close
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
24
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΗ, ΣΕΒΑΣΤΙΝΑ, ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ, ΣΕΒΑΣΤΗ, ΣΕΒΗ, ΣΕΒΟΥΛΑ, ΣΕΒΑΣΤΟΥΛΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΑΦΡΩΔΗ ΚΡΑΣΙΑ & ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ

(2160) Ακακίες Αφρώδες Κυρ Γιάννη 75cl

(2160) Ακακίες Αφρώδες Κυρ Γιάννη 75cl

Αφρώδη & Σαμπάνιες

Ποικιλία: Ξινόμαυρο
ΤΙΜΗ: 12,59
2160
Bookmark and Share
Προσθήκη στη Wishlist

Μέγεθος: 750 ml

Σοδειά : 2016


Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά

Όνομα
Ακακίες  Sparkling

Τύπος
Ερυθρωπός Ξηρός Αφρώδης (Ροζέ).

Κατηγορία
Π.Ο.Π. Αμυνταίου

Προέλευση
Αμπελώνες ομάδας παραγωγών του Αγίου Παντελεήμονα στη ζώνη Π.Ο.Π Αμυνταίου.

Ποικιλιακή σύνθεση
Ξινόμαυρο 100%
                                                                                
Ωρίμανση
Οι οίνοι βάσης εξελίσσονται για 3 μήνες, με την διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες.

Δυνατότητα Παλαίωσης
2-3 έτη

Χαρακτήρας
Το  ελληνικό ροζέ Π.Ο.Π. αφρώδες.
Ζωντανό κερασί χρώμα, πλούσιος αφρισμός, μικρό μέγεθος φυσαλίδων που εκλύονται συνεχόμενα με την μορφή κορδονιού φυσαλίδων, ευχάριστη είσοδος στο στόμα ,με όγκο και διακριτική παρουσία ζαχάρων που σε συνδυασμό με την  δροσιστική οξύτητα, δίνει πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση.                                             
Συνοδεύει   υπέροχα την εξωτική κουζίνα, τα καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.
Πίνεται όμως και μόνο του, στην αρχή ή και στο τέλος ενός γεύματος.                                  

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600m και υπάγoνται στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης Π.Ο.Π Αμυνταίου. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800kg ανά στρέμμα. Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι  τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια της ποικιλίας Ξινόμαυρο.

Η ποικιλότητα των αμπελοτεμαχίων σε ότι αφορά την τεχνολογική και φαινολική ωρίμανσή τους από σοδειά σε σοδειά, μας καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς στο θέμα της διαχείρισης του τρύγου. Φροντίζουμε να ομαδοποιούμε την παραλαβή της πρώτης ύλης με γνώμονα τον αλκοολικό βαθμό, την οξύτητα, τον πλούτο σε ανθοκυάνες και το βάρος του τσαμπιού. Αυτή η διαχείριση αφορά την κάθε χρονιά ξεχωριστά και μας βοηθά στην εκτέλεση διαφορετικών τεχνικών κατά την οινοποίηση

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από σταφύλια στα οποία έγινε τρύγος με βάση τον  αλκοολικό βαθμό και το σημείο της τεχνολογικής ωριμότητας της ράγας. Για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας (11-14°C) πριν το πιεστήριο, απαιτείται η παραμονή των τρυγημένων σταφυλιών για 12 ώρες σε θάλαμο πρόψυξης . Μεγάλη σημασία δίνεται κατά την διάρκεια του πιεστηρίου στον μούστο, ο οποίος χωρίζεται σε 3 ποιότητες ,από τις οποίες κρατάμε για οινοποίηση μόνο τον κορμό. Στο πιεστήριο και στην πρώτη αλκοολική ζύμωση ακολουθούμε την κλασική μέθοδο παραγωγής αφρώδους, ενώ στην συνέχεια μετά από μερικούς μήνες ο οίνος πηγαίνει στις αυτόκληστες δεξαμενές για την δεύτερη ζύμωση και την δημιουργία των φυσαλίδων. Μετά την απόκτηση των φυσαλίδων ακολουθεί παραμονή με τις οινολάσπες για 3-5 μήνες και στη συνέχεια εμφιάλωση.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ζωντανό κερασί χρώμα, πλούσιος αφρισμός, μικρό μέγεθος φυσαλίδων  που εκλύονται συνεχόμενα με την μορφή κορδονιού φυσαλίδων,  ευχάριστη είσοδος στο στόμα, με όγκο και διακριτική παρουσία ζαχάρων   που σε συνδυασμό με την  δροσιστική οξύτητα, δίνει πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει   υπέροχα την εξωτική κουζίνα, τα καθημερινά  μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός. Πίνεται όμως και μόνο του, στην αρχή ή και στο τέλος ενός γεύματος.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κινέζικο τηγανιτό
γλυκόξινο
Ταυλανδέζικο κάρρυ
Πικάντικο
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Κοτόπουλο
Φιλέτο στη σχάρα
Γαλοπούλα
Στο φούρνο, Φιλέτο στη σχάρα
ΨΑΡΙΑ
Άπαχα
Μαγειρευτό: Με ντομάτα
Λιπαρά
Μαγειρευτά: Με ντομάτα
Με πρωτεϊνη
Σχάρας: Σολωμός, Τόνος
Καπνιστά
Χέλι
Τηγανιτά
Κόκκινα (μπαρμπούνια)
ΑΠΕΡΙΤΙΦ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Λευκά
Λαχανικά, Μανιτάρια - Κρέμα, Κοτόπουλο, Θαλασσινά, Καρμπονάρα
Με ντομάτα
Λαχανικά, Θαλασσινά, Οστρακόδερμα
ΤΥΡΙΑ
Αλμυρά
Λευκά, Κίτρινα
Σχάρας
Χαλούμι, Φορμαέλα
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard