close
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
18
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ), ΘΕΟΔΩΡΑ, ΔΩΡΑ, ΝΤΟΡΑ, ΘΟΔΩΡΟΣ, ΘΟΔΩΡΑ, ΘΟΔΩΡΗΣ, ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΘΩΔΗΣ, ΘΩΔΟΣ, ΔΩΡΗΣ, ΧΛΟΗ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

21.01.2014

Γευσιγνωσία Οίνου με το Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ την Πέμπτη 23/1/2014

 O master του Syrah Απόστολος Μούντριχας και το δυναμικό κτήμα Αβαντίς ανοίγουν τη σειρά γευσιγνωσιών για τη νέα χρονιά, την ερχόμενη Πέμπτη στις 23 Ιανουαρίου.

Ο Έλληνας οινοποιός που λάτρεψε το σταφύλι του Βόρειου Ροδανού και αφοσιώθηκε στην ανάδειξη της ευγενούς ποικιλίας, παρέα με την ψυχή του κτήματος Λέγκα Γρηγοριάδου-Μούντριχα, έρχονται για να μας παρουσιάσουν 5 σπουδαίες ετικέτες από το portfolio του κτήματος.

Ο Απόστολος ανήκει στη νέα γενιά των Ελλήνων οινοποιών που έχουν ταράξει τα οινικά δρώμενα της Ελλάδας. Πέρα από το Syrah και άλλες διεθνείς ποικιλίες όπως το Sauvignon Blanc, το Gewurztraminer, το Viognier, ο σπουδαίος Έλληνας οινοποιός έχει αφοσιωθεί στην αναβίωση και ανάδειξη ελληνικών ποικιλιών με αφετηρία την σπανιότατη Μαυροκουντούρα αλλά και την εξωτική σε αρώματα Μαλαγουζιά.

Τα highlights της μοναδικής βραδιάς θα είναι αφενός το σερβίρισμα του κορυφαίου Άγιου Χρόνου από magnum φιάλες 1.5lt και αφετέρου η πρώτη παρουσίαση του museum Μελίτη, ενός Μοσχάτου βαθειάς παλαίωσης, από χαρμάνι τριών διαφορετικών χρονιών σε εξαιρετικά περιορισμένη εμφιάλωση.

Μια γευσιγνωσία που υποσχόμαστε ότι θα ενθουσιάσει μυημένους και αμύητους στα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Σαλάτα πράσινη με αγουρίδα, αρωματικά βότανα, εσπεριδοειδή και κατσικίσιο τυρί
Sauvignon Blanc Κτήμα Αβαντίς 2013. Εκρηκτικά αρωματικό, με έμμεσες αναφορές στα Sauvignon Blanc της μακρινής Νέας Ζηλανδίας, ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από το έντονο φρούτο σε συνδυασμό δροσιστικές φυτικές νύξεις και τραγανή οξύτητα στο στόμα. Yummy…
 
Γαρίδα tempura, γλυκόξινη σάλτσα, πουρές κίτρινης κολοκύθας με ginger και πράσινο κάρρυ
Lenga, Gewurztraminer, Κτήμα Αβαντίς 2013. Εξωτικό, πλούσιο, σχεδόν αισθησιακό, με υπέροχες ‘καμπύλες’ και όγκο στο στόμα, συνδυάζει τον πικάντικο χαρακτήρα της ποικιλίας με μια ελαφριά γλυκύτητα στο τελείωμα που πραγματικά θα σας σαγηνεύσει.
 
Ravioli γεμιστά με ουρές μόσχου με κόκκινη πικάντικη σάλτσα
Syrah Κτήμα Αβαντίς. Ώριμο, εκφραστικό και γενναιόδωρο Syrah, με συμπυκνωμένο μαύρο φρούτο και μπαχαρένιο χαρακτήρα. Μια θαυμάσια, ξεκάθαρη έκφραση της ποικιλίας όπως αυτή ακριβώς συναντάται σε περιοχές με θερμό κλίμα.
 
Osso bucco με πικάντικη σάλτσα μανιταριών και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα
Αγιος Χρόνος Κτήμα Αβαντίς (magnum φιάλη). Το βαρύ πυροβολικό του κτήματος με 92% Syrah και 8% Viognier, δανείζεται το κλασικό χαρμάνι της περιοχής Cote Rotie στο Βόρειο Ροδανό για να δώσει ένα κρασί που πλημμυρίζει από αρώματα σκουρόχρωμων φ ρούτων, ανθικές νύξεις και όμορφα ενσωματωμένες δρύινες νότες.
 
Μους πικρής σοκολάτας crème anglaise με ελληνικό καφέ, σάλτσα καραμέλας.
Museum Μελίτης, Κτήμα Αβαντίς. Μια σπάνια εμφιάλωση του παραγωγού, που εντυπωσιάζει με την συμπύκνωση των αρωμάτων του, την πολυπλοκότητα και την εξέλιξη τους στο ποτήρι. Καφές, καραμέλα, αποξηραμένα φρούτα, toffee, φλούδες εσπεριδοειδών και άλλα τόσα που θα ανακαλύψετε με το πέρασμα της ώρας.
 
Τιμή €35
_________________________________________
Πληροφορίες:
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ www.vassilenas.gr
ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 72 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 46 12 457
 
Bookmark and Share
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard