You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
Άφουρα έλεγαν τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στην Σαντορίνη. Σε τέτοια βαρέλια έχει ωριμάσει και αυτή η εξαιρετική έκφραση Σαντορίνης του Anhydrous, που φέρει την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα. Έχοντας αποκτήσει ώριμο και πολύπλοκο χαρακτήρα και αποτυπώνοντας με μεγάλη ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, έχει ήδη κερδίσει θέση στα μεγάλα κρασιά του νησιού!
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη της παραδοσιακής κάναβα του Γαβαλά στη Σαντορίνη, που αποτελεί μια από τις παλιότερες στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, φέρνει στο περιεχόμενο της μια κλασική Σαντορίνη, ζυμωμένη σε ανοξείδωτες δεξαμενές με διακριτικά φρουτώδη χαρακτήρα, έντονη την υπογραφή της ορυκτότητας και λεμονάτη οξύτητα η οποία πραγματικά ανανεώνει τον ουρανίσκο.
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
Ο συνδυασμός της παραδοσιακής οινοποίησης με τις σύγχρονες μεθόδους, απελευθερώνει όλο το αρωματικό και γευστικό δυναμικό του Μοσχοφίλερου. Αρώματα ώριμων βερίκοκων και κόκκινων μήλων ακολουθούνται από τραγανή οξύτητα και επίγευση φλούδας εσπεριδοειδούς. Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για πιάτα με βάση τα ζυμαρικά με ντομάτα, κοκκινιστό ψάρι και πιάτα που συνδυάζουν γλυκόξινη γεύση όπως το κινέζικο φαγητό.
Ένα βιολογικό κρασί από το οινοποιείο Ντουράκη και την πλέον ανερχόμενη και ποιοτική ποικιλία της Κρήτης, το Βιδιανό. Ο Λύχνος καταφέρνει και εκφράζει τον πληθωρικό, πλούσιο και βελούδινο χαρακτήρα που χαρίζει το Βιδιανό στο στόμα, σε συνδυασμό με τα αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων και λουλουδιών, που του χαρίζουν κάτι από τη γοητεία ενός Viognier.
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Κυδωνίτσα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
Το Κτήμα Παλυβού καταπιάνεται με την Κυδωνίτσα δίνοντας μία νέα δυναμική και αναμενόμενα απολαυστική διάσταση στην ποικιλία. Η χρήση γηγενών ζυμών, ο εξαιρετικός καρπός επιλεγμένων αμπελώνων και το απαλό άγγιγμα της δρυός από την 4μηνη παραμονή του κρασιού σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια χαρίζει ένα κρασί έτοιμο για όλα τα γευστικά παντρέματα.
Στρογγυλό, πλούσιο με δροσερό αρωματικό χαρακτήρα και τραγανή οξύτητα, σε ένα αρμονικό πάντρεμα των γνωρισμάτων των τριών λευκών ποικιλιών. Στη μύτη αναδύονται ώριμα αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και αχλαδιού. Το στόμα ακολουθεί τον παραπάνω χαρακτήρα, με μια διακριτική πινελιά ορυκτότητας. Συνοδεύει υπέροχα δροσερές σαλάτες με σως εσπεριδοειδών, ψητά ψάρια, κοτόπουλο σχάρας ή απολαμβάνεται και μόνο του σαν απεριτίφ.
Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ
Δίπλα στους δικούς μας αμπελώνες βρίσκονται αυτοί των επαγγελματιών αμπελουργών με πολλούς από τους οποίους συνεργαζόμαστε από το ξεκίνημα του Κτήματος το 1997. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την επιστημονική υποστήριξή τους με την ομάδα των γεωπόνων καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και τελικώς την αγορά των σταφυλιών τους.
Με τη συνεργασία αυτή, ενισχύουμε την τοπική κοινωνία και συνεισφέρουμε στη διατήρηση της πλούσιας αμπελουργικής παράδοσης σε καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα, η Ημαθία, η Πέλλα και η Γουμένισσα. Στις περιοχές αυτές, υπάρχουν σήμερα περίπου 70.000 στρέμματα αμπελώνων και 14.000 αμπελουργοί.
Για να τιμήσουμε αυτή τη σχέση αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το νέο μας κρασί, το “Μπλε Τρακτέρ”, στον Έλληνα Αμπελουργό. Το μικρό, αμπελουργικό, μπλε τρακτέρ, που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν φύτεψε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα τη δεκαετία του ’70 και βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο του οινοποιείου, συμβολίζει την Αρετή και Σκληρή Δουλειά του συνεργάτη μας, Έλληνα Αμπελουργού.
Κατηγορία: ΠΓΕ Μακεδονία
Προέλευση: Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας
Ωρίμανση: 3-5 μήνες σε inox δεξαμενές
Παλαίωση: 2-4 έτη Ανάλυση: Alc. 13% Ολική Οξύτητα: 5,0 g/l pH: 3,26, Yπ. Σάκχαρα: 2,5 g/l
Το Anhydrous του Απόστολου Μούντριχα φέρνει μία καινούρια ματιά στην απόδοση του μεγαλειώδους terroir της Σαντορίνης. Τα μοναδικά χαρίσματα του, που δημιουργούν η γη, το ηφαίστειο και η θαλάσσια αύρα αποτυπώνονται εξαιρετικά , με το φρούτο να συναντάει την καπνιστή ορυκτότητα, τα απίστευτα επίπεδα οξύτητας και την στιβαρή δομή.