close
ΙΟΥΝΙΟΥ
18
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΕΡΑΣΜΟΣ, ΛΕΟΝΤΙΟΣ, ΛΕΟΝΤΙΑ, ΛΕΟΝΤΙΝΑ, ΛΕΟΝΤΙΤΣΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

(2965)  Ταρσανάς Κυρ Γιάννη 75cl

(2965) Ταρσανάς Κυρ Γιάννη 75cl

Λευκά

Ποικιλία: Ασύρτικο
ΤΙΜΗ: 24,99
2965
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ Ή ΚΙΒΩΤΙΟΥΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ
 
Bookmark and Share
Προσθήκη στη Wishlist

Σύνθεση: 100% Ασύρτικο

Vintage: 2016

Τύπος: Λευκός ξηρός

Κατηγορία: ΠΓΕ Φλώρινα

Εstate Grown: 100% / Single Vineyard

Προέλευση: Αμπελώνας Σαμαρόπετρα,

Αγ. Παντελεήμονας, Φλώρινα

Βαρέλι: 8 μήνες σε νεα γαλλικά δρυινα βαρέλια

Παλαιωση: 2-3 έτη

Ανάλυση: Alc. 13,5% Ολική Οξύτητα: 5,4 g/l

pH 3,19 Υπ. Σάκχαρα: 1,7 g/lt

Bottle Type: Burgundy Style | 0.75ml.

ΤΡΥΓΟΣ 2017 Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι τον Απρίλιο. Η χαλαζόπτωση του Μαΐου επηρέασε αρκετά φυτά με αποτέλεσμα η συγκομιδή να είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές. Το ιδιαίτερα ξηρό και θερμό καλοκαίρι, βοήθησε στην γρηγορότερη ωρίμανση και ένα αρμονικό τρύγο. Το 2017 θα είναι μια αρωματική χρονιά για το Ασύρτικο του Αμυνταίου.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Στην όψη, έντονο - λαμπερό κίτρινο χρώμα, στη μύτη διακριτικά αρώματα μήλου, αχλαδιού και εσπεριδοειδών. Στον ουρανίσκο πυκνό, με ευχάριστη υφή, αναδεικνύει αρώματα πυρινόκαρπων φρούτων και νότες ξύλου που ενισχύονται απο την δροσερή οξύτητα. Μακρά επίγευση με ελαφριά αλμυρότητα, σε μια ιδανική ισορροπία στα αρώματα του βαρελιού. Συνδιάζεται με μεσογειακά πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, πράσινες δροσερές σαλάτες όπως και πιάτα της Ιαπωνικής κουζίνας.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Κατά την άφιξή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια ψύχονται και περνούν από ένα στάδιο προζυμωτικής εκχύλισης. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες, για την έναρξη της ζύμωσης, που πραγματοποιείται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια 228 lt. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί παραμένει στα βαρέλια όπου παλαιώνει για 8 μήνες. Το τακτικό batonnage που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοηθά στη διαμόρφωση του τελικού πλούσιου χαρακτήρα του κρασιού.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Το αμπέλι του Aσύρτικου φυτεύτηκε το 2004, στο λόφο της Σαμαρόπετρας σε υψόμετρο 700 μ. εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Το συγκεκριμένο terroir κρίθηκε ιδιαίτερα κατάλληλο για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης λευκής ποικιλίας λόγω του μικροκλίματος της περιοχής, του υψόμετρου και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο αμπελώνας διαθέτει βορειοδυτικό προσανατολισμό, ενώ η κλίση και το μικρό βάθος του εδάφους ευνοούν την αποστράγγιση του νερού. Το αβαθές και φτωχό έδαφος περιορίζει επίσης τη ζωηρότητα και παραγωγικότητα του αμπελιού με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερες αποδόσεις και καλύτερες ωριμότητες, αφού στην περιοχή του Αμυνταίου, το Ασύρτικο θεωρείται μέσο όψιμη ως όψιμη ποικιλία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αλκοολικός βαθμός:                       13,5%

Πτητική οξύτητα:                             0,40 g/lt

Ολική οξύτητα:                 5,4 g/lt

Ενεργός οξύτητα (pH):   3,19

Σάκχαρα:                                             1,7 g/lt

Ελεύθερα/ολικά θειώδη 23/114 mg/lt

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Λευκά
Μανιτάρια - Κρέμα, Κοτόπουλο, Καρμπονάρα
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Κοτόπουλο
Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Burgers στη σχάρα, Κεφτέδες τηγανητοί
Γαλοπούλα
Στο φούρνο
ΚΡΕΑΣ
Αρνί
Κατσαρόλα κάρρυ
Κυνήγι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Λουκάνικα
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Μοσχάρι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κεφτέδες τηγανητοί
Χοιρινό
Στη σούβλα, Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Φιλέτο ή Μπριζόλα στη σχάρα
ΨΑΡΙΑ
Με πρωτεϊνη
Σχάρας: Σολωμός
Καπνιστά
Σολωμός
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard