close
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
25
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΑ, ΦΡΟΣΥΝΗ, ΦΡΟΣΩ, ΦΡΟΣΟΥΛΑ, ΦΡΟΣΟΥ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ

(2978) Freedom Syrah Αβαντίς 75cl

(2978) Freedom Syrah Αβαντίς 75cl

Κόκκινα

Ποικιλία: Syrah
ΤΙΜΗ: 27,47
2978
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ Ή ΚΙΒΩΤΙΟΥΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ
 
Bookmark and Share
Προσθήκη στη Wishlist

Η έμπνευση

Ύστερα από 23 τρύγους και 21 χρόνια οινοποιήσεων της ποικιλίας Syrah, ο Οινοποιός Απόστολος Μούντριχας , θέλησε να  φτάσει την αγαπημένη του ποικιλία για άλλη μια φορά στα άκρα, οινοποιώντας την με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο…..χωρίς την προσθήκη Θειώδους  και χωρίς την προσθήκη κανενός οινολογικού πρόσθετου. Οινοποιώντας την βασική πολυβραβευμένη και γνωστή ετικέτα του Κτήματος  Αβαντίς Syrah, τον υπέρκομψο Άγιο Χρόνο (Syrah – Viognier), το βαθιάς παλαίωσης συμπυκνωμένο και πολύ σπάνιο Collection (Syrah – single vineyard),το όνομα του ορούσε παρά να πειραματιστεί σε μια τόσο ακραία οινοποίηση, χωρίς κανένα οινολογικό πρόσθετο ή βαρέλι. Εδώ το στοίχημα είναι….μόνο Syrah.

Τρύγος & Οινοποίηση

Ο τρύγος έγινε αρχές Σεπτέμβρη, με σταφύλια απόλυτα υγιή, πολύ προσεκτικό τρύγο με διαλογή ρώγα – ρώγα. Σε μια τέτοια ακραία οινοποίηση ένα από τα πιο βασικά στάδια είναι ο βαθμός υγιεινής των σταφυλιών. Με ρωγμές στην φλούδα των σταφυλιών, ευνοούνται οι οξειδώσεις, προσβάλλονται τα σταφύλια με μικροοργανισμούς που υποβαθμίζουν την ποιότητα και ‘εργάζονται’ ανταγωνιστικά στην υψηλή ποιότητα που επιζητούμε. Έτσι, με σταφύλια 100% υγιή, έγινε εμβολιασμός και πολλαπλασιασμός των ειδικών γαλακτικών βακτηρίων, ωθώντας την  μηλογαλακτική ζύμωση να ξεκινήσει πριν την αλκοολική ζύμωση, (μέθοδος της Βιοπροστασίας, δηλαδή ενός καλού μικρο-οργανισμού που μας προστατεύει από τους ‘κακούς-επιβλαβείς’ μικρο-οργανισμούς), με παράλληλες ανακυκλώσεις του μούστου για την ομαλή εκχύλιση των ταννινών και ανθοκυανών.Η αλκοολική ζύμωση ξεκίνησε και πραγματοποιήθηκε χωρίς τον εμβολιασμό επιλεγμένων ζυμομυκήτων, αλλά με τους ιθαγενείς ζυμομύκητες του μούστου και όταν ολοκληρώθηκε αυτή, το κρασί παρέμεινε στην δεξαμενή σε προστασία από το οξυγόνο.

Το Freedom εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο, χωρίς να ωριμάσει σε βαρέλια, αλλά ωρίμασε για 12 μήνες απευθείας στην φιάλη υπό την προστασία του φελλού DIAM 10.

Είναι ένα ερυθρό κρασί φρέσκο ακόμη, με δυνατότητα παλαίωσης όμως – υπολογίζουμε 5-8 χρόνια…Σκοπός μας η δημιουργία ενός Syrah φρουτώδες, ελεύθερο από Θειώδη Ανυδρίτη (εξ’ου και το όνομά του), που όμως να μπορεί να εξελιχθεί με χάρη στο πέρασμα του χρόνου χωρίς την παραμικρή οξειδωτική διάθεση, χωρίς την προσθήκη Θειώδους, χωρίς την προσθήκη άλλου οινολογικού σκευάσματος και χωρίς την ωρίμανσή του σε βαρέλι.

Ένα καθαρόαιμο Syrah που στα χέρια του γητευτή του Απόστολου Μούντριχα, θα δείξει την ράτσα του.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΚΡΕΑΣ
Αρνί
Στη σούβλα, Στο φούρνο, Παϊδάκια σχάρας, Κατσαρόλα κοκκινιστό, Κεμπάπ
Κυνήγι
Στο φούρνο, Στη σχάρα, Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα)
Λουκάνικα
Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα)
Μοσχάρι
Στο φούρνο (Roast Beef), Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα), Φιλέτο ή Μπριζόλα στη σχάρα
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard