close
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
18
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΑΑΡΩΝ, ΑΔΑΜ, ΑΔΑΜΟΣ, ΑΔΑΜΗΣ, ΑΔΑΜΑΣ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΩ, ΔΑΒΙΔ, ΔΑΥΙΔ, ΔΑΝΑΗ, ΔΑΝ, ΔΑΝΙΗΛ, ΔΑΝΙΗΛΟΣ, ΔΑΝΙΕΛΟΣ, ΔΑΝΙΗΛΑ, ΔΑΝΙΕΛΑ, ΔΑΝΙΗΛΙΤΣΑ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΝΥΣΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΝΙΟΝΙΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΔΙΟΝΥΣΟΥΛΑ, ΝΥΣΑ, ΝΤΕΝΗΣ, ΝΤΕΝΙΖ, ΣΙΣΣΥ, ΕΥΑ, ΙΑΚΧΟΣ, ΙΑΚΧΗ, ΙΣΑΑΚ, ΙΩΒ, ΙΩΒΙΑ, ΡΑΧΗΛ, ΡΕΒΕΚΚΑ, ΜΠΕΚΥ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΡΟΥΜΠΙΝΗ, ΡΟΥΜΠΕΝ, ΡΟΥΜΠΙΝΑ, ΣΑΡΑ, ΣΑΡΡΑ, ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΧ, ΜΕΛΧΗΣ, ΝΩΕ, ΑΒΡΑΑΜ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΔΕΒΟΡΑ, ΔΕΒΩΡΑ, ΝΤΕΜΠΟΡΑ, ΝΤΕΠΥ, ΕΣΘΗΡ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟ

Χοιρινή κοιλιά με φασόλια χάντρες

Χοιρινή κοιλιά με φασόλια χάντρες & βασιλικά μανιτάρια

Για 6 Άτομα

1,200 κιλ. πανσέτα χωρίς δέρμα και χωρίς πολλά λίπη
300 γραμ.φασόλια χάντρες μαλακωμένα για 1 νύχτα στο νερό
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
 2 φλυτζάνια καλό κόκκινο κρασί
½ φλυτζάνι Τσιλιλή σκέτο
1 ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 πακετάκι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
100 γραμ.ξερά μανιτάρια (πορτσίνι ή σεπ) ή   500 γραμ. φρέσκα ή κατεψυγμένα. Υπάρχουν πάρα πολλά Ελληνικά από την   Βόρεια Ελλάδα.
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 

Χοιρινή κοιλιά με φασόλια χάντρες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εάν είναι τα μανιτάρια πορτσίνι ξερά τα μαλακώνουμε για ½ ώρα με το κρασί σε ένα μπωλ.
Βάζουμε τα μαλακωμένα φασόλια σε κρύο νερό στη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.

Παράλληλα σε ένα βαθύ ταψί βάζουμε τις πανσέτες με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον κύβο λαχανικών, αλάτι & πιπέρι και 1 ½  φλυτζάνι νερό σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180oC). Τα αφήνουμε για 2,5 ώρες κοιτάζοντας κατά διαστήματα και με ένα πιρούνι γυρίζουμε το κρέας.
Εάν χρειάζεται κατά διαστήματα προσθέτουμε νερό. Προσοχή, μετά την 1 ώρα ψησίματος σκεπάζουμε το ταψί με ένα καπάκι ώστε να μην ξεροψήνεται.

Όταν βράσουν καλά τα φασόλια τα αποσύρουμε , τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κόκκινο κρασί, το τσίπουρο και τα 2 μανιτάρια.
Τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και κανονική ποσότητα πιπέρι και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί με το χοιρινό. Τα ψήνουμε ακόμα 1 ώρα.

Το φαγητό πρέπει να είναι μελωμένο όταν το βγάλουμε από το φούρνο.

Εάν έχει πολλά υγρά το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε λίγο ακόμα για να τα απορροφήσει.

Κόβουμε ακανόνιστα το κρέας σε 6 ισόποσες μερίδες.
Προσθέτουμε τα φασόλια με τα μανιτάρια και το σερβίρουμε καυτό πασπαλίζοντας με το μαϊντανό.
 
Ζεστό φαγητό για κρύες χειμωνιάτικες νύχτες με σκέτο Τσιλιλή σε θερμοκρασία χώρου !!!

Bookmark and Share
 
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ:
(0701) Τσίπουρο Τσιλιλή Χωρίς Γλυκάνισο 70cl
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard