close
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
24
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΖΩΣΙΜΑΣ, ΖΩΣΙΜΙΝΑ, ΞΕΝΗ, ΞΕΝΙΑ, ΞΕΝΟΣ, ΞΕΝΙΟΣ, ΦΙΛΩΝΑΣ, ΦΙΛΩΝ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: ΚΡΑΣΙ

Ο πλούτος του κτήματος Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα

Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στη Νάουσα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της αμπελουργικής ζώνης, στο Γιανακοχώρι, σε υψόμετρο 280 – 330 μέτρων. Ο αμπελώνας έχει έκταση 580 στρεμμάτων.

...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ: Wines
30.01.2014
Χτένια ριζότο

Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε για 2 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτουμε την φρέσκια μυζήθρα για να χυλώσει όμορφα το ριζότο. Σε τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο...

...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
27.01.2014
Κουνέλι με σάλτσα λαχανικών

Σοτάρουμε το κουνέλι σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και το αποσύρουμε από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κουνέλι, την ντομάτα, το σκόρδο και την δάφνη. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το φαγητό σε ταψί με 2 κούπες νερό, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από το ταψί και περνάμε όλα τα λαχανικά από μπλέντερ και στην συνέχεια...

...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
27.01.2014
Μοσχαράκι με μανιτάρια

Αν χρησιμοποιήσετε βασιλομανίταρα: Μουσκέψτε τα βασιλομανίταρα σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό τουλάχιστον για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το κρέας κομμένο σε μερίδες, σοτάρετέ το για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπερώστε το. Σβήστε με το βαλσαμικό ξίδι, ρίξτε το κρασί, το θυμάρι, το μπαχάρι και το φύλλο δάφνης. Στραγγίστε τα μανιτάρια, σουρώστε το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με το κρέας. Κόψτε τα...

...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
03.09.2014
Ριζότο με δύο μανιτάρια

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνετε τα μανιτάρια με 2 σφηνάκια Kalamata Balsamic vinegar, αλατίζετε και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας...

...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
29.08.2013
Κτήμα Μπαραφάκα, η ομορφιά της Νεμέας

Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού πάππου προς πάππου στην περιοχή της Νεμέας, όπου λόγω του ιστορικού της περιοχής και ειδικά της οικογένειας και οι παππούδες τους καλλιεργούσαν αμπέλια. Από μικροί ασχολήθηκαν με τα αμπέλια, εκεί έπαιζαν, εκεί μεγάλωσαν. Τα αμπέλια αυτά μεγάλωσαν τους γονείς τους, τους ίδιους και τα παιδιά τους σήμερα . Αυτά τους έδωσαν το δικαίωμα να δημιουργήσουν στόχους στη ζωή τους και να κάνουν όνειρα.

...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ: Wines
09.10.2015
PREV 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... NEXT
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard