close
ΙΟΥΛΙΟΥ
22
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ΜΑΓΔΑ, ΜΑΓΔΟΥΛΑ, ΜΑΓΔΑΛΕΝΑ, ΜΑΓΔΑΛΕΝΙΑ, ΜΑΓΔΑΛΗ, ΜΑΓΔΑΛΩ, ΜΑΡΚΕΛΛΑ, ΜΑΡΚΕΛΑ, ΜΑΡΚΕΛΛΗ, ΜΑΡΚΕΛΗ, ΜΕΝΕΛΑΟΣ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ

Μοσχαράκι με μανιτάρια

Μοσχαράκι με μανιτάρια σε σάλτσα Βαλσαμικού ξιδιού

Υλικά για 4 μερίδες

600 γραμ.  μοσχαράκι γάλακτος (κιλότο ή κόντρα)

500 γραμ.  μανιτάρια

50 γραμ.  αποξηραμένα βασιλομανίταρα (προαιρετικά)

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

125 ml κόκκινο κρασί

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

2-3 κόκκους μπαχάρι τριμμένο

1 φύλλο δάφνης

4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

4 κουτ. της σούπας Βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou

Αλάτι & πιπέρι

Μοσχαράκι με μανιτάρια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αν χρησιμοποιήσετε βασιλομανίταρα: Μουσκέψτε τα βασιλομανίταρα σε  1 φλιτζάνι χλιαρό νερό τουλάχιστον για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το κρέας κομμένο σε μερίδες, σοτάρετέ το για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπερώστε το.

Σβήστε με το βαλσαμικό ξίδι, ρίξτε το κρασί, το θυμάρι, το μπαχάρι και  το φύλλο δάφνης.

Στραγγίστε τα μανιτάρια, σουρώστε  το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με το κρέας. Κόψτε τα φρέσκα μανιτάρια σε τέταρτα και ρίξτε τα και αυτά στη σάλτσα.

Χαμηλώστε την ένταση στην εστία και αφήστε το φαγητό να βράσει  για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.

Bookmark and Share
 
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ:
(3530) Βαλσάμικο Παπαδημητρίου 50cl
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard