close
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
25
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΑ, ΦΡΟΣΥΝΗ, ΦΡΟΣΩ, ΦΡΟΣΟΥΛΑ, ΦΡΟΣΟΥ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΨΑΡΙ

Ψαροκεφτέδες με ούζο

Ψαροκεφτέδες με ούζο και Μουστάρδα μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou

Πρόταση της chef Ντίνας Νικολάου

Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απαλή μουστάρδα Παπαδημητρίου.

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Τηγάνισμα: 15 -20 λεπτά (συνολικά)

Υλικά για 4-6 άτομα

700 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού κατεψυγμένου (μπακαλιάρος, πέρκα, παγκάσιους κ.λπ.)

3 κριθαροκουλούρες μουλιασμένες και καλά στιμένες

1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά

3 κουτ. σούπας ούζο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζ.  άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας Mουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou

1 κουτ. γλυκού κέτσαπ

1/3 φλιτζ.  ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα για τη βιεγκρέτ

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας Mουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou

2 κουτ. σούπας κρέμα λευκού βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitrou ή χυμός από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ψαροκεφτέδες με ούζο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζω τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα θρυμματίζω με τα δάχτυλα μου, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα. Τα βάζω σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα μουλιασμένα παξιμάδια, το αυγό, τον άνηθο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το ούζο, τη μουστάρδα, τη κέτσαπ και το αλατοπίπερο. Λαδώνω τα χέρια μου και ζυμώνω το μείγμα καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα πανάρω στη φρυγανιά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω ηλιέλαιο μέχρι τη μέση. Τηγανίζω τα κεφτεδάκια λίγα λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζω και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Σερβίρω τα κεφτεδάκια ραντίζοντάς τα με την πικάντικη βινεγκρέτ.

Για την βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά.

Bookmark and Share
 
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ:
(3668) Μουστ. Παπαδ/τρίου Μπούκοβο & Πάπρικα 200gr
(3680) Λευκή Κρέμα Βαλσ. Πορτοκάλι Λεμόνι 25cl
(2336) Ούζο Πιτσιλαδή 70cl
(2429) Ούζο Καζανιστό Στουπάκη 100% 70cl
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard