close
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
15
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΕΣΠΩ, ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΙΩ, ΝΤΕΠΗ, ΠΕΠΗ, ΖΕΠΩ, ΠΙΠΙΝΑ, ΕΛΩΝΑ, ΕΛΛΩΝΑ, ΕΛΟΝΑ, ΘΕΟΤΟΚΗΣ, ΘΕΟΤΟΚΙΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ, ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΩ, ΚΡΟΥΣΤΑΛΩ, ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ, ΚΡΟΥΣΤΑΛΕΝΙΑ, ΚΡΙΣΤΙ, ΚΡΥΣΤΑ, ΜΑΡΙΑ (ΓΙΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ), ΜΑΡΙΟΣ, ΜΑΡΩ, ΜΑΡΙΩ, ΜΑΡΙΩΡΗ, ΜΑΡΙΚΑ, ΜΑΡΙΓΩ, ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ, ΜΑΡΟΥΛΑ, ΜΑΡΙΤΣΑ, ΜΑΝΙΩ, ΜΑΡΙΕΤΤΑ, ΜΑΡΟΥΣΑ, ΜΑΡΣΙΑ, ΜΑΡΓΕΤΑ, ΜΑΡΙΕΤΤΑ, ΜΑΡΓΕΤΙΝΑ, ΜΙΡΕΛΛΑ, ΜΥΡΕΛΛΑ, ΜΙΡΕΙΓ, ΜΙΡΕΙΓ, ΜΙΡΕΙΓ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΝΟΣ, ΠΑΝΟΥΣΟΣ, ΠΑΝΑΓΗΣ, ΠΑΝΑΓΟΣ, ΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ, ΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΓΙΩΤΑ, ΠΑΝΑΓΙΟΥΛΑ, ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ, ΠΑΝΗ, ΤΟΤΑ, ΤΟΥΛΑ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΣΥΜΕΛΑ, ΣΙΜΕΛΑ, ΣΟΥΜΕΛΑ, ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ, ΙΕΣΘΗΜΑΝΗ, ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ, ΜΑΡΙΝΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΚΤΗ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΨΑΡΙ

Φιλέτο τσιπούρας

Φιλέτο τσιπούρας με αλμύρα ξιδάτη και ψιλοκομμένη τομάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά (Για 4 άτομα)

4 τσιπούρες φιλεταρισμένες
800 γραμμάρια αλμύρα καθαρισμένη
4 κουταλιές Kalamata μπαλσάμικο Παπαδημητρίου
50 ml ελαιόλαδο
4 τομάτες κομμένες σε κυβάκια
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές σούπας σουσάμι

Φιλέτο τσιπούρας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζετε την αλμύρα για 10 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει αλλά να παραμείνει τραγανή.

Στην συνέχεια την σουρώνετε και την περιχύνετε με κρύο νερό για να κρατήσει το ζωντανό πράσινο χρώμα της.

Σε ένα μπολ προσθέτετε την αλμύρα το ξίδι μπαλσάμικο Παπαδημητρίου το ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά προς δυνατή τα φιλέτα τσιπούρας και από τις δύο πλευρές τα οποία πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τηγανίζετε πρώτα από την πλευρά του δέρματος μέχρι να γίνει τραγανό και μετά τα γυρνάτε και τηγανίζετε λίγο για να μην στεγνώσει το ψάρι.

Σε ένα πιάτο σερβίρετε την αλμύρα με τα φιλέτα τσιπούρας και γύρω γύρω προσθέτετε τα κυβάκια τομάτας και περιχύνετε με το μπαλσάμικο και ελαιόλαδο που έχει μείνει από την αλμύρα.

Τέλος πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε.

Bookmark and Share
 
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard