close
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
19
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΣΑΒΒΑΤΙΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΗΣ, ΣΑΒΒΑΤΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΙΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΑ, ΣΑΒΒΑΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΩ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

(0591) Τέσσερις Λίμνες Κυρ Γιάννη 75cl

(0591) Τέσσερις Λίμνες Κυρ Γιάννη 75cl

Λευκά

Ποικιλία: Chardonnay
ΤΙΜΗ: 13,83
0591
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ Ή ΚΙΒΩΤΙΟΥΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ
 
Bookmark and Share
Προσθήκη στη Wishlist

Μέγεθος: 750 ml

Σοδειά : 2016


Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά

Τύπος
Λευκός Ξηρός

Κατηγορία
ΠΓΕ Φλώρινας

Προέλευση
Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια των κτημάτων Σαμαρόπετρα, Πάλπο και Ντρούμο.

Ποικιλιακή σύνθεση
Chardonnay 60% και Gewurztraminer 40%

Ωρίμανση
Mόνο το 50 % της συνολικής ποσότητας Chardonnay για 6 μήνες σε νέα γαλλικά  βαρέλια 225lt

Δυνατότητα Παλαίωσης
1-4έτη

Χαρακτήρας
Στρογγυλή λιπαρότητα με ισορροπημένη οξύτητα και γευστική πυκνότητα. Αρμονικό πάντρεμα των ποικιλιακών γνωρισμάτων με ιδιαίτερη τυπικότητα χάρη στην ορεινή προέλευση.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ο αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ., έχει συνολική έκταση 165 στρέμματα και υπάγεται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΟΠΑΠ Αμυνταίου. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800kg ανά στρέμμα για τον Ροδίτη και το Ξινόμαυρο, τα 700kg ανά στρέμμα για το Chardonnay και τα 600kg ανά στρέμμα για το Gewurztraminer.Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης ( skin contact ) για όλες τις ποικιλίες εκτός του Ξινόμαυρου όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της οινοποίησης Blanc de Noir, μόνο στις χρονιές που αυτό ενσωματώνεται στο χαρμάνι. Για τις τρεις άλλες ποικιλίες γίνεται εκχύλιση συστατικών σε χαμηλή θερμοκρασία που έχει στόχο να περάσει στο γλεύκος όλο το αρωματικό δυναμικό που βρίσκεται στο φλοιό της ρόγας. Στη συνέχεια ακολουθεί απολάσπωση με ένζυμα πηκτινολυτικά και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες οι οποίες εκφράζουν την αρωματική τυπικότητα της ποικιλίας. Η ζύμωση και ωρίμανση του 50% της συνολικής ποσότητας Chardonnay  γίνεται σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση των οινολασπών προσδίδοντας όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα. Για τις άλλες ποικιλίες δεν υπάρχει ζύμωση ή εξέλιξη  σε βαρέλι, μόνο συνεχής ανάδευση των οινολασπών. Επίσης, ένα μέρος του chardonnay έχει κάνει και μηλογαλακτική ζύμωση στο βαρέλι.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Oι Τέσσερις Λίμνες είναι ένα κρασί με κρυστάλλινο χρυσοκίτρινο χρώμα. Στο μπουκέτο του μπλέκονται τα τυπικά ανθώδη αρώματα του Gewurztraminer με τις νότες λεμονιού, ανανά και κορίανδρου του Chardonnay. Στο στόμα επικρατεί η βελούδινη, λιπαρή επίγευση που υποστηρίζεται από τον όγκο και τη διάρκεια της οξύτητας.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κινέζικο τηγανιτό
γλυκόξινο
Ταυλανδέζικο κάρρυ
Πικάντικο
ΚΡΕΑΣ
Αρνί
Κατσαρόλα κάρρυ
Κυνήγι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Λουκάνικα
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Μοσχάρι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κεφτέδες τηγανητοί
Χοιρινό
Στη σούβλα, Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Φιλέτο ή Μπριζόλα στη σχάρα
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Κοτόπουλο
Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Burgers στη σχάρα, Κεφτέδες τηγανητοί
Γαλοπούλα
Στο φούρνο
ΨΑΡΙΑ
Με πρωτεϊνη
Σχάρας: Σολωμός
Καπνιστά
Σολωμός
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Λευκά
Μανιτάρια - Κρέμα, Κοτόπουλο, Καρμπονάρα
ΟΣΤΡΑΚΟΔΕΡΜΑ
Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακός
Στη σχάρα
ΤΥΡΙΑ
Μπλέ τυριά
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard