close
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
22
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ, ΒΑΛΕΡΙΑ, ΒΑΛΕΡΙΟΣ, ΒΑΛΕΡΗΣ, ΒΑΛΙΟΣ, ΒΑΛΙΑ, ΦΙΛΗΜΩΝ, ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ, ΦΙΛΗΜΟΝΗ, ΦΙΛΗΜΟΝΑ, ΦΛΗΜΟΝΑ, ΣΕΣΙΛΙΑ, ΚΕΚΙΛΙΑ, ΚΙΚΙΛΙΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΚΡΑΣΙΑ ΡΟΖΕ

(2841) L’ Esprit du Lac Ροζέ 75cl

(2841) L’ Esprit du Lac Ροζέ 75cl

Ροζέ

Ποικιλία: Ξινόμαυρο
ΤΙΜΗ: 13,83
2841
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ Ή ΚΙΒΩΤΙΟΥΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ
 
Bookmark and Share
Προσθήκη στη Wishlist

Σοδεία: 2016

Όνομα: L’ Esprit du Lac 2016

Τύπος: Ερυθρωπός (ροζέ) ξηρός

Κατηγορία: ΠΟΠ Αμύνταιο

Προέλευση: Αμπελώνες ηλικίας 30+ ετών ομάδας παραγωγών του Αγίου Παντελεήμονα στη ζώνη ΠΟΠ Αμύνταιο

Ποικιλιακή: Σύνθεση Ξινόμαυρο 100%

Ωρίμανση: 4 μήνες στη δεξαμενή με αναδεύσεις σε οινολάσπες.

Δυνατότητα Παλαίωσης:  5-7 έτη

Χαρακτήρας: Ζωντανό Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα πιάτα της εξωτικής κουζίνας, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ.  Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L’Esprit du Lac επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από αφαίμαξη από τη δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη.Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αλκοολικός βαθμός: 12 %

Πτητική οξύτητα: 0,36 g/l

Ολική οξύτητα: 5,6 g/l

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα, με ελαφρώς ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, champignon). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

Επίγευση με διάρκεια.

Ενεργός οξύτητα (pH): 3,37

Σάκχαρα: 1,6 g/l

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Λευκά
Λαχανικά, Μανιτάρια - Κρέμα, Κοτόπουλο, Καρμπονάρα
Με ντομάτα
Λαχανικά, Θαλασσινά, Οστρακόδερμα
ΛΑΔΕΡΑ
Γεμιστά
Φασολάκια
Με ντομάτα
Μπάμιες
Με ντομάτα, Με ντομάτα & κοτόπουλο
ΟΣΤΡΑΚΟΔΕΡΜΑ
Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακός
Σαγανάκι με ντομάτα
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Κοτόπουλο
Στον ατμό, Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα), Burgers στη σχάρα, Κεφτέδες τηγανητοί, Φιλέτο στη σχάρα
Γαλοπούλα
Στον ατμό, Στο φούρνο, Φιλέτο στη σχάρα
ΣΟΥΠΕΣ
Κρέατος
Με ντομάτα
Ψαρικών
Με ντομάτα
Λαχανικών
Με ντομάτα
ΦΡΟΥΤΑ
ΑΠΕΡΙΤΙΦ
ΚΡΕΑΣ
Αρνί
Κατσαρόλα κάρρυ
Κυνήγι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Λουκάνικα
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Μοσχάρι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κεφτέδες τηγανητοί
Χοιρινό
Στη σούβλα, Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα), Φιλέτο ή Μπριζόλα στη σχάρα
ΟΣΠΡΙΑ
Φασόλια, Ρεβύθια
Λευκά, Με ντομάτα
Φακές
Βραστές, Μαγειρευτές
ΠΙΤΕΣ
Με χόρτα
Με τυριά
Αλμυρές, Γλυκιές
Με κρέας
ΣΑΛΑΤΕΣ
Ωμών λαχανικών
Ανάμεικτες
ΤΥΡΙΑ
Αλμυρά
Κίτρινα
Ώριμα κρεμώδη - λιπαρά
Λευκά, Κίτρινα
Σχάρας
Χαλούμι, Φορμαέλα
ΨΑΡΙΑ
Άπαχα
Μαγειρευτό: Με ντομάτα
Λιπαρά
Μαγειρευτά: Με ντομάτα
Με πρωτεϊνη
Σχάρας: Σολωμός, Τόνος
Καπνιστά
Χέλι
Τηγανιτά
Κόκκινα (μπαρμπούνια)
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard