Αηδάνι. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός των σταφυλιών, που κουβαλούν όλα τα χαρίσματα της άνυδρης Σαντορινιάς γης, φέρνουν στο ποτήρι μας Αιγαιοπελαγίτικη αύρα μέσα από ένα κρασί που μένει αξέχαστο.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Το Ασύρτικο εκφράζεται πολύ ωραία και στην γη της Λακωνίας, βγάζοντας ένα πιο εξωστρεφή λεμονάτο αλλά και απαλά ανθικό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει την υψηλή οξύτητα και τις γήινες νότες της ποικιλίας. Όταν η τιμή των περισσότερων Ασύρτικων έχει ‘ξεφύγει’, εδώ μοιάζει να είναι ξεχασμένη σε χαμηλά, για την ποικιλία, επίπεδα.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Κεφαλονιάς, προσφέρει στο ειδικής καλλιεργητικής μεταχείρισης, Nouvelle Époque, δυνατά και περίπλοκα αρώματα γκρέιπφρουτ, ώριμου βερίκοκου, λευκών ανθών και βοτάνων, όπως και νότες μελιού, καραμέλας και μοσχοκάρυδου, ενώ η δωδεκάμηνη παραμονή, του ήμισυ του κρασιού, στα δρύινα γαλλικά βαρέλια παρουσιάζεται με τη μορφή αρωμάτων όπως βανίλια και κρέμα με πινελιές φύλλων καπνού. Κρασί γεμάτο και εντυπωσιακό στο στόμα, με επιβλητική, μακρά επίγευση.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός όρους και θάλασσας της γης της Ρομπόλας, προσφέρει στην Truth, μια ατίθαση φρεσκάδα και τραγανότητα, ενώ διακρίνεται για την ισορροπημένη της οξύτητα και το χαρακτήρα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι και μοσχολέμονο, με νότες χαμομηλιού και άλλων βοτάνων.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
Ο συνδυασμός της παραδοσιακής οινοποίησης με τις σύγχρονες μεθόδους, απελευθερώνει όλο το αρωματικό και γευστικό δυναμικό του Μοσχοφίλερου. Αρώματα ώριμων βερίκοκων και κόκκινων μήλων ακολουθούνται από τραγανή οξύτητα και επίγευση φλούδας εσπεριδοειδούς. Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για πιάτα με βάση τα ζυμαρικά με ντομάτα, κοκκινιστό ψάρι και πιάτα που συνδυάζουν γλυκόξινη γεύση όπως το κινέζικο φαγητό.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Από έναν νέο ανερχόμενο παραγωγό της Νεμέας, έρχεται αυτό το ιδιαίτερο κρασί από Chardonnay, να μας εκπλήξει και να μας αποδείξει ότι η περιοχή αυτή μπορεί να δώσει και σπουδαία λευκά κρασιά. Ο Χρήστος Μπαραφάκας χρησιμοποιεί βαρέλια ακακίας προσδίδοντας έναν έντονο και ταυτόχρονα κομψό ‘βαρελάτο’ χαρακτήρα που θα ενθουσιάσει ακόμα και όσους ‘δυσκολεύονται’ με αυτό το στυλ κρασιού.
Από τους πιο αρωματικούς κλώνους της Malvasia, αυτός της Candia Aromatica, αποτελεί μιας από τις πιο κομψές και αρωματικές ποικιλίες της Κρήτης. Με σαγηνευτικά αρώματα που φέρνουν στο μυαλό το Μοσχάτο το Zelos του Ντουράκη αποτελεί μια εξαιρετική ξηρή έκφραση της ποικιλίας που μπορεί να σας ξεμυαλίσει με τη φινέτσα και την κομψή αρωματική του έκφραση.