close
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
24
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΑΧΙΛΛΕΥΣ, ΔΟΥΚΑΣ, ΔΟΥΚΙΣΣΑ, ΔΟΥΚΙΤΣΑ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΕΛΙΖΑ, ΛΙΖΑ, ΛΙΖΕΤΑ, ΖΕΤΑ, ΖΕΤΤΑ, ΕΛΛΗ, ΒΕΤΑ, ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ, ΘΑΥΜΑΣΤΗ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΓΛΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

(2756) Χρυσογέρακας Κυρ Γιάννη 50cl

(2756) Χρυσογέρακας Κυρ Γιάννη 50cl

Γλυκά

ΤΙΜΗ: 29,88
2756
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ Ή ΚΙΒΩΤΙΟΥΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ
 
Bookmark and Share
Προσθήκη στη Wishlist

Σοδειά :2013

Μέγεθος : 500ml

Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά

Κατηγορία:  ΠΓΕ Φλώρινα

Προέλευση: Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του κτήματος Κυρ-Γιάννη στη Σαμαρόπετρα

Ποικιλιακή σύνθεση:   Gewürztraminer 50%, Μαλαγουζιά 50%

Ωρίμανση: 18 μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια

Δυνατότητα Παλαίωσης:20 έτη

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

 

Στην περιοχή του Αμυνταίου το κλίμα είναι ήπια ηπειρωτικό, με ψυχρούς χειμώνες, μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ ημέρας και νύχτας και μέση ετήσια θερμοκρασία 13 οC. Ωστόσο, οι υδάτινοι όγκοι των λιμνών της περιοχής συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του έντονου ψύχους και στη δημιουργία ενός ηπιότερου μεσοκλίματος. Ανάμεσα σε δύο από αυτές τη λίμνη Πετρών και τη λίμνη Βεγορίτιδα, βρίσκεται ο λόφος της Σαμαρόπετρας, οι πλαγιές του οποίου φιλοξενούν τους γραμμικούς αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη από όπου προέρχονται οι ποικιλίες Gewürztraminer και Μαλαγουζιά. Το κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με την αμμοπηλώδη σύσταση του εδάφους και την κλίση που φτάνει και το 20% δημιουργούν συνθήκες ιδανικές για την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών με έντονα αρώματα και υψηλή οξύτητα.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα σταφύλια καλύπτονται με δίχτυα για να προστατευτούν από τα πουλιά και παραμένουν επάνω στα αμπέλια έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και γίνεται η συλλογή τους. Στόχος είναι η δημιουργία ενός γλυκού κρασιού όψιμου τρύγου. Όταν φτάσουν στο οινοποιείο, τα σταφύλια πατιούνται σε κάθετο πιεστήριο (στροφυλιά) με διαδοχικές, ελαφριές πιέσεις. Ο χυμός που προκύπτει, αφού παραμείνει για μία νύχτα προκειμένου να καθαρίσει με στατική απολάσπωση, οδηγείται για ζύμωση σε καινούρια δρύινα βαρέλια, κάτω από συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία διαρκεί περίπου έναν μήνα, το κρασί παραμένει στο βαρέλι για 18μηνη ωρίμανση.

Σάκχαρα:81,4                                    

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Έντονα αρώματα από μαρμελάδες λευκόσαρκων φρούτων, αποξηραμένα βερίκοκα, μέλι και κερί συνθέτουν τον γοητευτικό χαρακτήρα ενός γλυκού κρασιού όψιμου τρύγου. Η έντονη οξύτητα ισορροπεί με τη γλυκύτητα και προσθέτει στο κρασί κομψότητα δίπλα στον πληθωρικό του χαρακτήρα, αλλά και μια παρατεταμένη, φροουτώδη  επίγευση.

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΑΠΕΡΙΤΙΦ
ΠΑΤΕ
Πάπιας, Χήνας
Τερίνα
ΦΡΟΥΤΑ
ΓΛΥΚΑ
Λευκά
Σιροπιαστά
ΤΥΡΙΑ
Μπλέ τυριά
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard