close
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
24
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΗ, ΣΕΒΑΣΤΙΝΑ, ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ, ΣΕΒΑΣΤΗ, ΣΕΒΗ, ΣΕΒΟΥΛΑ, ΣΕΒΑΣΤΟΥΛΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΚΡΑΣΙΑ ΡΟΖΕ

(2774) Παράγκα Flowers (Ρόζε) 75cl

(2774) Παράγκα Flowers (Ρόζε) 75cl

Ροζέ

Ποικιλία: Ξινόμαυρο
Merlot
ΤΙΜΗ: 7,38
2774
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ Ή ΚΙΒΩΤΙΟΥΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ
 
Bookmark and Share
Προσθήκη στη Wishlist

Σοδειά : 2016

Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά

Όνομα : Παράγκα Flowers

Τύπος: Ερυθρωπός ημίξηρος

Κατηγορία: ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Προέλευση: Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας

Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 80%, Merlot 20%

Ωρίμανση:8 μήνες σε δεξαμενή και 1 μήνα αναγωγική παλαίωση στη φιάλη

Δυνατότητα παλαίωσης: 3 έτη

Χαρακτήρας: Ελαφρύ, με λεπτό αρωματικό χαρακτήρα και μια διακριτική οξύτητα που ισορροπεί με την ήπια γλυκύτητα. Απολαυστικό ως απεριτίφ, η Παράγκα ροζέ είναι ένα κρασί που συνδυάζεται ιδανικά με ελαφριές σαλάτες με κόκκινα φρούτα ή σολομό, πικάντικα πιάτα της ασιατικής ή μεξικάνικης κουζίνας και γλυκά με βάση τα φρούτα.

 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το Ξινόμαυρο προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες του Αμυνταίου ενώ το Merlot από επιλεγμένους αμπελώνες του Νομού Φλωρίνης. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε υψόμετρο 600-700 μ. Τα εδάφη τους είναι αμμώδη και φτωχά συμβάλλοντας στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής είναι ηπειρωτικό, με κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, το οποίο γίνεται ηπιότερο χάρη στην παρουσία τεσσάρων λιμνών. H μεγάλη διάρκεια του βιολογικού κύκλου των αμπελιών όπως και η σημαντική θερμοκρασιακή διαφορά ημέρας-νύχτας κατά τη διάρκεια της περιόδου ωρίμανσης είναι δύο ακόμα σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν την περιοχή του Αμυνταίου ικανή για την παραγωγή αρωματικών οίνων. 

Η ανθρώπινη παρέμβαση σε αμπελουργικό επίπεδο επικεντρώνεται σε δύο άξονες: στην  αύξηση, όπου κρίνεται απαραίτητο, της ωφέλιμης φυλλικής επιφάνειας με την βοήθεια νέων υποστηλώσεων και στα μικρά αλλά συχνά ποτίσματα στη φάση ωρίμανσης, όταν το απαιτεί η χρονιά, προς αποφυγή υδατικού στρες. O στόχος είναι οι ποικιλίες του χαρμανιού, εκτός από την έντονη έκφραση των τυπικών αρωμάτων τους, να διαθέτουν ολοκληρωμένη φαινολική ωρίμανση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση σε άσπαστο σταφύλι, σε θερμοκρασία 12°C και παρουσία αδρανούς αερίου, η διάρκεια της οποίας κυμαίνεται από 2 έως 5 ημέρες ανάλογα με την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η θερμοκρασία ζύμωσης είναι 20-22°C. Προκειμένου να ισορροπηθεί η υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου επιδιώκουμε την αύξηση της λιπαρότητας με την εκτέλεση batonnage των ελαφρών οινολασπών, για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου και με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Το χαρμάνι δεν υφίσταται εξέλιξη σε δρύινο βαρέλι, παρά μόνο σε δεξαμενές, όπου όμως στοχεύουμε στην αναπαραγωγή του περιβάλλοντος του βαρελιού μέσω της εφαρμογής μικροοξυγονώσεων. Η επιτέλεση της μηλογαλακτικής ζύμωσης γίνεται στο 100% του όγκου του χαρμανιού. Πριν από την εμφιάλωση, γίνεται προσθήκη γλεύκους, προκειμένου το τελικό χαρμάνι να αποκτήσει τον ημίξηρο χαρακτήρα του.

Σάκχαρα: 14,4 g/l            

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το λαμπερό σομόν χρώμα προδιαθέτει για ένα κρασί με φινέτσα και ευχάριστο χαρακτήρα. Στη μύτη, τα ζωηρά αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου μπλέκουν με λεπτές νότες λευκών λουλουδιών, ενώ στο στόμα η δροσερή οξύτητα ισορροπεί με τη διακριτική γλυκύτητα, που προσφέρει στο κρασί πλούσιο σώμα και μια παρατεταμένη αρωματική επίγευση.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Λευκά
Λαχανικά, Μανιτάρια - Κρέμα, Κοτόπουλο, Θαλασσινά, Καρμπονάρα
Με ντομάτα
Λαχανικά, Θαλασσινά, Οστρακόδερμα
ΛΑΔΕΡΑ
Γεμιστά
Φασολάκια
Με ντομάτα
Μπάμιες
Με ντομάτα, Με ντομάτα & κοτόπουλο
ΟΣΤΡΑΚΟΔΕΡΜΑ
Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακός
Σαγανάκι με ντομάτα
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Κοτόπουλο
Στον ατμό, Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα), Burgers στη σχάρα, Κεφτέδες τηγανητοί, Φιλέτο στη σχάρα
Γαλοπούλα
Στον ατμό, Στο φούρνο, Φιλέτο στη σχάρα
ΣΟΥΠΕΣ
Κρέατος
Με ντομάτα
Ψαρικών
Με ντομάτα
Λαχανικών
Με ντομάτα
ΦΡΟΥΤΑ
ΑΠΕΡΙΤΙΦ
ΚΡΕΑΣ
Αρνί
Κατσαρόλα κάρρυ
Κυνήγι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Λουκάνικα
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Μοσχάρι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κεφτέδες τηγανητοί
Χοιρινό
Στη σούβλα, Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα), Φιλέτο ή Μπριζόλα στη σχάρα
ΟΣΠΡΙΑ
Φασόλια, Ρεβύθια
Λευκά, Με ντομάτα
Φακές
Βραστές, Μαγειρευτές
ΠΙΤΕΣ
Με χόρτα
Με τυριά
Αλμυρές, Γλυκιές
Με κρέας
ΣΑΛΑΤΕΣ
Βραστών χορταρικών
ΤΥΡΙΑ
Αλμυρά
Κίτρινα
Ώριμα κρεμώδη - λιπαρά
Λευκά, Κίτρινα
Σχάρας
Χαλούμι, Φορμαέλα
ΨΑΡΙΑ
Άπαχα
Μαγειρευτό: Με ντομάτα
Λιπαρά
Μαγειρευτά: Με ντομάτα
Με πρωτεϊνη
Σχάρας: Σολωμός, Τόνος
Καπνιστά
Σολωμός, Χέλι
Τηγανιτά
Κόκκινα (μπαρμπούνια)
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard