close
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
18
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΑΑΡΩΝ, ΑΔΑΜ, ΑΔΑΜΟΣ, ΑΔΑΜΗΣ, ΑΔΑΜΑΣ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΩ, ΔΑΒΙΔ, ΔΑΥΙΔ, ΔΑΝΑΗ, ΔΑΝ, ΔΑΝΙΗΛ, ΔΑΝΙΗΛΟΣ, ΔΑΝΙΕΛΟΣ, ΔΑΝΙΗΛΑ, ΔΑΝΙΕΛΑ, ΔΑΝΙΗΛΙΤΣΑ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΝΥΣΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΝΙΟΝΙΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΔΙΟΝΥΣΟΥΛΑ, ΝΥΣΑ, ΝΤΕΝΗΣ, ΝΤΕΝΙΖ, ΣΙΣΣΥ, ΕΥΑ, ΙΑΚΧΟΣ, ΙΑΚΧΗ, ΙΣΑΑΚ, ΙΩΒ, ΙΩΒΙΑ, ΡΑΧΗΛ, ΡΕΒΕΚΚΑ, ΜΠΕΚΥ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΡΟΥΜΠΙΝΗ, ΡΟΥΜΠΕΝ, ΡΟΥΜΠΙΝΑ, ΣΑΡΑ, ΣΑΡΡΑ, ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΧ, ΜΕΛΧΗΣ, ΝΩΕ, ΑΒΡΑΑΜ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΔΕΒΟΡΑ, ΔΕΒΩΡΑ, ΝΤΕΜΠΟΡΑ, ΝΤΕΠΥ, ΕΣΘΗΡ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Χτένια ριζότο

Χτένια ριζότο με ξύσμα λεμονιού

Υλικά (για 4 άτομα)
 
200 γρμ. χτένια
1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
2 κ.γ. σέλερι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
4 φλιτζάνια ζωμό ψαριού
20 γρμ. Βούτυρο
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
¼ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.γ. χυμό λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μυζήθρα φρέσκια
ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
 

Χτένια ριζότο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε για 2 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. 

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. 

Προσθέτουμε την φρέσκια μυζήθρα για να χυλώσει όμορφα το ριζότο.
 
Σε τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα χτένια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
 
Σερβίρουμε το ριζότο επάνω τα χτένια και ραντίζουμε με μαϊντανό και λίγο ξύσμα λεμονιού.
 

Αγαπημένες Ελληνικές Συνταγές της Νίκης Μηταρέα

Bookmark and Share
 
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ:
(0590) Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη 75cl
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard