close
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
19
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΣΑΒΒΑΤΙΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΗΣ, ΣΑΒΒΑΤΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΙΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΑ, ΣΑΒΒΑΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΩ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ

Μπακαλιαράκια τηγανιτά

Μπακαλιαράκια τηγανιτά σε πουρέ μπάμιας

Υλικά  (για 6 Άτομα)
1 κιλό αλμυρό μπακαλιάρο που τον έχουμε ξαλμυρίσει καλά και του έχουμε αφαιρέσει τα κόκκαλα και την πέτσα και τον έχουμε κόψει σε 18 – 20 κομμάτια 
 2 ½ φλυτζάνια ελαιόλαδο
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 κουταλιά της σούπας cornflaouer
½ κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
600 γραμ.μπάμιες ψιλές
1 ½ κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
2 ματσάκια μαϊντανό
1 κουταλιά τοματοπελτέ
½ φλυτζανάκι του καφέ ξύδι ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
 

Μπακαλιαράκια τηγανιτά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο, το1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αφού τα σοτάρουμε προσθέτουμε τις μπάμιες, το ματσάκι μαϊντανό, το αλάτι και τοπιπέρι, τον κύβο λαχανικών, ένα φλυτζάνι νερό και το ξύδι και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά, έτσι ώστε να έχουν πιεί όλο το νερό τους.

Τις αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν και στη πορεία τις βάζουμε στο blenderκαι τις κάνουμε ένα παχύρευστο πουρέ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο καθώς και λίγο ξύδι εάν χρειάζεται. Το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο καλά.

Παράλληλα με τις μπάμιες, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον τοματοπολτό, ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο, την 1 σκελίδα σκόρδο, το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μισό φλυτζάνι νερό. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά έτσι ώστε να πιει όλο το νερό και μείνει το λάδι με τη ντομάτα.
 
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.
Το σουρώνουμε από το σιτάκι  και το κρατάμε σε ένα μπωλ. Κάνουμε ένα κουρκούτι με το αλεύρι, το cornflaouer, το μπέϊκιν, 1/3 φλυτζάνι λάδι, αλατοπίπερο και 1 φλυτζάνι νερό και το ανακατεύουμε με το σύρμα.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αφού ζεσταθεί παίρνουμε ένα ένα τα κομματάκια μπακαλιάρου, τα βουτάμε ομοιόμορφα στο κουρκούτι και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Τα τηγανίζουμε ομοιόμορφα (προσοχή να μην καεί πολύ το λάδι) και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως βάζοντας σε κάθε πιάτο πρώτα τον πουρέ, επάνω 3 κομμάτια μπακαλιάρου και περιχύνουμε με το λάδι ντομάτας.

Διακοσμούμε με φρέσκο μαϊντανό. 
 
Μία συνταγή από την Ελληνική παράδοση !
 
Τι πίνουμε ; Καθαρή Ελλάδα! Τσιλιλή σκέτο σε θερμοκρασία χώρου.

Bookmark and Share
 
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ:
(0701) Τσίπουρο Τσιλιλή Χωρίς Γλυκάνισο 70cl
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard