close
ΙΟΥΝΙΟΥ
23
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΑΓΡΙΠΠΙΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΑΣ, ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΣ, ΛΟΥΛΟΥ, ΛΟΥΛΗΣ, ΛΟΥΛΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

WINES

Οινοποιείο Γαβαλά – Παράδοση τριών αιώνων στο κρασί της Σαντορίνης
28.04.2015

Οινοποιείο Γαβαλά – Παράδοση τριών αιώνων στο κρασί της Σαντορίνης

Με παράδοση τριών αιώνων αποκλειστικά στο κρασί της Σαντορίνης, το οινοποιείο Γαβαλά συνεχίζει να αναδεικνύει τη μοναδική ποιότητα των γηγενών ποικιλιών του νησιού.
Tις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα η οικογένεια Γαβαλά οινοποιούσε τα σταφύλια που τρυγούσε στους ιδιόκτητους αμπελώνες της, στο οινοποιείο της (κάναβα) στο Mεγαλοχώρι.

Τη δεκαετία του 1930, όταν το κρασί ξεκίνησε το ταξίδι του προς την Αθήνα και τον Πειραιά, η διαδικασία της φόρτωσης αποτελούσε μία πραγματική γιορτή. Στις Kάναβες, οι αγωγιάτες φόρτωναν το κρασί στα μουλάρια μέσα σε τουλούμια και το μετέφεραν στον όρμο των Φυρών αδειάζοντάς το σε βαρέλια των 600 κιλών (μπόμπες) και στη συνέχεια το μετέφεραν στον Πειραιά με τα καΐκια τους.


Και μπορεί τα δεδομένα στη μεταφορά του κρασιού μακριά από το νησί να έχουν αλλάξει από τότε, αλλά για το οινοποιείο Γαβαλά η δημιουργία του κρασιού παραμένει μια γιορτή.
Σήμερα το οινοποιείο, ένα από τα παλαιότερα της Σαντορίνης, εκτείνεται σε ένα ιδιόκτητο αμπελώνα 18 στρεμμάτων στο παραδοσιακό χωριό Μεγαλοχώρι .

Eκεί, καλλιεργούνται Σαντορινιές γηγενείς ποικιλίες ΠΟΠ και πιο συγκεκριμένα Ασύρτικο, Αθήρι, Αιδάνι, αλλά και διάφορες σπάνιες τοπικές όπως Κατσανό, Γαϊδουριά, Μαυροτράγανο, Βουδόματο.
 
Όσοι τυχεροί βρεθείτε στη Σαντορίνη μπορείτε να επισκεφθείτε την παραδοσιακή κάναβα της οικογένειας Γαβαλά και να απολαύσετε μία ξεχωριστή γευσιγνωστική εμπειρία δοκιμάζοντας τις ποικιλίες κρασιών.

Ωστόσο, την ίδια εμπειρία μπορείτε να απολαύσετε μέσω του edrinks και όσοι από εσάς δεν έχετε στο πρόγραμμα σας ένα ταξίδι στη Σαντορίνη.
 
Δοκιμάστε ένα Σαντορίνη Γαβαλά και αφήστε το λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα του και τα αρώματα φρούτων να σας ταξιδέψουν για λίγο  στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.
Αν πάλι προτιμάτε τα αρώματα λουλουδιών τότε το Κατσανό θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. H γεύση του είναι πλούσια με εξαιρετική ισορροπία, ευχάριστη οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση.
Το Νυχτέρι διακρίνεται απο αρώματα γιασεμιού και αχλαδιού.
Και φυσικά υπάρχει πάντα το Vinsanto, το μυθικό Νέκταρ της Σαντορίνης, το οποίο παράγεται από τις αρωματικές ποικιλίες Aσύρτικο, Aθήρι και Aϊδάνι. 

Για τους λάτρεις του ροζέ κρασιού το Βουδόματο αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή.
Κρασί πλασμένο από την σπάνια, αυτόχθονη ερυθρή ποικιλία Βουδόματο με κυρίαρχα τα αρώματα κερασιού και ροδιού, με ορυκτές νότες και δροσερή οξύτητα.

Η ιδιαιτερότητα των γηγενών – άγριων ζυμών από το εκρηκτικό Ασύρτικο φέρει ως αποτέλεσμα το Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες, αυτόν τον οίνο που χαρακτηρίζεται για το φρουτώδη χαρακτήρα, τη τραγανή οξύτητα αλλά και την εκφραστική επίγευση του.
 
Επιλέξτε λοιπόν το κρασί που καλύπτει τις οινικές σας απαιτήσεις και απολαύστε μαζί του ένα ταξίδι έως τις καλντέρες της Σαντορίνης.

Περισσότερη αρθογραφία διαβάστε εδώ
 

Bookmark and Share
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard