close
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
24
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΑ, ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΗ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΝΥΣΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΝΙΟΝΙΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΔΙΟΝΥΣΟΥΛΑ, ΝΥΣΑ, ΝΤΕΝΗΣ, ΝΤΕΝΙΖ, ΣΙΣΣΥ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΨΑΡΙ

Γαύρος μαρινάτος με Λευκό Βαλσαμικό

Γαύρος μαρινάτος με Λευκό Βαλσαμικό

Πρόταση του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 1 λεπτό

Υλικά Για 2 άτομα

½ κιλό γαύρο

140 ml Λευκό Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou

8-10 κόκκους ροζ πιπέρι

2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

6 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Γαύρος μαρινάτος με Λευκό Βαλσαμικό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φιλετάρετε και καθαρίζετε καλά τον γαύρο και τοποθετείτε τα φιλέτα του πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά νερά.

Τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψάκι τον γαύρο σε μία στρώση και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το Λευκό Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou και το ζεσταίνετε σχεδόν μέχρι το σημείο βρασμού.

Μόλις το ξύδι είναι έτοιμο, το περιχύνετε πάνω στον γαύρο και το αφήνετε για σχεδόν 1 λεπτό.

Όταν τα φιλέτα του γαύρου αποκτήσουν ένα λευκό χρώμα τα αποσύρετε από το ζεστό ξίδι και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα.

Περιχύνετε το γαύρο με το ελαιόλαδο και με λίγο Λευκό Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou.

Τέλος πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι χοντροαλεσμένο, λίγο αλάτι και με τον φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Bookmark and Share
 
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ:
(3518) Λευκό Βαλσαμικό Παπαδημητρίου 50cl
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard