close
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
25
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΑ, ΦΡΟΣΥΝΗ, ΦΡΟΣΩ, ΦΡΟΣΟΥΛΑ, ΦΡΟΣΟΥ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

04.10.2013

Τρύγος Κτήματος Αβαντίς 2013. Μια σπουδαία χρονιά!

Ο τρύγος του 2013 ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου, περίπου 1  εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι συνήθως.
 
Ο φετινός τρύγος έχει το παράδοξο να είναι ημερολογιακά πρώιμος και ουσιαστικά όψιμος. Ο ηπιότερος χειμώναςοδήγησε σε πρώιμη έκπτυξη των οφθαλμών του αμπελιού και άρα πρώιμη έναρξη του βλαστικού κύκλου κατά 15 ημέρες.Στην συνέχεια το εξαιρετικά δροσερό καλοκαίρι που ακολούθησε στην Εύβοια, συνέτεινε σε έναν ιδιαίτερα μακρύπερκασμό, άρα σε οψίμηση των σταφυλιών περίπου μία εβδομάδα αργότερα.  Έτσι,  προέκυψε η φαινομενική πρωιμότητατων σταφυλιών της μιας εβδομάδας, αλλά με εξαιρετικό μέχρις στιγμής αποτέλεσμα.
 
Η πρώτη ποικιλία που τρυγήθηκε ήταν το Sauvignon Blanc. Το καμάρι του Απόστολου Μούντριχα, Syrah, τρυγήθηκε περίπουστο τέλος Αυγούστου με εξαιρετική φαινολική ωρίμανση και εκπληκτική ποιότητα.
Όλα τα σταφύλια ήταν πεντακάθαρα από πλευράς υγείας, χωρίς ίχνος προσβολής από ασθένειες και μύκητες.
 
Όσον αφορά τo Ασύρτικο στην  Σαντορίνη για το νέο μας κρασί Αβαντίς Σαντορίνη, ο τρύγος έγινε την παραμονή και την επόμενη ημέρα της Παναγίας. Η παραγωγή των σταφυλιών ήταν μειωμένηκατά 30-40%, αλλά με εξαιρετική ποιότητα, τραγανή οξύτητα και ορυκτότητα.

Ο τρύγος μας ολοκληρώθηκε στις  20 Σεπτεμβρίου με Trebbiano, όψιμα Μοσχάτα και Μαυροκουντούρα.
 
Τα λευκά κρασιά του 2013 δείχνουν εντυπωσιακά, με καθαρά ποικιλιακά αρώματα και οξύτητες. Τα ερυθρά υπόσχονταιπλούτο, συμπύκνωση και ευγενικές ώριμες ταννίνες.. τα πάντα μαρτυρούν μια σπουδαία χρονιά!
 
Η συνέχεια στα μπουκάλια Αβαντίς…
 
Bookmark and Share
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard