close
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
17
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΑΑΡΩΝ, ΑΔΑΜ, ΑΔΑΜΟΣ, ΑΔΑΜΗΣ, ΑΔΑΜΑΣ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΩ, ΔΑΒΙΔ, ΔΑΥΙΔ, ΔΑΝΑΗ, ΔΑΝ, ΔΑΝΙΗΛ, ΔΑΝΙΗΛΟΣ, ΔΑΝΙΕΛΟΣ, ΔΑΝΙΗΛΑ, ΔΑΝΙΕΛΑ, ΔΑΝΙΗΛΙΤΣΑ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΝΥΣΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΝΙΟΝΙΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΔΙΟΝΥΣΟΥΛΑ, ΝΥΣΑ, ΝΤΕΝΗΣ, ΝΤΕΝΙΖ, ΣΙΣΣΥ, ΕΥΑ, ΙΑΚΧΟΣ, ΙΑΚΧΗ, ΙΣΑΑΚ, ΙΩΒ, ΙΩΒΙΑ, ΡΑΧΗΛ, ΡΕΒΕΚΚΑ, ΜΠΕΚΥ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΡΟΥΜΠΙΝΗ, ΡΟΥΜΠΕΝ, ΡΟΥΜΠΙΝΑ, ΣΑΡΑ, ΣΑΡΡΑ, ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΧ, ΜΕΛΧΗΣ, ΝΩΕ, ΑΒΡΑΑΜ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΔΕΒΟΡΑ, ΔΕΒΩΡΑ, ΝΤΕΜΠΟΡΑ, ΝΤΕΠΥ, ΕΣΘΗΡ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

(2599) Πάλπο Κυρ Γιάννη 75cl

(2599) Πάλπο Κυρ Γιάννη 75cl

Λευκά

Ποικιλία: Chardonnay
ΤΙΜΗ: 22,51
2599
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ Ή ΚΙΒΩΤΙΟΥΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ
 
Bookmark and Share
Προσθήκη στη Wishlist

Σοδειά: 2016

Μέγεθος: 750 ml

Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το αμπελοτόπι του Πάλπο βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μ. και υπάγεται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Αμύνταιο. Εδώ τα αμπέλια του Chardonnay φυτεύτηκαν το 1990, καθώς το συγκεκριμένο terroir κρίθηκε ιδιαίτερα κατάλληλο για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης λευκής ποικιλίας. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 700 κιλά ανά στρέμμα, ενώ τα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία τεσσάρων λιμνών συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Επιλέγονται σταφύλια με υψηλό βαθμό ωριμότητας. Κατά την άφιξή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια ψύχονται για να περάσουν από ένα στάδιο προζυμωτικής εκχύλισης, διαδικασία που βοηθά στη λήψη περισσότερων αρωματικών ουσιών από τον φλοιό της ρώγας και συμβάλλει στη δημιουργία αρωματικών κρασιών. Ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες, για την έναρξη της ζύμωσης, που πραγματοποιείται σε καινούρια δρύινα βαρέλια 228 lt. Ο τύπος αυτός των βαρελιών που χρησιμοποιείται στη Βουργουνδία έχει επιλεγεί ως ο καταλληλότερος για να αναδείξει τον χαρακτήρα του Chardonnay από το αμπελοτόπι του Πάλπο. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί παραμένει στα βαρέλια όπου παλαιώνει για 8 μήνες. Το τακτικό batonnage που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοηθά στη διαμόρφωση του τελικού πλούσιου χαρακτήρα του κρασιού.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τα σταφύλια του Chardonnay που προέρχονται από το αμπελοτόπι του Πάλπο έδωσαν το 2014 ένα κρασί με σύνθετα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών, τα οποία εμπλουτίζονται με νότες μπριος, τοσταρισμένου ψωμιού και βανίλιας από το βαρέλι. Η πλούσια γεύση και το καλοδομημένο σώμα συμπληρώνουν τον σύνθετο χαρακτήρα του κρασιού και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός δυναμικού συνόλου, που έχει τη δυνατότητα να παλαιώσει για αρκετά χρόνια.

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κινέζικο τηγανιτό
γλυκόξινο
Ταυλανδέζικο κάρρυ
Πικάντικο
ΛΑΔΕΡΑ
Γεμιστά
Φασολάκια
Λευκά, Με ντομάτα
Μπάμιες
Λευκές, Με ντομάτα, Με ντομάτα & κοτόπουλο
Ντολμάδες με ρύζι
ΠΙΤΕΣ
Με χόρτα
Με τυριά
Αλμυρές, Γλυκιές
ΣΑΛΑΤΕΣ
Ωμών λαχανικών
Απλές, Ανάμεικτες
Βραστών χορταρικών
ΤΥΡΙΑ
Αλμυρά
Λευκά, Κίτρινα
Ώριμα κρεμώδη - λιπαρά
Λευκά
Σαγανάκι
Κίτρινα αλμυρά
Σχάρας
Χαλούμι, Φορμαέλα
ΨΑΡΙΑ
Άπαχα
Μαγειρευτό: Λευκή σάλτσα
Λιπαρά
Σχάρας, Μαγειρευτά: Λευκή σάλτσα
Καπνιστά
Σολωμός
Τηγανιτά
Λευκά, Κόκκινα (μπαρμπούνια)
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Λευκά
Λαχανικά, Θαλασσινά
ΟΣΤΡΑΚΟΔΕΡΜΑ
Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακός
Βραστά, Στη σχάρα
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Κοτόπουλο
Στον ατμό, Στο φούρνο, Φιλέτο στη σχάρα
Γαλοπούλα
Στον ατμό, Στο φούρνο, Φιλέτο στη σχάρα
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρικών
Λευκές, Με ντομάτα, Με αυγολέμονο
Λαχανικών
Λευκές, Με ντομάτα
ΦΡΟΥΤΑ
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard