close
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
22
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ, ΒΑΛΕΡΙΑ, ΒΑΛΕΡΙΟΣ, ΒΑΛΕΡΗΣ, ΒΑΛΙΟΣ, ΒΑΛΙΑ, ΦΙΛΗΜΩΝ, ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ, ΦΙΛΗΜΟΝΗ, ΦΙΛΗΜΟΝΑ, ΦΛΗΜΟΝΑ, ΣΕΣΙΛΙΑ, ΚΕΚΙΛΙΑ, ΚΙΚΙΛΙΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΚΡΑΣΙΑ ΡΟΖΕ

(0588) Ακακίες Κυρ Γιάννη 75cl

(0588) Ακακίες Κυρ Γιάννη 75cl

Ροζέ

Ποικιλία: Ξινόμαυρο
ΤΙΜΗ: 7,88
0588
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ Ή ΚΙΒΩΤΙΟΥΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ
 
Bookmark and Share
Προσθήκη στη Wishlist

Μέγεθος: 750 ml

Σοδειά : 2016


Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά

Τύπος
Ερυθρωπός Ξηρός ( Ροζέ )

Κατηγορία
Π.Ο.Π. Αμυνταίου

Προέλευση
Αμπελώνες ομάδας παραγωγών του Αγίου Παντελεήμονα στη ζώνη Π.Ο.Π Αμυνταίου.

Ποικιλιακή σύνθεση
Ξινόμαυρο 100%
                                                                                
Ωρίμανση
Οι οίνοι βάσης εξελίσσονται για 3 μήνες, με την διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες.

Δυνατότητα Παλαίωσης
2-3 έτη

Χαρακτήρας
Το μοναδικό ελληνικό ροζέ Π.Ο.Π.
Ζωντανό κερασί χρώμα, δροσιστική οξύτητα, πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση.
Συνοδεύει   υπέροχα την εξωτική κουζίνα, κοτόπουλο σούβλας και τηγανιά, τα καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600m και υπάγoνται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης Π.Ο.Π Αμυνταίου. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800kg ανά στρέμμα. Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι  τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια της ποικιλίας Ξινόμαυρο.

Η ποικιλότητα των αμπελοτεμαχίων σε ότι αφορά την τεχνολογική και φαινολική ωρίμανσή τους από σοδειά σε σοδειά, μας καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς στο θέμα της διαχείρισης του τρύγου. Φροντίζουμε να ομαδοποιούμε την παραλαβή της πρώτης ύλης με γνώμονα τον αλκοολικό βαθμό, την οξύτητα, τον πλούτο σε ανθοκυάνες και το βάρος του τσαμπιού. Αυτή η διαχείριση αφορά την κάθε χρονιά ξεχωριστά και μας βοηθά στην εκτέλεση διαφορετικών τεχνικών κατά την οινοποίηση

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το γλεύκος προέρχεται κατά 90% από σταφύλια στα οποία έγινε προζυμωτική εκχύλιση, ενώ το υπόλοιπο 10% έχει επιτευχθεί μέσω αφαίμαξης σε δεξαμενές Ξινόμαυρου που προορίζονται για Παράγκα. Η προζυμωτική εκχύλιση διενεργείται σε συνθήκες απουσίας οξυγόνου ( χρήση ξηρού πάγου ), ενώ για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας (11-14°C) απαιτείται η παραμονή των τρυγημένων σταφυλιών για 12 ώρες σε θάλαμο πρόψυξης . Η διάρκεια της προζυμωτικής εκχύλισης ξεκινά από 12 ώρες και κατά περιπτώση μπορεί να φτάσει τις 48 ώρες, εφόσον η πρώτη ύλη είναι ομοιόμορφα ωριμασμένη και πλούσια σε χρωστικό και αρωματικό δυναμικό. Επίσης, επιλέγεται  ποσότητα γλεύκους που προέρχεται από τις δεξαμενές Ξινόμαυρου για Παράγκα , επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Τέλος το κρασί διανύει περίοδο 3 μηνών όπου πραγματοποιούνται batonnage (3 φορές /εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την  αυξημένη οξύτητα

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Έντονο κερασί χρώμα με ιωδίζουσες ανταύγειες. Η αρωματική παλέτα είναι ένα σύμπλοκο φρέσκιας ντομάτας πάνω σε αρώματα φράουλας και κυδωνιού. Η γευστική ισορροπία βασίζεται στην οξύτητα του Ξινόμαυρου που αντισταθμίζεται όμως απο  τη λιπαρότητα της αλκοόλης και την ήπια ταννικότητα. Το αποτέλεσμα είναι το κρασί να διαρκεί στο στόμα με τον πλούσιο όγκο του και τα αρώματα επιστροφής του στόματος που ακολουθούν αυτά της μύτης.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Λευκά
Λαχανικά, Μανιτάρια - Κρέμα, Κοτόπουλο, Θαλασσινά, Καρμπονάρα
Με ντομάτα
Λαχανικά, Θαλασσινά, Οστρακόδερμα, Κιμά, Με κρέας (μανέστρα)
ΛΑΔΕΡΑ
Γεμιστά
Φασολάκια
Με ντομάτα
Μπάμιες
Με ντομάτα, Με ντομάτα & κοτόπουλο
ΟΣΤΡΑΚΟΔΕΡΜΑ
Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακός
Σαγανάκι με ντομάτα
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Κοτόπουλο
Στον ατμό, Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα), Burgers στη σχάρα, Κεφτέδες τηγανητοί, Φιλέτο στη σχάρα
Γαλοπούλα
Στον ατμό, Στο φούρνο, Φιλέτο στη σχάρα
ΣΟΥΠΕΣ
Κρέατος
Με ντομάτα
Ψαρικών
Με ντομάτα
Λαχανικών
Με ντομάτα
ΦΡΟΥΤΑ
ΑΠΕΡΙΤΙΦ
ΚΡΕΑΣ
Αρνί
Στη σούβλα, Στο φούρνο, Κατσαρόλα κάρρυ
Κυνήγι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Λουκάνικα
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα)
Μοσχάρι
Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κεφτέδες τηγανητοί
Χοιρινό
Στη σούβλα, Στο φούρνο, Κατσαρόλα (λευκή σάλτσα), Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα), Φιλέτο ή Μπριζόλα στη σχάρα
ΟΣΠΡΙΑ
Φασόλια, Ρεβύθια
Λευκά, Με ντομάτα
Φακές
Βραστές, Μαγειρευτές
ΠΙΤΕΣ
Με χόρτα
Με τυριά
Αλμυρές, Γλυκιές
Με κρέας
ΣΑΛΑΤΕΣ
Ωμών λαχανικών
Ανάμεικτες
ΤΥΡΙΑ
Αλμυρά
Κίτρινα
Ώριμα κρεμώδη - λιπαρά
Λευκά, Κίτρινα
Σχάρας
Χαλούμι, Φορμαέλα
ΨΑΡΙΑ
Άπαχα
Μαγειρευτό: Με ντομάτα
Λιπαρά
Μαγειρευτά: Με ντομάτα
Με πρωτεϊνη
Σχάρας: Σολωμός, Τόνος
Καπνιστά
Σολωμός, Χέλι
Τηγανιτά
Κόκκινα (μπαρμπούνια)
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard