close
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
26
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΑ, ΦΡΟΣΥΝΗ, ΦΡΟΣΩ, ΦΡΟΣΟΥΛΑ, ΦΡΟΣΟΥ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ

Ελιόπιτες

Ελιόπιτες

Για 8 Άτομα
 
Για τη ζύμη
5 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 κούπα ελαιόλαδο ( ή ½ κούπα καλαμποκέλαιο ή φυστικέλαιο και
 ½ κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλάκια αλάτι 2 κοταλάκια μπέικιν
1 κουταλιά ζάχαρη
 
Για τη γέμιση
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κούπες ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι τους
1/3 κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο ή 2 κουταλιές αποξηραμένο
1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Σουσάμι
Ελιόπιτες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό.
Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή και ελαστική.
Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να « ξεκουραστεί ».
Ανακατεύουμε τις ελιές με το κρεμμύδι, τα αμύγδαλα (αν βάλουμε) και το δυόσμο.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα και τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες 14 x30 εκατοστά. Κατά μήκος της κάθε λωρίδας απλώνουμε γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.

Αραδιάζουμε τα ρολά σε λαδωμένο ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να κολλήσει το σουσάμι και ψήνουμε στους 180C  για 35 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να ροδοκοκκινίσουν οι ελιόπιτες.

Τι πίνουμε
Τσιλιλή μέ Γλυκάνισο
Τσιλιλή χωρίς Γλυκάνισο
 
Bookmark and Share
 
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ:
(0671) Τσίπουρο Τσιλιλή Με Γλυκάνισο 70cl
(0701) Τσίπουρο Τσιλιλή Χωρίς Γλυκάνισο 70cl
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard