close
ΜΑΡΤΙΟΥ
25
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΑΣ, ΒΑΓΓΟΣ, ΑΓΓΕΛΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΙΩ, ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ, ΒΑΓΓΕΛΗ, ΒΑΓΓΕΛΙΝΑ, ΒΑΓΓΙΑ, ΛΙΤΣΑ, ΕΥΑ, ΚΕΛΛΥ, ΛΙΛΗ, ΛΙΛΙΚΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ελιές

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ελιές & μπαχαρικά

Υλικά (για 4 άτομα)
 
1 κ. μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
1 κ.σ. πελτέ
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
16 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο
αλάτι, πιπέρι
 
Για την μαρινάδα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο ρίγανη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ελιές

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εκτέλεση
 
Βάζουμε το κρέας στην μαρινάδα για 2 έως 3 ώρες πριν το μαγειρέψουμε. 
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί.
 
Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, πιπέρι φρέσκο, αλάτι και ελιές.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. 

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
 
 
Αγαπημένες Ελληνικές Συνταγές της Νίκης Μηταρέα
 

Bookmark and Share
 
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ:
(0653) Δύο Ελιές Κυρ Γιάννη 75cl
(0775) Δύο Ελιές Κυρ Γιάννη 1.5lt
(0776) Δύο Ελιές Κυρ Γιάννη 3lt
(0783) Δύο Ελιές Κυρ Γιάννη 5lt
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard